leuke sidehustles in nederland

Dit zijn de sidehustles waar ik momenteel zelf aan werk (juni 2024)

Voor deze blog test ik regelmatig nieuwe sidehustles uit. Zo heb ik eerder al een succesvolle bol.com webshop gerund, heb ik honderden online enquêtes ingevuld en werd ik tijdelijk een website tester. Zo af en toe valt er een sidehustle af en komt er weer een nieuwe bij. Natuurlijk hou ik jullie graag op de hoogte van de sidehustles waar ik aan werk, zowel hier als op Instagram. In het artikel van vandaag deel ik daarom de 4 sidehustles waar ik nu mee aan de slag ben.

01. De blog en affiliate marketing

Op dit moment verdien ik het meeste geld met mijn blog en alle verdienmodellen die ik daaraan gekoppeld heb. Naast het verkopen van digitale producten, is het vooral affiliate marketing waar ik het meeste aan verdien. Er zijn verschillende dingen die ik doe om dit te optimaliseren:

  • Ik plaats elke week 2 nieuwe blogartikelen.
  • Hier doe ik uitgebreid zoekwoordenonderzoek voor, zodat ik zeker weet dat de blogs die ik schrijf ook daadwerkelijk potentie hebben om goed te scoren in zoekmachines.
  • Ik schrijf regelmatig gastblogs, want dit zorgt voor meer verkeer en voor linkbuilding.
  • Verbeteren van mijn huidige content, zodat ik beter scoor in zoekmachines én zodat er meer conversie is (zowel voor de verkoop van digitale producten als voor affiliate marketing).

In de Sidehustle Toolkit deel ik mijn strategie met jou, zodat ook jij geld kunt verdienen met een eigen website.

02. Digitale producten verkopen

Op deze website vind je verschillende online verdienmodellen en de verkoop van digitale producten is er daar één van. Dit zijn verschillende producten – van een Excel bestand tot een pakket van complete cursussen (de Sidehustle Toolkit). Het voordeel hiervan is dat ik het slechts eenmalig hoef te maken en vervolgens geautomatiseerd én oneindig kan verkopen. Geen voorraad, geen pakketjes versturen, niks. Heel fijn! Toch gaat de verkoop allesbehalve vanzelf. Wat ik hier allemaal voor doe:

  • Promoten op social media.
  • Promoten via e-mailmarketing.
  • Verwerken in de blogs die ik schrijf.
  • Ik start binnenkort met social media advertenties.
  • Funnel continue testen, meten en optimaliseren.
  • Samenwerken met affiliate partners.

03. Geld verdienen met Pinterest

Over deze sidehustle heb ik al veel geschreven, omdat het de enige sidehustle is waarmee je snel én veel geld kunt verdienen. Bij alle andere sidehustles geldt dat je slechts één van de twee hebt: óf je verdient snel een klein beetje geld óf je kunt pas op lange termijn veel geld verdienen. Het is dan ook niet gek dat deze sidehustle heel populair is.

Ik volgde hier de mini-cursus van Danique voor, omdat ik zeker wilde weten dat ik het gelijk goed zou doen. Hier heb ik veel van geleerd en daarom heb ik deze cursus ook met heel veel liefde en vertrouwen gepromoot. Helaas voor mij heeft Danique besloten om een andere kant op te gaan met haar business. Daarom heb ik besloten dat ik zélf een online cursus ga opzetten over geld verdienen met Pinterest. Hier werk ik – as we speak – knetterhard aan, zodat het ergens in juni klaar is. Stay tuned!

04. Passief inkomen verdienen met Etsy

Deze sidehustle ben ik een aantal maanden geleden gestart – en heb ik volledig verwaarloosd! Dat komt onder andere doordat ik helaas vlak na het starten al werd benadeeld door Etsy. Ik raakte mijn account kwijt en heb er veel moeite voor moeten doen om deze weer terug te krijgen. Sindsdien heb ik slechts één nieuw product toegevoegd. Ik merk dat mijn enthousiasme hierdoor echt een beetje is verdwijnen. Toch wil ik het graag weer proberen, omdat deze sidehustle perfect is voor het genereren van een passief inkomen. En dat wil ik natuurlijk heel graag!

Eerdere ervaringen met sidehustles:

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.