Ik ga op reis en neem mee… Alles wat ik nodig heb om locatieonafhankelijk te kunnen werken

Eigenlijk leefde ik de ‘laptop lifestyle’ al lang voordat dit hip werd in Nederland. Thuiswerken en locatieonafhankelijk werken doe ik namelijk al sinds 2008. Ik heb onder andere gewerkt vanuit Amerika, Canada, IJsland, Italië en Gran Canaria. Ik nam mijn laptopje mee op reis en deed mijn werkzaamheden waar ik was op dat moment. Al jaren verdiep ik mij in dit soort onderwerpen en daarnaast ben ik ook verschillende ondernemingen en projecten gestart met als doel meer te kunnen reizen. Op dit moment ben ik druk bezig met het voorbereiden van een roadtrip: ik wil namelijk de komende maanden met een campertje rondreizen in Frankrijk en Spanje. 🚐

Over deze onderwerpen schrijf en vertel ik de laatste tijd steeds meer. Ik merk dat daar veel respons op komt en ik merk ook dat er veel vragen over ontstaan. In een eerder blogartikel vertelde ik al over de verschillende bouwstenen die ik gebruik om locatieonafhankelijk te werken. In het blogartikel van vandaag wil ik de wat praktischere kant bespreken: wat je allemaal nodig hebt voor het locatieonafhankelijk werken.


01. Benodigde apparatuur voor het locatieonafhankelijk werken

Zelf reis ik het liefst met zo min mogelijk spullen. Dit scheelt bij het sjouwen, zorgt ervoor dat er meer ruimte overblijft voor andere dingen én dan kan er minder gestolen worden. Daarom neem ik alleen mee wat ik écht nodig heb:

  • Laptop. Dat kan natuurlijk niet ontbreken, want zonder laptop kan ik niet veel doen. Met een smartphone kom je natuurlijk al een heel eind, maar naast de werkzaamheden voor deze blog doe ik ook regelmatig webdesign klussen. Dat lukt dus écht niet op een smartphone. 😉
  • Monitor. Als je bijvoorbeeld gaat reizen met een camper (wat dus op mijn planning staat) dan kan het fijner zijn om een monitor te gebruiken in plaats van een laptop. Althans, ik vind zelf het werken met een monitor vele malen fijner dan het werken met een laptop.
  • Smartphone. Ik noemde het natuurlijk net al, maar voor de meeste mensen is een smartphone echt onmisbaar. Of dat nou is voor zakelijke belletjes of voor het bijhouden van je zakelijke social media: je kunt tegenwoordig echt niet meer zonder.
  • Externe harde schijf. Het hangt natuurlijk af van wat je precies doet, maar voor mij is een externe harde schijf echt een must! Zo heb ik altijd een back-up bij me van bepaalde bestanden en kan ik altijd makkelijk switchen naar een andere console, mocht dat ooit nodig zijn.

02. Extra apparatuur voor het online ondernemen

Als online ondernemer werk je meestal ook veel met social media. Dat vereist natuurlijk weer extra apparatuur. Zo maak ik zelf veel gebruik van een microfoon, zodat mijn Instagram Stories beter geluid hebben. Groot hoeft zo’n microfoon niet te zijn; ik gebruik een kleine clip-on microfoon. Daarnaast kan het ook handig zijn om een selfiestick mee te nemen, een klein statief voor je smartphone en eventueel een (kleine) ringlamp. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar ik doe wel echt mijn best om zo min mogelijk mee te nemen én om vaker te kiezen voor kleinere alternatieven.

03. Handige software voor reizende ondernemers

Naast apparatuur zijn er verschillende tools beschikbaar die goed van pas kunnen komen. Zo maak ik veel gebruik van Later.com, waarbij ik social media posts vooraf kan inplannen. Vaak maak ik een paar posts achter elkaar (wanneer de wifi goed genoeg is) en dan hoef ik er weer een weekje niet naar om te kijken. Ook maak ik graag gebruik van bijvoorbeeld handige online tools en van een online facturatie systeem. Daardoor kan ik veel taken automatiseren, waardoor ik meer tijd overhoud voor de leukere dingen. Zoals het reizen… 😉

Je hebt dus helemaal niet veel nodig

Het valt wel mee, toch? Het gaat er vooral om dat je een goede laptop hebt en dan kom je meestal al een heel eind. Voor veel mensen klinkt reizend werken (of werkend reizen) als een ver-van-mijn-bed-show. Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Door de Coronacrisis zijn veel mensen er al achter gekomen dat thuiswerken helemaal niet zo vervelend is en dat je veel flexibeler bent dan je denkt. Dat geldt ook voor de laptop lifestyle. Lijkt het jou wat om te reizen en te werken? Laat het weten in een reactie onder dit artikel. 😀

Dit blogartikel is geschreven in opdracht.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.