Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
gratis online cursussen volgen met stap budget van de overheid

Deze online cursussen kun je gratis volgen met het STAP-budget van de overheid 🎁

14 maart 2023
Sandra Boon

Met het STAP-budget van de overheid kun je elk jaar gratis cursussen volgen. Bijvoorbeeld om je vakkennis uit te breiden of om je te laten omscholen. Er was nogal wat gedoe met het inschrijven (zo werd de inschrijfdatum twee keer verplaatst), maar als het goed is gaat het nu Ă©cht door. ⏰ 17 Maart is de nieuwe inschrijfdatum. Als je nog geen cursus hebt gekozen, heb je nog even om er Ă©Ă©n te kiezen. Op het gebied van financiĂ«n, online ondernemen, etc. zijn er een paar opties die mij wel wat lijken. Ik deel ze graag met je in dit blogartikel.

Hoe werkt het STAP-budget precies?

Het STAP-budget is een jaarlijks potje van €1.000 euro die de overheid beschikbaar stelt aan alle werkende of werkzoekende Nederlanders boven de 18 jaar. Je kunt dit budget gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De bedoeling is dat je dit budget gebruikt om de kans te vergroten je huidige baan te houden (bijscholing) of om een nieuwe baan te vinden (omscholing). Je kunt het budget niet zomaar voor elke cursus of training inzetten, want alleen trainingen uit het STAP-scholingsregister komen hiervoor in aanmerking.

Je meldt je vooraf aan bij een trainer of opleider, je ontvangt dan de benodigde informatie om op 17 maart je STAP-budget aan te vragen en na goedkeuring wordt het bedrag rechtstreeks overgemaakt naar de opleider. Je hoeft het dus niet zelf voor te schieten! Wordt de aanvraag afgekeurd (bijvoorbeeld omdat er te veel aanmeldingen zijn) dan hoef je het bedrag niet te betalen. Kortom: baat het niet, schaadt het niet.


01. Gratis online cursus verhuurmakelaar

Over vastgoed blog ik zelf niet heel veel, omdat mijn interesse vooral ligt bij online ondernemen en geld verdienen. Toch is vastgoed een zeer interessante markt, waar ook absoluut veel geld te verdienen valt. In deze online cursus word je opgeleid tot verhuurmakelaar. Dit is interessant als je een carriĂšre switch wil maken OF wanneer je je meer wil verdiepen in vastgoed. Naar eigen zeggen is deze online cursus ook geschikt als je dit wil gaan doen naast je baan (met andere woorden: als sidehustle!).

Meld je hier aan

02. Gratis cursus verkopen op bol.com

Als je mij al langer volgt, dan weet je waarschijnlijk al dat ik deze online cursus in november 2022 heb gevolgd en dat ik echt fan ben. In deze cursus leer je alles van A tot Z over het verkopen van producten op bol.com. In de cursus legt Andy je uit hoe je producten vindt die goed scoren, hoe je je shop inricht, hoe je alle wettelijke & administratieve werkzaamheden regelt, etc. Kortom: een zeer complete online cursus voor iedereen die wil beginnen met verkopen op bol.com

Meld je hier aan

03. Cursus over e-commerce, Amazon en bol.com

Ecommerce Marketplace Mastery is het programma van Bas Eurlings, ook wel bekend als de ondernemer op slippers. Hij heeft verschillende zeer succesvolle projecten opgezet en is een absolute expert in e-commerce. In deze uitgebreide online cursus leer je alles op het gebied van e-commerce: van Amazon tot bol.com. Ook als je niet per se op Amazon of bol.com wil verkopen, is deze online cursus ideaal als je meer wil leren over online verkopen en e-commerce in het algemeen.

Meld je hier aan


Welke cursus ik zelf heb gevolgd met het STAP-budget

Ik heb zelf de cursus verkopen op bol.com gevolgd, maar niet via het STAP-budget. Die cursus kan ik wel echt van harte aanraden, zoals je hierboven wellicht al hebt gelezen. Zelf heb ik via het STAP-budget de cursus budgetcoach gevolgd van het NCOI. Dit was op zich leerzaam, maar ik vind het geen aanrader. De cursus bestond uit het lezen van een paar vakboeken, die je net zo goed zelf kunt kopen. In de lessen werd herhaald wat er in de boeken stond. Dat vond ik zonde van mijn tijd, dus zoals ik al zei: ik raad deze cursus niet aan.

.

Meer over dit onderwerp


Bronvermelding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal