online geld verdienen in 2024 met sidehustles

Waar kun je online geld mee verdienen in 2024? 

In 2024 heb je de hoogtijdagen van allerlei sidehustles al gemist: dropshipping, verkopen op bol.com en bloggen. Je kunt er nog steeds online geld mee verdienen, maar het zal niet meer zo makkelijk en snel zijn als eerst. Toch zijn er nog steeds genoeg manieren om in 2024 extra geld te verdienen. In dit artikel zal ik een aantal sidehustles delen waarvan ik denk dat ze dit jaar erg populair gaan worden én ik deel nog een paar andere slimme manieren waarmee je online geld kunt verdienen.

01. Online geld verdienen met PLR

Deze sidehustle begint steeds populairder te worden, dus als je nog onderdeel wil uitmaken van de hoogtijdagen, dan is dit het moment om in te stappen. Bij een PLR (Private Label Rights) sidehustle koop je kant-en-klare digitale producten die je mag doorverkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen webshop starten of digitale producten verkopen op Etsy. Normaal gesproken maak je de digitale producten zelf, maar als je dat al eens eerder hebt gedaan, dan weet je ook hoe ontzettend tijdrovend dat is. Een kant-en-klaar product kopen, aanpassen en doorverkopen kan jou veel tijd besparen! Let op: het is belangrijk dat je wel digitale producten koopt mét PLR rechten! Zonder deze rechten mag je het product niet doorverkopen. Je schendt dan het auteursrecht en dat kan een héél duur grapje zijn. In mijn PLR Masterclass leer ik jou alles over deze sidehustle, dus ook hoe het zit met de rechten, waar je producten met PLR rechten kunt kopen en hoe je het weer doorverkoopt.

02. Geld verdienen met AI

Artificial intelligence maakt zijn opkomst en natuurlijk zijn er honderden manieren te bedenken om AI in te zetten om online geld te verdienen. Zelf gebruik ik het vooral voor het nakijken van teksten en voor het bedenken van leuke blogideeën. Dat is eigenlijk nog maar heel summier, als je bedenkt wat AI allemaal voor je kan betekenen. In de AI Content Club leer je er alles over. Als je wat inspiratie zoekt én een duidelijke uitleg wil, dan kan ik je deze membership van harte aanraden.

03. Passief inkomen met eigen website

Het hebben van een eigen website is de allergrootste flex, als je het mij vraagt. Anno 2024 is het zó makkelijk om een eigen website te maken. Daar heb je allang geen technische kennis meer voor nodig! Met de Sidehustle Toolkit zet je bijvoorbeeld in slechts een uurtje een hele website neer. Je hoeft het daarna alleen nog maar te vullen met teksten en afbeeldingen. Zo makkelijk! De voordelen van een eigen website zijn eindeloos:

  • Het is 100% in eigen beheer, dus je bent niet afhankelijk van externe kanalen, zoals bol.com, Amazon, Instagram, TikTok en YouTube.
  • Je kunt er allerlei verdienmodellen aan koppelen, zoals betaald bloggen, affiliate marketing en het verkopen van digitale producten. Hallo, passief inkomen!
  • De investering is laag en er zit geen maximum aan hoeveel je ermee kunt verdienen.

Zo’n website kan overal over gaan en het hoeft zeker geen persoonlijke blog te zijn. In de Sidehustle Toolkit deel ik meer tips voor het kiezen van een onderwerp en hoe je erachter komt of een idee kans van slagen heeft.

04. Geld verdienen met UGC

Ook het maken van user-generated content kan jou aardig wat geld opleveren. Bij deze sidehustle is het de bedoeling dat je content maakt (meestal foto’s of video’s) dat een bedrijf kan gebruiken voor zijn promotiekanalen. Denk aan een video waarin je een unboxing doet of foto’s van jou waarbij je een specifiek product gebruikt. Voor bedrijven is dat heel waardevol, omdat deze vorm van marketing tegenwoordig beter aanslaat bij het publiek dan de typische gelikte reclames. Dit is anders dan geld verdienen met social media, omdat je als UGC-creator zelf géén volgers nodig hebt. In het Sidehustle Dossier over UGC kun je alles lezen over user-generated content en hoe je daar online geld mee kunt verdienen.

05. Download de Woolsocks app

Dit is niet echt een sidehustle die je kunt uitvoeren, maar het is wél een makkelijke manier om geld te verdienen op de uitgaven die je toch al doet. Het werkt namelijk zo: met de Woolsocks app krijg je cashback op allerlei aankopen die je doet bij de aangesloten supermarkten, winkels en tankstations. Zo kun je geld terugkrijgen op jouw boodschappen bij de Lidl, of op jouw aankopen bij de Zeeman, AliExpress, Zalando en Thuisbezorgd.nl. Er zijn best veel bekende supermarkten en winkels die zijn aangesloten bij Woolsocks. En het allermooiste is: vaak gaat de cashback nog automatisch ook, dus geen gedoe met het bewaren en opsturen van bonnetjes! Nu je tegenwoordig ook nog eens gratis producten kunt scoren bij Woolsocks, is er al helemaal geen reden meer waarom je deze app NIET op je telefoon zou willen.

woolsocks cashback app geld besparen

06. Geld verdienen met websites testen

Het is niet zo gek dat dit één van mijn best gelezen blogartikelen is van de afgelopen tijd. Geld verdienen met websites testen is makkelijk en je hoeft er niet eens je huis voor uit. Het is eerlijk gezegd nog best leuk om te doen ook. Bij deze online sidehustle is het de bedoeling dat je opdrachten uitvoert op bepaalde websites. Jou wordt dan bijvoorbeeld gevraagd of je een testbestelling wil plaatsen (nee, je hoeft niks te betalen) of bepaalde informatie wil zoeken op een pagina. Zo kunnen de bouwers testen of de pagina/website gebruiksvriendelijk genoeg is, voordat deze live gaat. Dat is heel waardevol voor hun en jij kunt er nog een extra zakcentje mee verdienen ook. Een echte win-win situatie!

Meer over online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.