geld verdienen met een blog

Op deze 4 manieren kun jij geld verdienen met een blog

Op Instagram krijg ik dagelijks vragen over specifieke sidehustles en één van de vragen die heel vaak wordt gesteld is: hoe kun je geld verdienen met een blog? Ik deel regelmatig mijn inkomsten van deze blog en ik merk dat het voor veel mensen een raadsel is hóé ik dat precies doe en waar ik dan voor betaald krijg. Hoog tijd om daar eens een artikeltje over te tikken! Dus bij deze: 4 manieren om geld te kunnen verdienen met een blog.

Kan een blog nog steeds geld opleveren?

Ook dat wordt mij regelmatig gevraagd. Het antwoord is wat mij betreft heel simpel: ja, je kunt nog steeds veel geld verdienen met bloggen. Je kunt er namelijk allerlei verschillende verdienmodellen aan koppelen. Dat geldt overigens voor de meeste sidehustles: zolang je mensen kunt bereiken, kun je geld verdienen. En laat een blog nou net veel mensen kunnen aantrekken. Social media is ook een goede manier om mensen te bereiken, maar de posts die je plaatst worden vaak maar een paar dagen getoond in de feed. Het bereik ebt dan vrij snel weg. Bij een blog is dat heel anders: het artikel dat je vandaag schrijft, kan over tig jaar nog steeds dagelijks bezoekers aantrekken. Dit zorgt voor een passieve stroom aan bezoekers en dus ook voor een passief inkomen.

01. Geld verdienen met betaalde samenwerkingen

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met een blog, is door betaalde samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Je krijgt dan een x bedrag betaald voor het schrijven en/of plaatsen van een artikel op jouw blog. Voor een bedrijf is dit interessant, omdat er dan linkjes in worden verwerkt naar hun website of webshop. Dit zorgt in eerste instantie voor meer bezoekers – en hopelijk ook voor meer sales, inschrijvingen en/of afspraken.

Daarnaast gaat hun website beter ranken in zoekmachines zoals Google als er vaker naar hun website gelinkt wordt. Dit heeft allemaal te maken met SEO: beter scoren in zoekmachines. Dat is heel interessant, maar ook erg uitgebreid, dus daar ga ik nu niet verder op in. In de Sidehustle Toolkit vind je een hele online cursus over dit onderwerp. Daarnaast vind je in de Toolkit ook:

  • Een lijst met platforms waar jij in contact kunt komen met potentiële partners voor samenwerkingen.
  • Meer uitleg over hoe je zelf aan opdrachten kunt komen.
  • Tips over het bepalen van een prijs.

02. Passief inkomen met affiliate marketing

Een andere populaire manier om geld te verdienen is door affiliate marketing toe te passen. Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Als promoter krijg je een vergoeding voor elke verkoop. Stel dat je een blog hebt over reizen, dan kun je bepaalde trips of accommodaties aanraden via een platform als Travel Payouts. Als mensen dan via jou zo’n trip of accommodatie boeken, krijg jij een percentage van de omzet.

Dit is relatief gezien makkelijk verdienen, omdat je de blog eenmalig schrijft en dit tot in de eeuwigheid bezoekers kan aantrekken (en dus voor affiliate commissies kan zorgen). Je hoeft zelf niks aan te bieden qua producten of diensten.

Affiliate marketing kun je toepassen in allerlei niches. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er wel geld mee verdienen. Een paar populaire niches zijn: reizen, baby en kinderen, financiële producten, gezondheid en verzorging, hobby en vrije tijd.

03. Eigen producten of diensten verkopen

Je kunt de producten of diensten van anderen promoten (affiliate marketing – zoals hierboven genoemd), maar je kunt natuurlijk ook zélf producten of diensten aanbieden. Vooral digitale producten hebben mijn voorkeur, omdat je dit geheel kunt automatiseren, je geen voorraad nodig hebt en je het oneindig vaak kunt verkopen. Hallo, passief inkomen! Het opzetten van zo’n digitaal product en het verkoopsysteem is even klusje, maar wanneer dat eenmaal staat kun je er oneindig van profiteren.

Zelf maak ik ook gebruik van dit verdienmodel. Op deze website blog ik het meest over geld verdienen. Daar heb ik verschillende digitale producten voor ontwikkeld: van spreadsheets tot e-books en zelfs complete online cursussen. Dit is niet alleen heel lucratief, maar ik vind het ook ontzettend leuk om te doen!

04. Geld verdienen met advertenties

Een van de makkelijkste en meest passieve manieren om geld te verdienen met jouw blog of website: het tonen van Google Adsense advertenties. Je hebt ze vast al weleens voorbij zien komen, want Adsense advertenties worden al jarenlang ingezet. En ja, je vindt ze ook op deze website. Het principe is heel simpel. Je maakt een account aan bij Google Adsense, je verifieert jouw website en adres en vervolgens kun je een stuk code plaatsen op jouw website, waardoor er automatisch advertenties worden getoond. Je krijgt betaald per view of per klik. Als je veel bezoekers hebt, kan dit bedrag aardig oplopen.

Het grootste voordeel van Adsense advertenties is dat je er écht helemaal geen werk aan hebt. Je hoeft alleen de code te plaatsen en Google Adsense regelt de rest. Passief inkomen: check!

Eigen blog bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.