Zo kun je online geld verdienen met Soofos

Als geldblogger test ik regelmatig allerlei verschillende sidehustles. Mijn voorkeur gaat uit naar de sidehustles waarmee je online geld kunt verdienen, omdat je dan locatie onafhankelijk kunt werken (zie je mij al liggen in een hangmatje op Bali? 🌴) en grotendeels je eigen agenda kunt indelen. Niet zo lang geleden kwam ik het platform van Soofos tegen. Ik besloot het uit te proberen om te kijken of het mij een extra zakcentje zou kunnen opleveren. In dit artikel leg ik uit wat Soofos is én hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Wat is Soofos precies?

Soofos is het grootste open online platform van Nederland. Iedereen kan hier online cursussen volgen én aanbieden. Ook als particulier kun je jouw kennis delen via dit platform. Op het moment van schrijven staan er honderden online cursussen op en wordt het platform gebruikt door meer dan 75.000 mensen. Er staan veel zakelijke cursussen op, maar ook zeker heel veel dingen voor de fun. Of je nou wil leren ondernemen of wil leren dansen: Soofos is de plek waar je moet zijn.

01. Vaardigheden leren die geld opleveren

Bij het Soofos platform kun je dus online cursussen volgen over allerlei verschillende onderwerpen. Dus ja, ook over online geld verdienen. Blader eens door de verschillende categorieën en je komt echt allerlei interessante dingen tegen. Dit is een ideale plek om kennis en vaardigheden op te doen voor nieuwe sidehustles. Wil bijvoorbeeld tekstschrijver worden? Er staan verschillende cursussen op over copywriting. Misschien wil je iets creatief gaan doen op de computer en volg je liever cursussen over videomontage en/of grafische vormgeving. Of misschien wil je juist wel meer gaan doen met social media. Hoe dan ook: de kans is groot dat je bij Soofos een interessante cursus vindt. Hieronder heb ik een lijstje geplaatst met cursussen die wellicht interessant zijn voor de mensen die een sidehustle willen starten.

Dikke tip: Met Soofos Plus kun je voor €19 euro per maand onbeperkt toegang krijgen tot meer dan 500 online cursussen op Soofos. Dit is echt een no-brainer als je voor een prikkie zoveel mogelijk wil leren over online geld verdienen.

02. Online cursussen aanbieden bij Soofos

Je kunt op Soofos allerlei online cursussen volgen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken en aanbieden. Als jij ergens veel kennis van hebt, dan is het Soofos platform ideaal om daar geld mee te verdienen. Het aanbieden van een online cursus op Soofos is gratis. Je betaalt alleen een percentage per verkochte cursus. Worden er geen cursussen verkocht, dan betaal je dus niks. De voordelen zijn simpel:

  • Je hoeft zelf geen betaalpagina en leeromgeving aan te schaffen.
  • Geen KvK-nummer en btw-nummer nodig.
  • Wél een passief inkomen genereren.
  • Je profiteert van het bereik dat Soofos heeft (meer klanten!).

Sinds een half jaar bied ik zelf ook een paar van mijn cursussen aan via Soofos en ik merk dat dit een mooie uitbreiding is op wat ik zelf al heb. Via Soofos bereik ik andere mensen dan via mijn eigen website. Daarnaast merk ik ook dat ik meer reviews ontvang via het platform en die kan ik dan mooi weer verwerken op mijn eigen website. Zo hoef ik minder om reviews te leuren bij mijn klanten. 😉 Ik zal binnenkort een wat uitgebreidere blog schrijven met extra tips voor het aanbieden van online cursussen op Soofos.

03. Online geld verdienen met affiliate marketing

De derde manier waarop je geld kunt verdienen met Soofos is door affiliate marketing te doen. Verwijs jij mensen door naar Soofos, dan ontvang jij 10% van de inkomsten. Als je mensen verwijst naar Soofos Plus (het maandelijkse abonnement) dan ontvang jij daar een jaar lang ook elke maand affiliate commissies voor. Deze vorm van affiliate marketing kun je toepassen op je website of blog (zoals ik dat ook doe), maar ook op social media, in nieuwsbrieven en door te pinnen op Pinterest. Soofos is een ideale partner om te promoten. Aangezien het aanbod van online cursussen zo groot is, is er altijd wel een online cursus die je zou kunnen promoten.

Meer over online geld verdienen:

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.