Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
natuurlijke dierproefvrije vegan deodorant jan modaal

Natuurlijke deodorant • Jan Modaal heeft er een paar voor je uitgeprobeerd

7 augustus 2020
Sandra

De meeste producten die we standaard in de badkamer hebben staan zijn eigenlijk niet heel goed voor het milieu. 🌱 Alles wordt verpakt in (soms zelfs dubbele lagen) plastic en daarnaast zijn de meest bekende merken ook niet dierproefvrij, laat staan vegan. Maar in plaats van te zeuren over alles wat ‘mis’ is, probeer ik er liever een positieve draai aan te geven. Vandaag vertel ik je meer over mijn zoektocht naar het vinden van een goede natuurlijke deodorant.

Ik zal er geen doekjes om winden; wat deodorant betreft ben ik geen ideale klant. Spuitbussen hebben sowieso nooit goed gewerkt bij mij en daarnaast ben ik ook geen fan van sterke geuren (daarmee bedoel ik de deodorant 🤣). In al die jaren is er slechts één deodorant geweest waar ik 100% op kon vertrouwen, maar die variant is niet dierproefvrij, niet vegan en de verpakking is één en al plastic. Het was dus hoog tijd om over te stappen op een natuurlijke deodorant, maar eerlijk gezegd had ik mijn twijfels of deze wel goed zouden werken.

Niet alle alternatieven werken even goed bij mij

Het afgelopen jaar heb ik er meerdere getest. In dit artikel benoem ik alleen natuurlijke deodorant varianten die ik kan aanraden. De varianten die niet goed werkten, ga ik niet bespreken. Hier heb ik heel bewust voor gekozen, omdat ik nou eenmaal een lastige klant ben op dit gebied. Dat de betreffende natuurlijke deodorant niet goed heeft gewerkt, hoeft dus niet per sé aan het product te liggen. Daarom wil ik deze producten geen ‘slechte’ reviews geven.

salt of the earth natuurlijke deodorant jan modaal

Natuurlijke deodorant van Salt of the Earth

De reden dat ik deze deodorant graag wilde uitproberen is heel simpel: het is te koop bij supermarkt Jumbo. Veel natuurlijke deodoranten zijn alleen online verkrijgbaar. Om transport te besparen (tja, ook online bestellen is niet altijd even milieuvriendelijk 😅) probeer ik dan zoveel mogelijk te batchen; oftewel: in één keer alles bestellen wat ik nodig heb, in plaats van elke week iets te laten bezorgen. Bij deo is dat echter niet zo handig; zodra ik het nodig heb, heb ik het ook écht nodig… Ik kan niet een paar weken wachten om alles te batchen. Dus toen ik deze natuurlijke deo tegenkwam, wilde ik ‘m graag proberen. De deo is dierproefvrij en vegan, maar helaas is het wel verpakt in (aardig wat) plastic. Het is niet niet 100% ideaal, maar het is wel al beter dan wat ik eerst had.

Mijn indruk van deze natuurlijke deodorant; het werkt goed, maar niet 24 uur. Althans, bij mij werkt het niet 24 uur, maar zoals ik al aangaf ben ik niet de makkelijkste klant. De geur is heel lekker en niet te overheersend. De versie die ik heb geprobeerd is lavendel met vanille. 😍 Het is makkelijk aan te brengen door de roll-on (helaas van plastic), maar het is ook verkrijgbaar als spray. Qua prijs is het één van de voordeligere opties. Op internet zijn de rond de 7 euro. Daarnaast kun je ook refill verpakkingen kopen; dat scheelt je geld én je verbruikt uiteindelijk minder plastic.

Meer over dit product

nuud natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant van Nuud

Ruim een jaar geleden kwam ik op Facebook een advertentie tegen van dit product. De reacties op deze advertentie waren veelbelovend, dus ik wilde het product maar al te graag uitproberen. Ik bestelde de testversie (altijd handig wanneer je het even kunt uitproberen) en kon niet wachten het product te kunnen testen. Nuud is, net zoals de natuurlijke deodorant hierboven, helaas verpakt in plastic. Het product is echter wel dierproefvrij en vegan. Nog steeds niet 100% ideaal, maar wel een stap in de goede richting.

Mijn indruk van deze natuurlijke deodorant; de eerste periode dat ik het gebruikte werkte het belachelijk goed. Met één keer smeren kon ik prima 2-3 dagen vooruit. Ik had niet verwacht dat dit überhaupt mogelijk zou zijn. Na een tijdje had het echter steeds minder uitwerking op mij… En na een paar maanden werkte het nauwelijks meer. Ruim een half jaar later heb ik het nog een kans gegeven, maar ook nu werkte het niet meer. Waarom ik alsnog dit product benoem? Omdat ik wél overtuigd ben dat anderen veel aan dit product kunnen hebben. Het werkte eerst geweldig en als ik de reviews mag geloven, dan werkt dit product bij de meeste mensen nog wel. Of het voor jou gaat werken? Daar kom je maar op één manier achter…

Meer over dit product

natuurlijke deodorant in een potje

De winnaar: Lekker (in een potje)

Nee echt, zo heet het product: Lekker. Dit product heette eerder trouwens ‘Lekker in een potje’ en zoals je op de foto’s kunt zien heb ik een oude variant getest. Inmiddels is de verpakking dus veranderd, maar volgens mij is het product verder hetzelfde gebleven. En zoals de naam al verklapt zit deze natuurlijke deodorant in een potje in plaats van dat het verpakt is in plastic. Yeah! Plasticvrij, dierproefvrij én vegan.

Mijn indruk van deze deodorant: ja, dit is wel echt de absolute winnaar in dit rijtje. Niet alleen omdat er geen plastic verpakkingen worden gebruikt, maar ook omdat het product écht heel goed werkt. Ik kan er ruim 24 uur mee doen en het heeft een heerlijke geur. Wel aanwezig, maar niet te overheersend. 🙏 Het enige nadeel is dat dit wel echt verreweg de duurste optie is. De prijs is gemiddeld 7,50 euro, maar ik doe hier véél minder lang mee dan met de andere varianten. Dus is verhouding wordt het best wel prijzig.

Meer over dit product

Dus nou heb ik milieuvriendelijke oksels 😂

Lekker is verreweg mijn favoriet, maar zoals ik al zei is dit product in verhouding wel veel duurder. Na een tijdje wikken en wegen (want ja, geld besparen is óók belangrijk voor mij) heb ik besloten om dan toch te kiezen voor milieu boven geld. Met andere woorden: ik betaal liever wat meer voor mijn deodorant, wanneer dit betekend dat ik een (moreel) betere keuze maak. In een eerder artikel schreef ik al uitgebreid waarom goedkoop niet altijd beter is, ook al lijkt het misschien wel beter voor je portemonnee.

Gerelateerd:
Bitmymoney: app voor het kopen en bewaren van cryptogeld zoals Bitcoin en Litecoin
.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal