niet geld besparen op deze dingen jan modaal

Over elk dubbeltje nadenken? 3 Dingen waar ik niet zo snel meer geld op zal besparen

Ik hou van geld uitgeven, maar vooral ook van geld besparen. Geld besparen op dingen die ik niet belangrijk vind, zorgt er namelijk voor dat er meer geld overblijft voor de dingen die ik wél belangrijk vind. Hoe meer ik kan besparen, hoe sneller ik mijn dromen kan waarmaken. Dat zorgt er nog weleens voor dat ik erg fanatiek word. Toch zijn er een paar dingen waar ik niet meer zo snel op zal gaan besparen en in dit blogartikel zal ik er 3 noemen.

01. Dingen die bijdragen aan dromen & geluk

In eerste instantie bespaarde ik vooral om financiële veiligheid en stabiliteit te creëren. Met het geld dat daardoor overbleef kon ik een buffer opbouwen en mijn pensioenachterstand gedeeltelijk inhalen. Toen ik eenmaal financieel veilig was, stopte ik echter niet met besparen. Ik gebruikte het geld dat elke maand overbleef om o.a. te beleggen en investeren. Dat zijn verstandige keuzes, maar ik vergat wel waar het voor mij echt om draait in het leven: gelukkig zijn en mij (financieel) vrij voelen. Door continue te blijven besparen vergat ik nog weleens om ook nu van het leven te genieten. Die fout zal ik niet meer maken, want ik heb inmiddels een betere balans gevonden.

02. Geen geld besparen op spullen voor mijn werk

Toen ik eenmaal de smaak van het geld besparen te pakken had, wilde ik overal wel op besparen! Elke cent die bespaard kon worden is er één, was mijn motto. Hier kwam ik echter al redelijk snel op terug toen ik een paar goedkope dingen kocht voor mijn werk. Zo kocht ik bijvoorbeeld de allergoedkoopste smartphone, waarmee ik achteraf helemaal geen goede foto’s kon maken en die continue vastliep tijdens het maken van Instagram Reels. Dat leverde mij zóveel ergernis op en het kostte mij ook nog eens heel veel extra tijd. In het vervolg zal ik dus zeker niet besparen op dingen die ik nodig heb voor mijn werk. Desnoods koop ik een fatsoenlijke systeemcamera met professionele Canon lenzen, als ik hierdoor mijn werk beter kan doen. Maar ik zal nóóit meer voor de goedkoopste optie gaan.

03. Nooit meer geld besparen op kwaliteit

Ik bespaar dus graag geld, maar dat betekent niet dat ik alles bij goedkope winkels koop zoals de Action en Primark. Niet dat daar iets mis mee is, maar ik koop liever dingen van goede kwaliteit die langer meegaan. Mijn ervaring bij dit soort winkels (vooral bij fast fashion) is dat de spullen helemaal niet lang meegaan. Dat is niet bepaald duurzaam en op de lange termijn ben je meestal niet eens goedkoper uit. Ik koop daarom liever spullen die langer meegaan.

Jij kiest waar je geld op wil besparen

Veel mensen denken dat je bepaalde dingen niet meer ‘mag’ kopen als je geld wil besparen. Dat is echter helemaal niet waar… Het is jouw geld en je kiest zelf waar je het aan wil uitgeven. Of waar je juist op wil besparen. Laat je dus vooral niet leiden door de mening van een ander, maar zorg ervoor dat je goed weet wat jouw prioriteiten zijn. 🙂

Dit artikel is geschreven in opdracht.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.