Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
online geld verdienen doe ik op deze manieren

Online geld verdienen 🤑 Dat doe ik op deze 6 verschillende manieren en jij kunt het ook

21 februari 2021
Sandra Boon

Zie je het al voor je? Je ligt op het strand in een warm land ergens ver weg van Nederland. Terwijl je aan je piña colada nipt check je jouw mobiel en zie je dat er weer allerlei inkomsten op je bankrekening zijn gestort. En dat terwijl je er niks (meer) voor hoeft te doen. Online geld verdienen: dát is wat je wilt. Ik wil die droom niet voor je verpesten, maar de realiteit is meestal toch wel heel erg anders: er zijn nauwelijks inkomstenbronnen die écht passief zijn.

Ik kan het weten, want ik probeer alle manieren graag voor je uit. 😂 Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze “dromen” veel mooier worden voorgespiegeld dan dat ze daadwerkelijk zijn. Toch hoeft dit geen reden te zijn om NIET voor extra inkomstenbronnen te zorgen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het niet volledig passief is en dat je wél tijd eraan kwijt zal zijn. Online geld verdienen doe ik op dit moment op 6 verschillende manieren en hieronder zal ik beschrijven wat ik precies doe (en hoe passief deze inkomstenbronnen wel of niet zijn).

01. Online geld verdienen met enquêtes

Word je hier rijk van? Nee. Kun je hier van rondkomen? Nee. Is het een prima optie om online een extra zakcentje te verdienen? Ja! Ik vul regelmatig online enquêtes in via platformen zoals EuroClix, Opinieland en de Quickthoughts app (via Android of iOS). Via EuroClix maak ik ook vaak gebruik van cashback acties, waardoor ik van sommige aankopen een deel terugkrijg. Zo ben ik recent bijvoorbeeld overgestapt van energiemaatschappij, waardoor ik niet alleen een flinke korting heb, maar ook een paar tientjes terugkrijg via EuroClix. Sinds oktober heb ik circa €250,- euro hiermee verdiend, terwijl ik er nauwelijks tijd aan kwijt ben.

02. Geld verdienen met een blog & affiliate linkjes

Via deze blog genereer ik ook extra inkomsten, voornamelijk via affiliate linkjes. Dit houdt in dat ik een kleine vergoeding krijg wanneer iemand iets via mij koopt of zich ergens voor aanmeldt. Dit kost de bezoeker overigens niks extra. Voor mij is dit een fijne manier om een extra zakcentje te verdienen, omdat ik eenmalig een blogartikel schrijf en er daarna (in theorie) eindeloos aan kan verdienen. Houd er echter wel rekening mee dat het een tijd kan duren voordat je blog goed gevonden wordt. Naar mijn mening is dit dan ook geen manier om snel geld te verdienen, maar wel om langdurig geld te verdienen. Voor een goede beeldvorming: pas na ruim een half jaar (en meer dan 50 blogs)  had ik mijn eerste inkomsten via affiliaties. Op dit moment verdien ik er circa €200 euro per maand mee.

03. Extra inkomsten dankzij mijn producten

Naast de affiliate linkjes verdien ik ook op een andere manier geld met mijn website, namelijk met mijn product. Het boek dat ik heb geschreven (Money Game) is verkrijgbaar via deze website en ook dat draagt lekker bij aan mijn inkomsten. Op het moment van schrijven gebruik ik de omzet om te herinvesteren in ikbenjanmodaal.nl, zodat mijn website hopelijk nog meer gaat groeien. En ik er uiteindelijk nóg meer mee kan verdienen.

04. Online geld verdienen met beleggingen & investeringen

Het is natuurlijk discutabel of dit daadwerkelijk in de categorie ‘online geld verdienen’ valt, maar ik regel al mijn beleggingen en investeringen wél online en ik verdien er ook een passief inkomen mee. Door mijn geld te beleggen en te investeren zal het (langzaam, maar gestaag) groeien. Let op: met beleggen kun je de inleg verliezen. Het is dus niet geheel zonder risico. Het is belangrijk dat je je goed verdiept in de verschillende mogelijkheden en de voordelen en nadelen ervan. Beleg ook nooit geld dat je niet kunt missen. Zorg eerst voor een stabiel inkomen, spaar een buffer bij elkaar en doorloop de stappen van Money Game om een goede, financiële basis op te bouwen.

Gerelateerd:
Beleggen voor beginners: deze dingen moet je éérst doen en regelen voordat je begint

05. Online geld verdienen met diensten

Je hoeft het huis niet uit om online jouw diensten te kunnen aanbieden. Dat doe ik zelf al meer dan 13 jaar (sinds 2008) en nu Corona al een jaar aanwezig is in ons land, komen steeds meer mensen erachter dat een online versie van hun diensten óók een prima optie is. Ik heb 12,5 jaar in webdesign en online marketing gezeten en het is zeker 10 jaar geleden dat ik voor het laatst een klant face-to-face zag. En nee, dat doet niet af van de kwaliteit van de diensten die je levert. 😉 Anyway, sporadisch doe ik nog steeds enkele freelance klussen en/of kleine andere online klussen.

06. Geld verdienen met dropshipping

Sinds vorige week ben ik ook begonnen met dropshipping. Dit houdt in dat je een webshop hebt zonder voorraad. Zodra er een bestelling wordt geplaatst, gaat die direct naar een leverancier. De leverancier stuurt de producten vervolgens rechtstreeks naar je klant. Veel mensen zien dit als een manier om makkelijk en snel geld te verdienen, zónder een grote investering te moeten doen. Er wordt echter ook veel misbruik gemaakt van dit concept en er ontstaan steeds meer schimmige bedrijfjes. In een eerder artikel vertel ik meer over dropshipping en over hoe ik hiermee ben gestart. Via mijn website kun je ook mijn dropshipping avontuur blijven volgen, als je dat leuk vindt.

Gerelateerd:
Ik startte een dropshipping website voor €52,39 euro (en ik deel mijn ervaringen met jou)

Hoe passief zijn deze online inkomstenbronnen?

Geen van deze online inkomstenbronnen zijn écht volledig passief. Sommige van deze bronnen hebben mij eerst (veel!) tijd gekost, waardoor ik er nu geen of nauwelijks tijd aan kwijt ben. Maar voor de meeste bronnen geldt alsnog dat het mij wel echt tijd kost en blijft kosten;

  • Online enquêtes invullen is natuurlijk niet passief. Maar wat wel fijn is dat je zelf je tijd kunt indelen en het ook gerust een tijdje niet kunt doen wanneer je druk bent met andere dingen.
  • Geld verdienen met je blog en affiliate linkjes. Het kost je heel veel tijd om een blog op te zetten en om alle artikelen te schrijven. Daarnaast gaat er ook best wel wat tijd overheen voordat een blog echt rendabel wordt.
  • Extra inkomsten dankzij producten. Het boek is geschreven, dus het meeste werk is achter de rug. Vergis je echter niet: het heeft mij héél veel tijd gekost om dit te schrijven. Daarnaast moet ik ook bij elke verkoop het boek inpakken en naar het postkantoor brengen. Vind ik overigens heel leuk, dus keep ‘em coming 😉
  • Geld verdienen met beleggingen en investeringen. Dit gaat redelijk passief, maar ook hier geldt dat ik er vooraf veel tijd aan heb besteed. Als je de besteedde uren tegenover het reeds behaalde rendement zet, dan kan ik wellicht beter in de supermarkt gaan werken. 😂
  • Geld verdienen met dropshipping. Ook dit zal amper passief zijn, want er moet wel support worden geboden. Marketing moet worden gedaan, retouren moeten worden aangenomen, etc.
  • Online geld verdienen met diensten. Tja, dit is natuurlijk al helemaal verre van passief.

Kortom: deze inkomstenbronnen lijken veel passiever dan dat ze werkelijk zijn. Is dat erg? Ik vind van niet. Veel mensen kicken erop om geld te verdienen zonder er wat voor de hoeven doen. En als dat lukt: super fijn! Maar tegelijkertijd is er ook helemaal niks mis met werken voor je geld. De enige echte tip die ik je kan meegeven is: doe waar jij gelukkig van wordt. En jij bent de enige die kan bepalen wat dat precies is. Laat je vooral niet gek maken door al berichten over mensen die slapend rijk worden. 😘

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal