Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
online geld verdienen passieve inkomsten en reizen

Reizen en online geld verdienen? Op deze manieren scharrel ik mijn inkomen bij elkaar

23 mei 2022
Sandra Boon

Sinds september vorig jaar reis ik rond in mijn camperbusje. Zowel online als onderweg wordt mij regelmatig gevraagd waar ik dat van doe. Die vraag snap ik heel goed, want ik zou daar zelf ook nieuwsgierig naar zijn. 😉 Mijn inkomen komt voornamelijk uit 3 verschillende inkomstenbronnen, waarvan twee bronnen (semi-)passief zijn. In dit artikel zal ik uitleggen welke 3 bronnen dit zijn, hoeveel tijd mij dit kost en hoe ik dit combineer met het reizen.

01. Passieve inkomsten via bol.com

Sinds maart 2021 verkoop ik enkele producten via bol.com. In het begin deed ik alles zelf en dat kostte veel tijd. Bestellingen klaarmaken, facturen opstellen en pakketjes wegbrengen naar het postkantoor; ik was er zeker 8-10 uur per week aan kwijt. Tegenwoordig besteed ik dit allemaal uit. Een fulfillment bedrijf verwerkt en verstuurt de bestellingen voor mij. Daarnaast heb ik ook het versturen van de facturen geautomatiseerd. Hierdoor kan alles automatisch blijven doorlopen, terwijl ik zelf in het buitenland zit. Geheel passief is het overigens niet, want ik moet een deel van mijn producten ‘prepareren’ voordat ik het naar het fulfillment bedrijf breng. Dit houdt in dat ik dus vooraf wél actief werk moet doen. Daarnaast moet ik ook klantenservice bieden, maar ik denk dat ik hier per week gemiddeld nog geen 10 minuten aan kwijt ben. Het is daarom voor mij een ideale manier om online geld te verdienen.

Ook verkopen op bol.com? Volg de GRATIS online cursus

Wist je dat je gratis een volledige online cursus over bol.com kunt volgen, dankzij een subsidie van de overheid? Je hoeft zelf niks te betalen, maar krijgt wel toegang tot de complete cursus. In deze online cursus leer je álles; van het opzetten van een bedrijf tot het doen van product research en tot het uitbesteden van het voorraadbeheer en de verzending. Ik heb deze online cursus zelf ook gevolgd en ik heb hier in een paar uur tijd meer geleerd dan tijdens mijn ruim 2 jaar praktijkervaring.

Meer informatie & aanmelden

02. Passieve inkomsten via affiliate websites en deze blog

Naast het verkopen via bol.com genereer ik ook nog inkomsten via mijn affiliate websites en (vooral) via deze blog. De verkoop van mijn boek en online cursus Money Game zorgt ook voor “passieve inkomsten”, want ook deze boeken worden verzonden via het fulfillment bedrijf. Ik hoef ze dus niet zelf op te sturen. Geheel passief is het overigens niet, want ik investeer veel tijd in het maken van nieuwe content en het bijhouden van de verschillende blogs en affiliate websites. Hier ben ik gemiddeld zo’n 15 uur per week mee bezig. Ik zou het sowieso geen ‘easy money’ noemen, omdat je ook vooraf veel tijd investeert, zonder te weten of het überhaupt wel wat gaat opleveren. Het opzetten van een goedlopende blog of affiliate website is echt iets voor de lange termijn. Het voordeel is wel dat ik mijn tijd zelf kan indelen en dat is natuurlijk ideaal als ik op pad ben. Ik heb immers niet altijd goede wifi. 😅

03. Freelance webdesign & online marketing

Ik ben erg tevreden met de passieve inkomsten die ik op dit moment genereer, maar het is (nog) niet genoeg om van rond te kunnen komen. Daarom neem ik regelmatig freelance projecten aan van andere webdesign bedrijven. Zij huren mij in op projectbasis. Het voordeel voor mij is dat ik nooit op locatie hoef te zijn en ik kan werken waar ik maar wil. Of dat nou Nederland, Spanje of Noorwegen is. 😉 Ik krijg via deze blog regelmatig de vraag of ik ook websites bouw op aanvraag, maar ik werk echt alleen op freelance basis voor andere webdesign bedrijven. Mocht je op zoek zijn naar een professioneel webdesign bedrijf, kijk dan eens bij Mindworkz. Zij verzorgen webdesign in Helmond voor grote en kleinere bedrijven.

.

Meer over dit onderwerp

Een reactie op dit artikel

  1. Ramon schreef:

    Erg mooi om te lezen en wat een vrijheid krijg je er voor terug! Inspirerend.
    Groet, Ramon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal