online geld verdienen met canva manieren tips

Online geld verdienen met Canva (6 manieren)

Canva is een gratis online ontwerpprogramma waar je allerlei verschillende dingen mee kunt ontwerpen. Van social media designs tot flyers: je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het maken met Canva! Het grote voordeel van dit online programma is dat je absoluut geen ontwerp skills of dure software nodig hebt. Hierdoor is het heel toegankelijk en daarom vind ik het ook ideaal om te gebruiken. Wist je dat je er ook op verschillende manieren geld mee kunt verdienen? In het artikel van vandaag deel ik namelijk 6 manieren om geld te verdienen met deze handige software.

01. Passief inkomen als Canva Creator

In dit artikel deel ik vooral manieren waarmee je Canva kunt inzetten om geld te verdienen op andere kanalen (zoals op een eigen website, in een Etsy webshop of via een social media kanaal). Maar wist je dat je op Canva zelf óók geld kunt verdienen? Je kunt je namelijk aanmelden als Canva Creator. Dan kun je premium ontwerpen toevoegen die mensen kunnen aanschaffen. Daar krijg je vervolgens voor betaald. Het voordeel hiervan is vooral dat het een passief inkomen oplevert. Je maakt het immers eenmalig en vervolgens krijg je betaald wanneer iemand jouw ontwerp gebruikt. Het nadeel is echter wel dat Canva op het moment van schrijven bijna geen nieuwe Creators meer aanneemt.

Je kunt je aanmelden via een aparte Creator pagina. Bij het invullen dien je ook een ‘portfolio’ toe te voegen, zodat ze jouw eerdere werk kunnen zien en kunnen beoordelen of de kwaliteit goed genoeg is voor het Creator programma. Je kunt hier verwijzen naar een eigen website, maar bijvoorbeeld ook naar jouw eigen designs in Canva.

02. PLR Producten maken

Normaal gesproken mag je een digitaal product absoluut niet zomaar kopiëren en doorverkopen. Bij PLR (Private Label Rights) ligt dat net iets anders. Producten die met deze rechten worden verkocht, mag je juist wél doorverkopen. En dat kan heel veel tijd besparen, want het maken van digitale producten is enorm tijdrovend. Door gebruik te maken van PLR producten kun je veel sneller en makkelijker jouw digitale webshop of Etsy webshop vullen. Maar… Naast het kopen van PLR producten, kun je natuurlijk ook zelf producten gaan maken en die doorverkopen met PLR/MRR rechten. In theorie is dat heel simpel:

 • Ontwikkel een uniek digitaal product in Canva.
 • Kopieer de template link. Let op: dit kan alleen bij de premium versie!
 • Ga naar externe verkoopkanalen zoals Etsy en Creative Market.
 • Bied daar jouw product aan met PLR/MRR rechten.
 • Zorg ervoor dat klanten na aankoop de template link krijgen.
 • Et voilà: je bouwt een passief inkomen op!

PLR is super interessant als sidehustle. Of je het nou PLR producten wil inkopen of juist wel creëren: DIT is waar je meer over wil leren. In mijn Online Masterclass vertel ik je er alles over. Daar deel ik bijvoorbeeld ook waar je op moet letten bij het aankopen ervan en leg ik uit hoe het precies zit met al die verschillende rechten. Ook heb ik een Follow Along video gemaakt, waarin ik stap voor stap laat zien hoe ik zelf een PLR product aanschaf, aanpas en doorverkoop.

03. Digitale bestanden verkopen op Etsy

Ook deze sidehustle is al langere tijd erg populair, vooral in Amerika. Etsy is een online markplaats waar je zelfgemaakte producten kunt verkopen. Dit kunnen fysieke producten zijn, maar ook digitale producten. Een aantal populaire producten zijn bijvoorbeeld digitale planners, uitnodigingen en social media templates. Ook hier geldt dat dit een passief inkomen oplevert. Je maakt het eenmalig en vervolgens kun je er oneindig aan verdienen. Etsy regelt de betalingen én de verzending van het digitaal product. Je hoeft dus zelf helemaal niks meer te doen!

Wat wel goed is om te weten is dat je vrijwel nooit direct rijk wordt met één product (ook al doen veel mensen op Instagram het wel zo overkomen). De meeste nieuwe Etsy webshops worden pas na 60-90 dagen opgenomen in de zoekresultaten. En ook meestal alleen als je al een behoorlijk aantal producten aanbiedt. Even één product maken en de eerste week hier dik mee cashen: het is niet onmogelijk, maar ik zou er ook zeker niet op rekenen. Lees meer over geld verdienen met Etsy.

Ps. Wil je ook een Etsy webshop starten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink, zodat wij allebei 40 gratis listings krijgen. Dat is toch mooi meegenomen, want dan kun je zónder investering een Etsy webshop starten.

04. Freelance klussen als vormgever

Naast het maken van digitale bestanden voor de verkoop, kun je natuurlijk ook digitale bestanden op maat maken voor klanten. Als je het leuk vindt om met vormgeving bezig te zijn, dan is dit misschien wel de perfecte manier om geld te verdienen. Je kunt je diensten aanbieden op online marktplaatsen, zoals Fiverr, Freelancer.nl, Upwork en Jellow. Ook in Facebookgroepen kun je leuke klusjes vinden. Een paar voorbeelden van dingen die je zou kunnen aanbieden:

 • Het ontwerpen van logo’s en huisstijlen.
 • Complete brand guides ontwikkelen.
 • Boekomslagen ontwerpen.
 • Social media designs maken.
 • T-shirt designs maken.

05. YouTube Cash Cow kanaal starten over Canva

Je weet waarschijnlijk al wel dat je op YouTube als videomaker betaald krijgt als je genoeg volgers en genoeg views hebt. Het idee daarachter is dat je “mee verdient” met de reclames die ze voor en tijdens jouw video afspelen. Je krijgt dan een vast percentage voor de views die jouw video’s genereren. Heel logisch allemaal, maar je de kans is groot dat je er weinig voor voelt om zelf met je gezicht op video’s te staan. Gelukkig hoeft dat ook niet! Je kunt ook video’s maken zonder zelf in beed te zijn. Een paar voorbeelden daarvan zijn:

 • Een opsomming van de meest luxueuze vakantiebestemmingen.
 • Tutorial video’s waarin je uitlegt hoe iets werkt (zonder zelf in beeld te zijn).
 • Een uitgebreid verslag over waargebeurde verhalen.

Dan hoef je zelf niet in beeld te zijn. Sterker nog, je hoeft niet eens zelf video’s te maken! Bij een YouTube Cash Cow kanaal is het namelijk de bedoeling dat je deze video’s voor een relatief laag bedrag laat maken, om het vervolgens op je eigen kanaal te zetten en hier geld mee te verdienen. In een eerder artikel legde ik al meer uit over wat YouTube Cash Cow kanalen precies zijn en hoe je er geld mee kunt verdienen.

06. Verkoop tutorials of online lessen

Ik noemde het hierboven ook al even, maar het maken van tutorials kan veel geld opleveren. En ja, je kunt natuurlijk ook juist tutorials of online lessen maken over Canva. De tutorials zou je dan op YouTube kunnen plaatsen (en betaald worden voor de views), maar je kunt het ook verkopen als online cursus. Dat kun je op een eigen platform doen – zelf gebruik ik hier Huddle voor – maar je kunt het ook verkopen op externe verkoopkanalen, zoals Soofos. Op die website verkoop ik zelf ook een online cursus. Dat is heel makkelijk, want je hoeft alleen maar jouw video’s en teksten te uploaden en de rest gaat vanzelf! Dus wederom: Hallo, passief inkomen!

Extra tip: In de community van Soofos wordt regelmatig gedeeld naar welke cursussen veel wordt gezocht en waar nog weinig aanbod voor is. Houd dit goed in de gaten, want dan weet je zeker dat je geen online cursussen in elkaar draait waar geen hond op zit te wachten. 😉

Meer leren over Canva?

In de online cursus Canva voor gevorderden van Sharon Moerman leer je alle kneepjes van het vak. Van prutser naar pro in no time. Je tovert binnenkort moeiteloos de mooiste visuals uit Canva, óók als je technisch niet zo sterk bent aangelegd. In deze online cursus leer je alles over Canva, zodat je deze handige software kunt inzetten om digitale producten én visuals te ontwerpen.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.