Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
persoonlijke financien regelen als ondernemer

4 Redenen waarom Money Game ook geschikt is voor zelfstandig ondernemers

4 januari 2021
Sandra Boon

De meeste boeken over persoonlijke financiën zijn vooral gericht op mensen die in loondienst werken. Elke ondernemer weet dat persoonlijke financiën een beetje anders ‘werken’ wanneer je ondernemer bent. Zo is het bijvoorbeeld lastig om bepaalde financiële tips op te volgen, omdat je een variabel inkomen hebt in plaats van een vast inkomen. De meeste methodes voor het regelen van financiën zijn dan ook niet geschikt voor ondernemers. Jan Modaal’s Money Game is echter wél 100% geschikt voor ondernemers, vanwege verschillende redenen.

Ik ben zelf ook ondernemer

Ik weet dus heel goed waar ondernemers tegenaan lopen en ik weet ook wat ik miste bij andere boeken en methodes. Onderwerpen waar ik vaak tegenaan loop zijn: pensioenopbouw, belasting, mogelijkheden qua hypotheken en de hoogte van financiële buffers. Dit heb ik allemaal toegevoegd in Money Game. Dit werkt nou eenmaal anders wanneer je onderneemt. Elke stap in het spel en elke opdracht is óók uit te voeren wanneer je ondernemer bent.

Variabele inkomsten zijn geen probleem

Normaal gesproken is het best wel lastig om met variabele inkomsten een goede financiële planning te kunnen maken. Daarom heb ik in Money Game verschillende extra tips en manieren toegevoegd. Zo leg ik je bijvoorbeeld uit hoe je met een variabel inkomen wél de Money Leap zo groot mogelijk kan maken en hoe je om kunt gaan met wisselende inkomsten. Ook voor het opstellen van budgetten (het klinkt saaier en ingewikkelder dan het daadwerkelijk is) noem ik een paar extra mogelijkheden, speciaal voor ondernemers.

Extra stappenplan voor pensioenopbouw

In het boek vind je een (kort maar krachtig) stappenplan waarmee je kunt beginnen om extra pensioen op te bouwen. Spoiler alert: het is veel minder ingewikkeld dan je zou verwachten. In het spel wijs ik je de weg, zodat jij jezelf kunt voorzien van een comfortabele oude dag. Jij gaat toch niet op een houtje bijten wanneer je pensioneert? 😳 Je werkt knetterhard als ondernemer en je verdient meer dan een sober pensioen.

Houd tijd over voor belangrijkere dingen

Money Game is onder andere gebaseerd op het besparen van tijd. Ja, het kost eenmalig wat tijd om het systeem op te zetten, maar daarna ben je nog maar 5 minuten per maand bezig met je persoonlijke financiën. Dan kun jij je weer richten op de dingen die jij echt belangrijk vindt: jouw bedrijf.

Vertel mij meer

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal