meer leren over plr private label rights

Zo haal je het meeste uit jouw PLR (Private Label Rights) sidehustle

Als je mij al volgt op Instagram, dan weet je al wel dat ik helemaal into deze sidehustle ben! Het bespaart mij heel veel tijd, het is leuk om te doen én het is nog niet zo populair in Nederland. Dat biedt kansen, want veel sidehustles – zoals dropshipping en bol.com webshops – zijn nog nauwelijks te moeite waard als starter. Te veel mensen houden zich ermee bezig, waardoor de concurrentie veel te hoog is. Bij PLR (Private Label Rights) is dat nog niet het geval. Daarom zou ik aanraden om er NU mee te beginnen. In dit artikel deel ik een paar tips om het meeste te halen uit jouw PLR sidehustle.

Lees ook: Een passief inkomen verdienen met PLR

01. Gebruik meerdere verkoopkanalen

Je kunt PLR-producten op jouw eigen website verkopen (met een eigen webshop), maar je kunt daarnaast ook nog externe verkoopkanalen inzetten. Zo kun je gebruikmaken van het bereik dat andere platforms hebben opgebouwd. Dat scheelt jou weer een boel tijd een marketing en acquisitie. Een paar bekende externe verkoopkanalen zijn Etsy, Creative Marketplace en Soofos. Je hoeft natuurlijk niet één verkoopkanaal te kiezen! Haal uit meeste uit jouw PLR sidehustle door meerdere verkoopkanalen tegelijkertijd in te zetten.

Ps. Wil je ook een Etsy webshop starten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink, zodat wij allebei 40 gratis listings krijgen. Dat is toch mooi meegenomen, want dan kun je zónder investering een Etsy webshop starten.

02. Breid uit met meer PLR-content

Je kunt natuurlijk een product kopen en dit direct doorverkopen zoals het is. Toch kan het slim zijn om de content uit te breiden met méér toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld door zelf een bonus toe te voegen of door het onderdeel te laten zijn van een bundel producten. Zo creëer je alsnog een uniek aanbod en bespaar je nog steeds heel veel tijd. Extra tip: je kunt deze extra content zelf creëren, maar je kunt natuurlijk ook artificial intelligence gebruiken of zelfs extra PLR-producten kopen en toevoegen als bonus.

03. Laat je inspireren door websites

Er zijn allerlei platformen waar je PLR-producten kunt aanschaffen (in de PLR Masterclass deel ik een lijst met premium én gratis platformen) en op deze websites vind je vaak een hele waslijst met hoe/waar jij de producten wel of niet mag gebruiken. Deze lijst heeft mij hele goede ideeën gegeven. Zo gebruik ik PLR niet alleen om door te verkopen, maar ik gebruik het ook om een weggevers, instapproducten en andere digitale content te maken.

04. Gebruik andere covers en titels

Zelfs al je niet het product compleet wil aanpassen, is het slim om in ieder geval andere titels en covers te gebruiken. Als jij dezelfde titel aanhoudt, gebruik je waarschijnlijk dezelfde titel die al 100x gebruikt is door anderen. Zo val je totaal niet op! Datzelfde geldt voor het maken van covers en promotiemateriaal: je wil niet exact hetzelfde aanbieden als de rest (zelfs niet als het product wél exact hetzelfde is). Ben je niet zo creatief? Dat hoeft ook niet! Je kunt ChatGPT vragen een paar leuke alternatieven te bedenken. Via Canva kun je promotiemateriaal maken, zónder kennis van vormgeving.

05. Volume is key!

Je kunt niet één simpel product aanschaffen, aanpassen en doorverkopen, en verwachten dat je er gelijk rijk mee wordt. Vooral niet op Etsy: daar is het hebben van een groot volume aan producten heel belangrijk. Voeg dus zoveel mogelijk producten toe. En nee, dit hoeft niet elke keer een totaal ander product te zijn. Je kunt ook 10 versies van één product verkopen. Bijvoorbeeld een feestdagen planner voor allerlei verschillende feestdagen (kerst, pasen, verjaardagen, etc). Zo kun je in korte tijd aardig wat digitale producten maken. Daarnaast kun je ook verschillende producten met elkaar bundelen. Dan heb je een extra product in jouw webshop, zónder daadwerkelijk extra producten te moeten creëren.

Shortcut naar een succesvolle PLR sidehustle

In mijn online PLR Masterclass vertel ik je alles wat je zou moeten weten voordat je een PLR sidehustle start. Zo leg ik je uit hoe het precies zit met die rechten (en hoe je voorkomt dat je stront aan de knikker krijgt!), deel ik een lijst met PLR-websites én laat ik je zien hoe ik zelf een product aanschaf, bewerk en doorverkoop.

Meer leren over PLR?

nederlandse cursus over plr

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.