sneller online geld verdienen met website

Online geld verdienen met een website: zo gaat dat veel sneller

Persoonlijk vind ik online geld verdienen met een website de allerbeste manier. Je bent niet afhankelijk van andere platformen (zoals social media), je kunt zelf bepalen wat je doet én je kunt er verschillende verdienmodellen aan koppelen. Toch zou ik niet per se zeggen dat het de makkelijkste sidehustle is. Het kan namelijk best wel even duren voordat jouw website van de grond komt.

Meestal wordt de website niet direct opgenomen in zoekmachines, waardoor het lang kan duren voordat er bezoekers naar jouw website komen. Betaalde samenwerkingen zijn alleen interessant als je al genoeg content én websitebezoekers hebt. Ook affiliate marketing en het verkopen van digitale producten heeft alleen nut als mensen daadwerkelijk op jouw website terechtkomen. Daarom deel ik in het artikel van vandaag een paar manieren om sneller jouw website van de grond te krijgen (zodat je sneller geld gaat verdienen).

01. Gebruik een quarantaine domeinnaam

Start je een website “from scratch” dan kan het lang duren voordat je geïndexeerd wordt in zoekmachines en voordat de domeinwaarde hoog genoeg is om betaalde samenwerkingen aan te gaan. Een shortcut hiervoor is om een quarantaine domeinnaam te gebruiken in plaats van een compleet nieuwe website te bedenken. Een quarantaine domeinnaam is een domeinnaam die (voor welke reden dan ook) recent is stopgezet en nu weer vrij komt. Het voordeel hiervan is dat de domeinnaam al een reputatie kán hebben en jij daar als nieuwe eigenaar van kan profiteren. In de online mini-cursus van Jennifer leer je alles over deze domeinnamen.

02. Gebruik een zoekmachine strategie

Het meest ideale is natuurlijk om zo snel mogelijk geïndexeerd te worden in zoekmachines én om jouw pagina’s of blogartikelen zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen. Je kunt natuurlijk “gewoon” schrijven waar je zin in hebt en hopen dat het goed zal scoren. Maar het is slimmer om een zoekmachine strategie toe te passen. Wat ik bijvoorbeeld zelf vaak doe is uitzoeken waar mensen naar zoeken (welke woorden ze gebruiken bij Google om iets te vinden) en daar blogartikelen over te schrijven. In die artikelen vermeld ik dan de woorden die zij gebruiken. Zo kan Google het aan elkaar “linken” en zo kom ik hoger in de zoekresultaten. Wat ik ook vaak doe is meerdere artikelen ergens over schrijven, zodat ik als een autoriteit wordt gezien. Het is allemaal iets complexer dan hoe ik het hier schrijf, maar in de Sidehustle Toolkit neem ik je stap voor stap mee in deze strategie én leer ik je hoe je dit zelf kunt toepassen.

03. Sneller bezoekers naar je website

Bezoekers komen niet vanzelf naar jouw website, dus bedenk allerlei verschillende manieren om (op korte termijn én op lange termijn) bezoekers naar jouw website te lokken. Daar zijn écht genoeg manieren voor. Ik zal er een paar noemen om je te inspireren, maar denk ook vooral zelf na over eventuele mogelijkheden.

  • Plaats relevante informatie op social media, met links naar jouw blogs of artikelen.
  • Maak pins op Pinterest voor snel én duurzaam verkeer.
  • Plaats reacties en posts in Facebookgroepen.
  • Ga samenwerkingen aan met concullega’s.
  • Verstuur persberichten om in de media te komen.
  • Zet e-mailmarketing in om bezoekers terug te krijgen naar je website.

04. Schrijf gastblogs voor relevante websites

Het schrijven van gastblogs voor andere websites kan een goede manier zijn om bezoekers naar jouw website te krijgen én om ervoor te zorgen dat er linkjes ontstaan van andere websites naar jouw website. Dit is belangrijk voor het algoritme van Google (de logica: als er meerdere websites naar jou linken, dan zal er wel wat interessants op staan), maar ook voor jouw domeinwaarde. En die domeinwaarde is weer heel belangrijk als je betaalde samenwerkingen wilt gaan doen op jouw website. In de Sidehustle Toolkit heb ik hier meerdere lessen over gemaakt, waarin ik je uitleg waarom dit zo belangrijk is én hoe je dit het beste kunt aanpakken.

05. Adverteren via Google of social media

Een andere manier om sneller bezoekers naar jouw website te krijgen, is door te adverteren op Google of op social media, zoals Instagram en Facebook. Mocht je een simpele blog of affiliate website willen starten als sidehustle, dan is dit waarschijnlijk geen optie voor je, omdat het best wel een aardige investering vereist. Niet alleen qua geld, maar ook qua tijd. Je moet dan namelijk eerst leren hoe je het beste kunt adverteren, anders kun je net zo goed jouw geld door de plee spoelen. Maar… Als je een website start waarop je bijvoorbeeld digitale producten aanbiedt (zoals een online cursus of een e-book) dan is het wellicht wel echt de moeite waard om deze optie te overwegen. De opbrengsten van jouw digitale producten dekken dan de kosten van het adverteren.

Meer over online geld verdienen:

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.