Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
online ondernemen innovatie en onafhankelijkheid

Online ondernemen: 3 redenen waarom online innovatie zo belangrijk voor mij is

14 juli 2021
Sandra Boon

Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat Corona om de hoek kwam kijken. Als er iets is dat we als ondernemers hebben geleerd, dan is het wel dat innovatie, flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn. Het vermogen om je in een rap tempo aan te passen is cruciaal gebleken in een wereld die zo ontzettend snel verandert. 😲 Online ondernemen deed ik eigenlijk al ruim 10 jaar, maar ook ik heb het afgelopen jaar van koers moeten veranderen.

Voor veel mensen klinkt online ondernemen als een droom: lekker in je hangmatje ergens in een tropisch oord vertoeven terwijl het geld binnenstroomt. Meestal ziet het er in de praktijk een beetje anders uit. 😉 Vaak moet er eerst hard gewerkt worden, voordat je een online bedrijf kunt opschalen naar dat niveau. Toch blijft financiële vrijheid en online ondernemen een grote droom die ik maar al te graag najaag. In het artikel van vandaag geef ik je daarom 3 redenen waarom online ondernemen en online innovatie zo ontzettend belangrijk voor mij is.

01. Locatie onafhankelijk bij online ondernemen

De wereld zat min of meer op slot, maar dankzij het internet hadden we alsnog de wereld aan onze voeten. Via internet kun je op allerlei manieren aan klanten komen en/of het contact met klanten onderhouden. Zo zag ik in het begin van de Coronacrisis dat ontzettend veel ondernemers overstapten op andere werkvormen en verdienmodellen, zoals het aanbieden van online consulten, online cursussen, etc. En ja, zo besloot ik ook om deze blog te starten, zodat ik online meer geld kan verdienen. Niet afhankelijk zijn van een locatie om klanten te kunnen krijgen zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

Je ziet nu al dat mensen amper hun huis uit hoeven om voorzien te kunnen worden in hun behoeften. Dus ook daar zie ik kansen in het online ondernemen. Het gaat er niet (alleen) om dat jij zelf locatie onafhankelijk bent, maar ook dat de klanten locatie onafhankelijk zijn om jouw diensten of producten af te kunnen nemen.

02. Meer kansen om passief inkomen te genereren

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je misschien al dat financiële vrijheid mijn grootste droom is. Om dit te verwezenlijken wil ik op verschillende manieren passieve inkomsten genereren. Onder andere via deze blog, via het handelen in aandelen en (op lange termijn) via het verkopen van producten op platforms zoals Bol.com en Amazon. Met een online business heb je nou eenmaal veel meer mogelijkheden om passieve inkomsten te genereren. Dus ook dat is voor mij een belangrijke reden om deze koers te varen.

03. Innovatie in een wereld die snel verandert

Er waren niet veel mensen die deze pandemie zagen aankomen. Het is dan ook niet gek dat de meeste ondernemers hier niet op waren voorbereid. Snel kunnen schakelen, overstappen op andere werkvormen, kijken naar wat er wél mogelijk is: dat soort vaardigheden en eigenschappen zijn cruciaal gebleken. Als online ondernemer was het nog enigszins makkelijk om mijn koers aan te passen. In vergelijking met offline ondernemers heb ik namelijk veel minder hoeven schakelen. Dat heb ik te danken aan de flexibiliteit die je hebt als online ondernemer. Kortom: met een online bedrijf kun je veel makkelijker schakelen en innoveren. Ook dat is voor mij een hele belangrijke reden om mij te richten op online ondernemen en niet op het bouwen van bijvoorbeeld een bedrijf met werknemers.

Innovatie voor bedrijven en organisaties

Als zelfstandig ondernemer is het nog redelijk simpel om innovatief te zijn, maar als organisatie met werknemers wordt dat natuurlijk een stuk moeilijker. Gelukkig kun je gebruikmaken van initiatieven zoals het innovatielab en het innovatieplatform. Zij helpen organisaties in het opzetten van hun eigen experimentele benadering. Ook voor bedrijven zijn er genoeg kansen en mogelijkheden om innovatief te blijven in een wereld die zo ontzettend snel verandert.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal