meer geld tips

Fix je financiën: Zet deze 6 stappen als je meer geld wil hebben

Of je nu droomt van het opbouwen van een noodfonds, het afbetalen van schulden of simpelweg wat meer financiële vrijheid wilt ervaren, één ding is zeker: het begint allemaal met actie ondernemen. Als je jezelf afvraagt hoe je meer geld kunt hebben in je leven, ben je op de juiste plek beland. In dit artikel delen we zes stappen die je kunt zetten om je financiën te fixen.

01. Installeer de Woolsocks app

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt waar. Met de Woolsocks app krijg je automatisch cashback op uitgaven die je doet bij aangesloten winkels, supermarkten en tankstations. Geld besparen is nog nooit zo makkelijk geweest. 😉 Ik meen het echt, je krijgt bij bekende winkels zoals Thuisbezorgd.nl, Douglas, ZooPlus, Zalando, AliExpress, Only, About You, Zeeman automatisch geld terug als jij de Woolsocks app hebt. Ik gebruik het al langere tijd en ben groot fan. Naast automatische cashback kun je ook nog gratis producten krijgen. Hoe je meer geld overhoudt door deze app te gebruiken? Doordat je automatisch geld terugkrijgt, terwijl je er niks voor hoeft te laten.

02. Maak een overzicht van je financiën

Het maken van een overzicht is nou niet bepaald een spannend klusje, maar het is wel een cruciale stap om te zetten. Zelfs als je een prima inkomen hebt is het belangrijk om regelmatig even te checken of jouw inkomsten en uitgaven nog wel in verhouding zijn. En nee, wat mij betreft hoef je echt niet al jouw uitgaven bij te houden een Excelbestand. Sterker nog: Ik raad dat helemaal niet aan! Er zijn veel makkelijkere manieren om je geldzaken te regelen. Ondanks dat ik een finance blogger ben, vind ik dat er leukere manieren zijn om mijn tijd te besteden. Zelf gebruik ik Lazy Money Manager. Met dit Excel bestand maak je EENMALIG een overzicht (ja, dat kost even een uurtje of twee), waarmee je vervolgens jouw maandelijkse geldzaken op de automatische piloot kunt draaien.

03. Zeg onnodige uitgaven op

Wanneer je stap 2 uitvoert, kom je waarschijnlijk al snel een paar onnodige uitgaven en onnodige abonnementen tegen. Wat ik in de praktijk vaak zie is dat er ongemerkt meer abonnementen zijn dan dat men denkt en dat er soms zelfs dubbele abonnementen lopen. Ook komt het vaak voor dat het overstappen naar andere aanbieders veel voordeel oplevert. Je bent er (eenmalig) even wat tijd aan kwijt, maar dit levert je vervolgens wel een maandelijks terugkerende besparing op. Hallo, meer geld!

04. Check je toeslagen

Ruim 700.000 Nederlanders lieten zorgtoeslag liggen in de afgelopen jaren, kopten meerdere nieuwskanalen vorige jaar. Super zonde, want: gratis geld! Je hebt hier niet voor niks recht op, dus ik ga ervanuit dat je het goed kunt gebruiken. Online kun je verschillende tools gebruiken om te controleren of je recht hebt op specifieke toeslagen. Dit kost je misschien een paar minuten, maar kan je wel honderden euro’s opleveren. Ook goed om te weten: je kunt toeslag ook krijgen met terugwerkende kracht. Heb je dus vorig jaar geen toeslagen ontvangen, terwijl je er wel recht op had? Dan kun je die alsnog krijgen. Je kunt dit tot september van dit jaar alsnog online aanvragen.

05. Automatiseer alle geldzaken

Je kunt natuurlijk ook je geldzaken volledig automatiseren en daarmee op de automatische piloot geld sparen. Ik gebruik daar zelf de Money Game methode voor. In slechts 5 minuten per maand houd ik alle financiën op de rit – zónder huishoudboekjes en ingewikkelde spreadsheets. Met deze methode liet ik mijn spaarrekening groeien, zonder te beknibbelen op alle leuke dingen in het leven.

06. Start een sidehustle

Geld besparen vind ik stiekem de minst leuke kant van het verbeteren van financiën. Begrijp mij niet verkeerd: het hoeft geen vervelende klus te zijn en je kunt er echt veel geld mee besparen. Toch focus ik mij liever op het verdienen van meer geld. Gelukkig is dat anno 2024 niet meer zo moeilijk. Dankzij de digitale wereld kan iedereen nu online geld verdienen. Op deze blog deel ik allerlei manieren om online geld te verdienen, dus mocht je inspiratie zoeken… 😉

Lees meer over deze sidehustles…

Meer leren over sidehustles?

masterclass sidehustle starten

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.