Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
locatieonafhankelijk werken en geld verdienen 3 bouwstenen jan modaal

De 4 belangrijkste bouwstenen die ik gebruik om locatieonafhankelijk geld te verdienen

23 augustus 2021
Sandra Boon

Lekker met je laptopje op het strand zitten en geld verdienen: voor veel mensen klinkt dat erg verleidelijk. En dat is het natuurlijk ook. 😉 Toch is ‘lekker luieren’ niet de enige reden om locatieonafhankelijk te willen werken. Voor mij persoonlijk heeft het namelijk vooral te maken met vrijheid. Kunnen kiezen waar ik werk, wat ik doe en waarom. En dat dit niet per sé op het strand hoeft te zijn heb ik al bewezen, want ik werk inmiddels al ruim een maand op een natuurcamping in Brabant (haha, plottwist).

Het is nogal een onverwachte wending, want werken op een camping is niet per sé iets dat ik associeer met vrijheid en vooral niet met financiële vrijheid. Je bent ook niet locatieonafhankelijk, want je zit immers op de camping. Toch heeft dit álles te maken met vrijheid en locatieonafhankelijk werken. Ik kreeg namelijk onverwachts een aanbod die ik niet wilde weigeren en het is dankzij mijn locatieonafhankelijke werkwijze dat ik deze kans kon aanpakken. Ik had dus de vrijheid om te doen wat ik wilde. Hieronder deel ik de 4 belangrijkste bouwstenen die ik heb gebruikt om locatieonafhankelijk te worden.

01. Online ondernemen & online geld verdienen

Wanneer je denkt aan locatieonafhankelijk werken, dan is de kans groot dat je denkt aan online ondernemen. Dat is immers een prima manier om geld te verdienen, zónder dat je aanwezig hoeft te zijn op een specifieke locatie. Toch is online ondernemen een veel ruimer begrip dan je zou verwachten, want je kunt er allerlei kanten mee op. Denk aan: affiliate websites, inkomsten via een blog, online producten of e-books aanbieden, online cursussen geven, online coaching, etc.

Gerelateerd:
Online geld verdienen 🤑 Dat doe ik op deze 6 verschillende manieren en jij kunt het ook

Online ondernemen is het meest voor de hand liggend wanneer je locatieonafhankelijk zou willen werken. Toch hoef je niet per sé volledig online te ondernemen om dit te realiseren. Je kunt natuurlijk ook werk voorbereiden en/of werk uitbesteden, zodat je vervolgens zelf niet op een specifieke locatie aanwezig hoeft te zijn.

02. Locatieonafhankelijk door werk voor te bereiden

In mijn auto heb ik nu standaard een doos liggen, vol met vooraf ingepakte Money Game boeken. Ik verpak ze namelijk extra goed en bij elke bestelling horen nog twee kleine extraatjes. Door ze vooraf in te pakken, hoef ik ze op het moment van bestellen alleen nog maar naar de brievenbus te brengen. Op deze manier kost het mij nauwelijks tijd, maar kan ik wél boeken blijven verkopen terwijl ik van huis ben. Is het locatieonafhankelijk? Misschien niet helemaal, want je moet het natuurlijk wel naar een brievenbus of postkantoor brengen. Maar of ik nu de boeken verstuur vanuit Hoogeveen of vanuit Brabant: dat maakt natuurlijk niks uit.

03. Locatieonafhankelijk door werk uit te besteden

Ik verkoop al een tijdje via Bol.com en sinds kort ook via Amazon. Je zou denken dat je hierdoor niet meer locatieonafhankelijk zou kunnen werken, maar het tegendeel is waar. Vaak zijn er allerlei dingen mogelijk, je moet er alleen wel voor openstaan (en er actief naar op zoek gaan). Zo kwam ik erachter dat er allerlei fulfillment bedrijven zijn: je stuurt jouw producten in bulk naar hun op en vervolgens sturen zij het naar de klant zodra je een bestelling hebt. Zo kan ik mijn producten blijven verkopen, ook al ben ik niet thuis.

Dit vereist natuurlijk wel wat meer voorbereiding dan het online ondernemen, vooral op het gebied van logistiek. Zo moet ik onder andere mijn producten goed verpakken en veilig bij het fulfillment depot zien te krijgen. En dat is nogal een klus, want mijn producten zijn relatief groot. 😅 Gelukkig heb ik een fijne totaalleverancier voor de logistiek, die onder andere spanbanden, CMR en pallets verkoopt.

04. Financiën op de automatische piloot

De vierde (zeer belangrijke) bouwsteen is het automatiseren van mijn financiën. Dit heb ik namelijk zo ingericht dat ik nog maar 5 minuten per maand bezig ben met geldzaken. Dankzij Moneybird is mijn gehele zakelijke administratie geautomatiseerd en dankzij de methode van Money Game staan ook mijn persoonlijke financiën op de automatische piloot. Dit zorgt ervoor dat ik:

  • Geen tijd meer kwijt ben aan het regelen van geldzaken.
  • En hierdoor meer tijd overhoud voor leuke en belangrijkere dingen. 😉
  • Maar ook dat ik op elk moment weet hoe ik er financieel voor sta.
  • En ik deze vrijheid kan gebruiken om mij te richten op andere dingen in het leven.

Wil jij je ook vrijer voelen in je financiën, zodat je andere keuzes kunt gaan maken? Dan kan ik je absoluut aanraden om de methode van Money Game te gebruiken.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal