meer online geld verdienen met affiliate marketing

Hoe haal je meer inkomen uit een affiliate website? Tips & tricks

Dat affiliate marketing één van mijn favoriete manieren is om online geld te verdienen, is geen geheim. Ik vind het namelijk een ideaal verdienmodel! Je hebt met deze sidehustle volledig controle over je agenda en je kunt werken waar en met wie je maar wilt. Voor een vrijheid-zoeker zoals ik, is dat dus helemaal perfect! Toch is geld verdienen met affiliate marketing nog een hele klus. Je kunt namelijk wel willekeurig affiliate linkjes gaan plaatsen in je artikelen, maar dat is geen garantie voor inkomsten. In dit artikel deel ik daarom tips & tricks waarmee je meer inkomen uit jouw affiliate website kunt halen.

De tips in dit artikel zijn specifiek geschreven voor mensen die al een (enigszins) succesvolle affiliate website hebben. Als jij nog geen website hebt, kun je beter eerst starten met de gratis beginnersgids of starten met de Sidehustle Toolkit, waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je zonder technische kennis een (affiliate) website kunt bouwen. Als je wel al een website hebt, maar nog geen bezoekers en/of commissies, dan is dit artikel ook voor jou niet geschikt. De tips zijn namelijk echt bedoeld voor mensen die al bezoekers en conversie hebben, maar daar meer mee willen verdienen.

01. Verbeter de CTR op pagina’s die al scoren in zoekmachines

Zorg er altijd voor dat de statistieken van jouw website worden bijgehouden. Deze data is namelijk heel belangrijk bij het optimaliseren van jouw affiliate website! Zo check ik bijna elke dag Google Analytics om te kijken hoe mijn website presteert. Er zijn een paar dingen waar ik regelmatig naar kijk en één daarvan is welke pagina’s veel pagina weergaven / vertoningen hebben in zoekmachines. Ik kijk dan ook specifiek naar pagina’s die vaak getoond worden, maar waar relatief WEINIG op wordt geklikt. Voor deze pagina’s pas ik dan de titel en de omschrijving aan die wordt getoond in de zoekmachines. In de hoop dat een betere titel meer mensen uitnodigt om te klikken. Dit is een makkelijke manier om op korte termijn meer bezoekers naar je website te trekken. Zo kun je veel meer halen uit de content die je al hebt gemaakt.

02. Gebruik de Affiliate Held plugin

Wil je dat de producten die jij promoot op een mooiere manier worden getoond? Gebruik dan de Affiliate Held plugin. Met deze plugin kun je ook automatisch de prijs vergelijken bij verschillende aanbieders. Zo hebben website bezoekers de optie om uit verschillende aanbieders te kiezen én krijgen ze tegelijkertijd ook nog de beste prijzen te zien. Dit voorkomt dat mensen weggaan van jouw website om de goedkoopste aanbieder te vinden (waarmee je dus die affiliate commissie zou mis lopen!). De plugin kan gekoppeld worden en vrijwel alle bekende platformen in Nederland, zoals TradeTracker, Daisycon en Awin.

03. Leg contact met adverteerders

Werk je (zoals de meeste mensen) met affiliate platforms, dan heb je vrijwel nooit direct contact met de adverteerders. Toch kan het lonen om wél contact met ze te leggen. Dat heeft tweel belangrijke en interessante redenen:

  • Adverteerders hebben zeer uitgebreide data over wat wel/niet werkt qua affiliate marketing voor hun producten of diensten. Je hoeft dus niet zelf het wiel uit te gaan vinden, want er is al bekend wat werkt! Zelf heb ik met 2 adverteerders nauw contact en zij hebben mij verteld welke type blogs (in dit geval reviews en persoonlijke ervaringen) de meeste conversie opleveren.
  • Heb je een groot bereik en heb je al voor aardig wat commissies gezorgd? Ook dan kan het lonen om nauwer samen te gaan werken met adverteerders. Zo kun je speciale acties houden en/of een andere percentage afspreken voor de commissies.

04. Zorg voor duidelijke links en buttons

Als jij de website bezoekers enthousiast hebt gemaakt over een product of dienst, dan is het ook niet gek dat ze het graag willen aanschaffen. Maak het de bezoeker zo makkelijk mogelijk en zorg voor duidelijke links en buttons op jouw website. Affiliate linkjes hoef je echt niet weg te moffelen aan het einde van het artikel, daar help je de website bezoeker ook niet mee…

05. Verwijs naar meerdere webshops

Deze tip van Jennifer (Affiliateblogger.nl) is niet voor elke affiliate website van toepassing, maar het kan absoluut lonen om te verwijzen naar meerdere plekken waar je het product of de dienst kunt aanschaffen. Er kunnen namelijk specifieke redenen zijn waarom een website bezoekers ergens juist wel of juist niet een product wil aanschaffen. Zo las ik laatst over een product dat ik graag wilde hebben, maar de link die erbij stond was naar een webshop die ik niet kende en waar ik geen goed gevoel bij had. Ik heb het product toen bij een andere webshop gekocht en daardoor is de eigenaar van die blog een commissie misgelopen. Ik realiseerde het eigenlijk niet, totdat Jennifer mij hierop wees in de podcast die we laatst samen hebben opgenomen.

06. Verbeter de rankings van goedlopende pagina’s

Zodra je eenmaal een commissie hebt verdient met een specifieke pagina, weet je dat deze pagina potentie heeft. De website bezoeker is immers overgehaald tot actie en als je dat xx kunt, kun je dat ook vaker. De kunst is om dan meer bezoekers naar deze pagina te trekken. Dat kun je op verschillende manieren doen:

  • Linken vanaf externe kanalen, zoals social media en een nieuwsbrief.
  • Linkjes plaatsen vanaf andere interne pagina’s.
  • Gastblogs schrijven voor andere websites, met link naar jouw pagina.
  • Meer content maken over dit onderwerp, zodat je beter gaat scoren in zoekmachines.

Vooral dat laatste is iets waar ik zelf veel mee bezig ben. Zodra ik een item heb dat goed loopt, ga ik hier zoveel mogelijk over bloggen. Dan weet Google dat ik een “expert” ben op dat gebied, waardoor mijn content als “waardevol” wordt gezien. In de praktijk is het iets gecompliceerder dan hoe ik het hier uitleg, maar in de Sidehustle Toolkit bespreek ik uitgebreid hoe ik deze strategie toepas op mijn eigen website.

Affiliate website bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.