Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
Een goed inkomen als zzp’er en nooit een tekort aan klanten. Een ruime twee-onder-een-kapwoning in een welgestelde buurt. Een Audi A6 onder mijn bips. Luxe reisjes naar onder andere de Malediven, Zwitserland, Italië, Amerika en Spanje. Elke week eten bestellen en ook vrijwel elke week wel een keer uiteten. Leven als een koning in Frankrijk, zo kun je het wel beschrijven. Dit was ik nog niet zo heel lang geleden.

Maar dit was ik toen ook:
 • Een vrijwel lege spaarrekening (je leeft immers maar één keer). 
 • Nog geen cent gespaard voor mijn pensioen (ach, dat komt nog wel).
 • Lichte paniekaanvallen krijgen bij onverwachte rekeningen.
 • Zes dagen per week werk uitvoeren waar ik doodongelukkig van werd.
 • Op de zevende dag dat verdomd grote huis schoonmaken. 😖

Mijn fysieke en mentale gezondheid ging bergafwaarts. Het geld verdween nog bijna sneller dan dat het verdiend werd. En dan ga je jezelf afvragen... Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig? Een goed inkomen hebben is blijkbaar geen garantie voor een financieel stabiel leven. Ik dacht dat ik het qua leefstijl helemaal had gemaakt. Maar achteraf gezien stevende ik met een rotvaart af op een leven zonder voldoening, zonder financiële stabiliteit en zonder toekomstplan. Klinkt dat bekend?

Ik bleek niet de enige te zijn

Ik kwam erachter dat ik niet de enige ben die moeite heeft met (het organiseren van) persoonlijke financiën. Sterker nog: 1 op de 3 Nederlanders leeft van loonstrook tot loonstrook. Zo'n 40% van de Nederlandse huishoudens heeft geen of amper spaargeld. Inmiddels is het mij gelukt om een appartement te kopen, om een flinke buffer op te bouwen, om extra in te leggen voor mijn pensioen en om te beginnen met investeren en beleggen. In een best wel korte tijd. Het enige wat ik hoefde te doen is het roer omgooien. Ben jij bereid om dat te doen? Ik kan je uit ervaring vertellen dat je er een heleboel voor terugkrijgt.

Je wordt nooit slapend rijk

als je 's nachts wakker ligt van je financiën.

Ik maakte het mijn missie om Jan Modaal (en millennials) in Nederland te voorzien van een 'bulletproof' en eenvoudig systeem om persoonlijke financiën te regelen. Zodat we niet meer wakker hoeven te liggen van onze geldzorgen. Zodat we een financieel stabiel leven kunnen opbouwen. En zodat we misschien zelfs wel vermogen kunnen opbouwen en/of eerder met pensioen kunnen. Ik zal alvast een klein geheimpje verklappen: het klinkt veel ingewikkelder dan dat het werkelijk is. Ben jij er klaar voor om geldzorgen uit jouw leven te verbannen? Volg mij dan in deze (digitale) revolutie.

Bekijk Money Game

Mijn doelen voor 2020

 • In totaal €15.000 euro aflossen op mijn hypotheek. 
 • Minimaal €10.000 euro buffer opbouwen.
 • Maximale inleg pensioen: ongeveer €3.000 euro.
 • Jan Modaal blog opbouwen: minimaal 75 blogs.
 • Beleggen/investeren: 6 maanden, €500 euro p.m.
 • Consuminderen en duurzamer leven.

Money Game: de oplossing voor saaie geldzaken

De leukste manier om jouw financiële doelen te behalen: Jan Modaal's Money Game. Ik heb mijn methode omgetoverd tot een spel waarbij je de reis aflegt naar een financieel stabiel leven. Met dit spel kun je eenvoudig besparen, sparen en je vermogen laten groeien. Daarbij ligt de nadruk op eenmalig tijd investeren, om vervolgens (zo veel mogelijk) passief een financieel vrij bestaan op te bouwen. Daarnaast hoop ik jou te kunnen inspireren, motiveren en aanmoedigen via de 170 blogs op deze website met in totaal 189,027 woorden. Meer weten? Neem gerust contact op.

Bekijk Money Game

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal