Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
ervaringen geld investeren bij lender en spender

Mijn ervaring met het investeren van geld bij platform Lender & Spender #1

Je kunt je spaargeld (of vermogen) passief laten groeien door het te beleggen of te investeren. Dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat er best wel veel verschillende manieren zijn waarop je kunt investeren? Voor ikbenjanmodaal.nl probeer ik verschillende mogelijkheden uit, om te kijken wat het meest bevalt. 🕵️ En ook niet onbelangrijk: wat het meeste oplevert. In dit artikel vertel ik je wat meer over mijn ervaring met Lender & Spender, een online platform waar je kunt investeren.

Disclaimer: Ik ben géén financieel expert en ik deel slechts mijn meningen en ervaringen met jou. Deze meningen en ervaringen kun je niet als adviezen opvatten en kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ikbenjanmodaal.nl is niet aansprakelijk voor acties die jij onderneemt na het lezen van de blogs. Investeer nooit je buffer of geld dat je nog nodig zal hebben. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het vrijwel altijd te mooi om waar te zijn! Laat je goed informeren over de mogelijkheden en neem nooit klakkeloos advies over.

Investeren door te lenen aan consumenten

Dat is kort samengevat wat Lender & Spender doet: geld uitlenen aan consumenten die bijvoorbeeld een auto willen kopen of een verbouwing willen laten uitvoeren. Of het slim is om daar geld voor te lenen, dat laat ik even in het midden. 😉 Ik vind het concept echter wel een goed idee. Ik heb zelf een persoonlijke lening verstrekt aan een goede vriend. Of dat zo slim was, is een ander verhaal, maar het is wel een feit dat ik uiteindelijk meer dan 1.700 euro aan rente heb mogen ontvangen in anderhalf jaar tijd. Die vriend had hetzelfde bedrag bij de bank kunnen lenen, maar de bank rekent een nog hogere rente en dan gaat die rente natuurlijk rechtstreeks naar de bank. Dan kan hij beter mijn bankrekening spekken met die rente, vond ik 🤷

Zo gezegd, zo gedaan. Ik vond het een goede constructie en vroeg mij destijds al af of ik daar niet meer mee kon doen… Maar mijn brainstorms liepen steeds spaak op het feit dat je een groot risico loopt, omdat je wel afhankelijk bent van die terugbetalingen van één persoon.

En toen kwam Lender & Spender op mijn pad

En dat trok natuurlijk mijn aandacht. Lender & Spender leent dus geld uit aan consumenten. Maar er zijn een paar dingen die het verschil maken ten opzichte van het zelf uitlenen;

  • Alle investeerders dragen evenredig bij aan de leningen. Het zijn dus geen 1-op-1 leningen. Je draagt dan ook het risico met zijn allen, waardoor het risico heel minimaal wordt.
  • Je hoeft ook niet zelf mensen te vinden/zoeken die geld willen lenen, want Lender & Spender regelt dat hele proces. Zij kunnen ook gegevens opvragen bij o.a. de bank van de geldnemer, het UWV, het Bureau Krediet Registratie (BKR) en andere kredietbureaus.
  • Alles wordt door Lender & Spender geregeld en in de gaten gehouden. Je hoeft zelf dus niks te doen… Handig wanneer je neigt naar een (extra) passief inkomen 😉

Ik zal in een andere blog nog wat meer ingaan op de risico’s, voordelen en nadelen van Lender & Spender.

Mijn eerste indruk van Lender & Spender

De eerste indruk is goed. De website verschaft veel informatie in duidelijk taal, wat ik heel erg fijn vind. Ze maken geen ongeloofwaardige beloftes en zijn ook duidelijk over de risico’s die je kunt lopen. Ik heb op internet een beetje gespeurd en kon geen slechte reviews vinden. Sterker nog; op Independer.nl wordt Lender & Spender aangeschreven met een dikke 9. Voor beide partijen (leners en uitleners, of hoe je het ook wilt noemen) is veel informatie te vinden en is het duidelijk waar je precies aan begint.

Dus ik meld mij alvast aan voor een account als investeerder, want ik word nu wel erg nieuwsgierig 😉 Na een paar minuutjes rondneuzen in het account, weet ik al genoeg. Dat is een goed teken: het dashboard is overzichtelijk en werkt fijn. Alles is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Als webdesigner kan ik altijd heel erg genieten van dit soort dingen 😂

lender en spender investeren geld investeren bij platform lender en spender

Beginnen met investeren

Nadat ik (voor de zekerheid) nog wat meer hebben rondgeneusd naar reviews op internet, en nadat ik alle kleine lettertjes heb doorgenomen over de risico’s, besluit ik het uit te willen proberen. Aangezien ik mijn financiën één keer per maand doe en ook slechts één keer per maand mijn geld verdeel, moet ik nog heel even wachten totdat ik de investering daadwerkelijk kan doen. Volgende week ga ik mijn eerste inleg doen. Ik zal in een latere blog vertellen hoe dit verloopt.

Gerelateerd:
Mijn ervaring met het investeren van geld bij platform Lender & Spender #2

Ook investeren bij Lender & Spender?

Je kunt al vanaf een laag bedrag investeren bij Lender & Spender, maar investeer nooit jouw buffer en zorg ervoor dat je genoeg geld achter de hand houdt voor slechtere tijden. Op de website kun je meer en uitgebreide informatie vinden over het investeren bij Lender & Spender.

Meer informatie

Gerelateerd:
Tien maanden geld investeren bij Lender & Spender: mijn ervaringen en het resultaat
.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal