Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
money game methode om laptop lifestyle te financieren

4x Hoe de Money Game methode mij heeft geholpen om een ‘laptop lifestyle’ te realiseren

23 november 2021
Sandra Boon

Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat mijn boek ‘Money Game’ uitkwam. De tijd is echt voorbijgevlogen! En wat blijkt: Money Game heeft niet alleen veel betekent voor de lezers, maar ook voor mijzelf. Zonder het systeem van Money Game was het mij nooit gelukt om mijn geldzaken op korte termijn te fixen. En zonder Money Game (en FIRE) zou het mij ook nooit zijn gelukt om mijn nieuwe laptop lifestyle te realiseren.

01. Door Money Game kon ik een plan maken

Een van de eerste stappen van de Money Game methode is het maken van een goed overzicht. Dat klinkt als een flinke klus, maar dat valt reuze mee. Ik ben namelijk groot fan van zo min mogelijk doen en zo veel mogelijk resultaat behalen. 😉 Daarom adviseer ik altijd om het overzicht zo simpel mogelijk te houden. Bij de aanschaf van Money Game krijg je een simpel Excelbestand waar je een simpel overzicht in kunt maken, maar ook de Lazy Money Manager is hier ideaal voor. Zelf maak ik  veel gebruik van dit bestand (zie ook kopje 3) en ik heb deze ook gebruikt voor het maken van een plan. Wat ik deed is eigenlijk heel simpel:

  • Ik opende het bestand waar al mijn huidige inkomsten en uitgaven al in stonden.
  • Vervolgens maakte ik een kopie van dit bestand.
  • In het kopie voegde ik de extra kosten toe die ik zal hebben als digital nomad.
  • En ik paste ook huidige bedragen aan, indien van toepassing.

Zo kon ik precies zien wat de verschillen zouden zijn met mijn huidige inkomsten en uitgaven. Op internet zocht ik veel naar prijzen van bijvoorbeeld camperplaatsen, zodat ik hier een schatting van kon maken. Ook zijn er een paar uitgaven die ik naar beneden kon doen of kon schrappen. Als voorbeeld: nu ik niet thuis ben verbruik ik bijna geen gas en electriciteit (in oktober was dat nog geen €20 euro!). Ik heb daarom mijn termijnbedrag bij de energieleverancier aangepast naar beneden. Door dit overzicht te maken kon ik precies zien wat er zou veranderen en hoeveel ik nog meer zou moeten verdienen om dit te kunnen bekostigen. Dit is een héél belangrijke stap voor het omzetten van een droom naar iets realistisch!

lazy money manager

02. Door Money Game kon ik veel meer geld sparen

Ik gebruikte de Money Game methode al 2 jaar en in die tijd heb ik veel kunnen besparen en sparen. Een beetje spaargeld is natuurlijk wel belangrijk als je grootste plannen hebt. Op de automatische piloot heb ik een leuk bedrag bij elkaar weten te sparen. Daar heb ik onder andere een buscamper van kunnen kopen en de rest houd ik aan als buffer. Hoeveel buffer je nodig hebt? In het boek leg ik verschillende manieren uit waarop je dit kunt berekenen. Ik houd zelf circa 4-6 maanden aan uitgaven aan. Dankzij het overzicht van kopje 1 is dat makkelijk te berekenen.

03. Ik bespaar nu veel tijd dankzij het overzicht

Dankzij bovengenoemde overzicht heb ik altijd een goed beeld van mijn financiën. Daarnaast regel ik alles op de automatische piloot, waardoor het mij nog maar 5 minuten per maand kost om mijn geldzaken te regelen. Dat is natuurlijk hartstikke fijn als je in het buitenland zit, want je wil zo min mogelijk tijd besteden aan dingen die je niet leuk vindt.

04. Door het boek heb ik nu passieve inkomsten

Door de verkoop van het boek genereer ik passieve inkomsten, terwijl ik zelf dus in het buitenland zit. Tja, het is een flauwe toevoeging op het artikel, maar die extra inkomsten zorgen er wél echt voor dat ik mij dit kan veroorloven. Als digital nomad kun je op allerlei manieren geld verdienen, zowel actieve inkomsten als passieve inkomsten. Ook zonder boek kun je op allerlei manieren extra geld verdienen op internet. Hoe dan ook: een passieve inkomstenbron is altijd gunstig, ook wanneer je geen ‘laptop lifestyle’ zou willen. 😉


Hoe Money Game jou kan helpen

De Money Game methode kan jou op dezelfde manier helpen als het mij heeft geholpen. Vooral het inzichtelijk maken van je financiën is een cruciale stap. Dit zorgt er namelijk voor dat je een realistisch beeld krijgt van waar je staat en waar je naartoe zou willen. En dat zorgt er indirect weer voor dat je actie zal ondernemen om die doelen daadwerkelijk te behalen. Ook kan de Money Game methode je helpen om jouw financiën te automatiseren, zodat je – net als ik – op de automatische piloot meer gaat sparen. Kortom: Money Game kan jouw zeker weten in de juiste richting duwen!

Meer over Money Game

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal