overstappen pensioen naar brand new day

Overstappen naar een pensioenrekening van Brand New Day: zo werkt dat

Je zit al bij een pensioenaanbieder, maar je bent niet tevreden met de resultaten. Of je komt erachter dat een andere pensioenaanbieder veel gunstiger is qua kosten. Hoe dan ook: je hebt een beetje spijt van je keuze en eigenlijk wil je overstappen naar een andere partij. Kan dat? Is dat veel gedoe? Of is het juist heel makkelijk? In dit artikel deel ik mijn ervaring met het overstappen van BrightPensioen naar Brand New Day.

Zoek de verschillen

Als financiële leek is het best lastig om de verschillen tussen pensioenaanbieders goed in te schatten. Wat betekenen die verschillen precies en welke gevolgen kunnen die hebben?! Het is niet gek dat veel mensen (en vooral veel ondernemers) het regelen van hun pensioen voor zich uitschuiven. Dat heb ik zelf ook lange tijd gedaan. Ik ben pas na meer dan 10 jaar ondernemen begonnen met het beleggen voor mijn pensioen. Erg, hè? Gelukkig heb ik alles nu wel op de rit, maar ik snap echt wel dat dit een struikelblok is voor veel ondernemers.

Waarom ik overstap naar Brand New Day

Zelf heb ik na lange tijd wikken en wegen besloten om over te stappen van BrightPensioen naar Brand New Day. Destijds zat ik al ontzettend te twijfelen tussen de twee partijen en ik koos uiteindelijk voor BrightPensioen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik destijds de verschillen niet echt onder de loep heb genomen. Beide opties leken mij prima. Toch kunnen kleine verschillen wél grote gevolgen hebben.

Zo rekenen ze bij BrightPensioen een vast bedrag per jaar (wat relatief goedkoper wordt naarmate jouw pensioenpotje groeit), terwijl er bij Brand New Day een vast percentage wordt berekend. Voor een starter is dat relatief goedkoper, omdat het vermogen dan nog niet zo groot is. De komende jaren ben ik niet van plan om veel extra in te leggen, dus het vermogen zal ook niet zo rap groeien. Daarom is het kostentechnisch gezien voor mij vele malen goedkoper om over te stappen naar Brand New Day. Mocht dat vermogen toch nog flink gaan groeien, dan is dat ook geen probleem, want ze kunnen bij grotere bedragen de kostenstructuur aanpassen. Zo zijn ze bij grotere bedragen op de rekening ook nog steeds goedkoper dan andere partijen.

Daarnaast past de manier van beleggen ook beter bij mij. Bij beide aanbieders kun je zelf een risicoprofiel selecteren, maar bij BrightPensioen kun je alleen kiezen voor defensief of neutraal. Bij Brand New Day kun je offensiever beleggen, wat ideaal is wanneer je (zoals ik) nog een lange looptijd hebt tot je pensioenleeftijd.

Zo werkt het overstappen naar Brand New Day

Het overstappen is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. In principe is het een kwestie van aanmelden bij partij B, afmelden bij partij A en ervoor zorgen dat jouw pensioenpotje bij partij A terechtkomt bij partij B. Partijen zoals Brand New Day maken je dit graag gemakkelijk, bijvoorbeeld door een overstapservice aan te bieden. Bij mij ging dat zo:

  1. Ik bekeek de informatie op de pagina Overstappen bij Brand New Day.
  2. Je ziet daar drie verschillende opties staan: Pensioenrekening Beleggen, Pensioenrekening Sparen en Beleggingsrekening. Ik koos voor Pensioenrekening Beleggen, omdat ik fiscaal voordelig wil inleggen en wil profiteren van koersstijgingen op deze beleggingen.
  3. Na het klikken op de knop “Overstappen” kon ik een formulier invullen met mijn gegevens. De vervolgstappen wijzen zich vanzelf.
  4. Bij BrightPensioen kon ik ook zelf mijn gegevens invullen en de overstap aanvragen. Dit heb ik gedaan. Op 28 september heb ik de aanvraag gedaan en de waardeoverdracht heeft dezelfde dag nog plaatsgevonden. Afgezien van het invullen van mijn gegevens, hoefde ik niks zelf te doen. Fijn dat BrightPensioen en Brand New Day dit uit handen nemen!
  5. Op 16 oktober is het bedrag bijgeschreven bij mijn pensioenrekening bij Brand New Day. Dit heeft wel even geduurd, maar dat werd vooraf ook aangegeven. Et voilà, zo simpel was het om over te stappen!

Hoe makkelijk is overstappen met je pensioen?

Het overstappen was (uiteindelijk) heel gemakkelijk. Mijn bestede tijd zat vooral in het uitzoeken van de verschillen tussen de pensioenaanbieders en het maken van een definitieve keuze. Toen ik eenmaal had gekozen om over te stappen naar Brand New Day, was zo de overstap zo gepiept. Als ik eerder had geweten hoe makkelijk het is om over te stappen, dan had ik het waarschijnlijk wel eerder gedaan!

Dit artikel is geschreven in samenwerking.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.