Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
extra geld verdienen experiment en resultaat

Overzicht van de financiële experimenten die ik voor Jan Modaal heb gedaan

21 februari 2022
Sandra Boon

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je misschien al wel dat ik het leuk vind om dingen uit te proberen. Online enquêtes invullen, beleggen in aandelen, verkopen via bol.com: you name it, I’ll try it. Deze experimenten deel ik met alle liefde via deze blog, zodat ik jou de tijd en investering kan besparen. In dit blogartikel vind je een overzicht van de experimenten die ik de afgelopen 2 jaren heb gedaan.

01. Extra geld verdienen met online enquêtes

Ik was al bij voorbaat ervan overtuigd dat het invullen van online enquêtes geen ruk oplevert. Toch zag ik het via social media regelmatig voorbijkomen en dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik nam mij voor om verschillende enquête websites uit te proberen, zodat ik de resultaten met jullie kon delen. Conclusie: een gewone baan levert meer geld op, maar met het invullen van online enquêtes kun je écht wel een leuk zakcentje bijverdienen. Zo kreeg ik laatst €325 euro uitbetaald via Euroclix. De rest van mijn ervaringen en resultaten kun je vinden in onderstaande blogartikelen.

online geld verdienen met euroclix


02. Geld investeren bij Lender & Spender

Ik vond het destijds nog iets te spannend om te investeren in aandelen. Na een kleine zoektocht op internet kwam ik uit bij Lender & Spender: een online platform waarmee je geld kunt uitlenen tegen een (relatief) gunstig tarief. Je leent het geld niet uit aan één persoon, maar het wordt verdeeld over alle uitstaande leningen. Zo loop je minder risico dat het geld niet wordt terugbetaald. In de eerdere blogs deelde ik mijn ervaringen.

blog jan modaal lender en spender geld investeren bij lender spender nederland


03. Geld beleggen bij verschillende platformen

Na intensief onderzoek waagde ik de sprong naar het beleggen. Ik probeerde verschillende platformen/brokers en bleef uiteindelijk hangen bij voornamelijk DEGIRO en ASN Bank Mixfondsen. In een eerder artikel legde ik al uit waarom deze brokers ideaal zijn voor mensen die beginnen met beleggen. Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.


04. Een dropshipping webshop starten

Over dropshipping zag ik ook al zoveel succesverhalen rondgaan. Ik geloofde niet dat dit zó makkelijk kon zijn en daarom besloot ik het uit te proberen. Nou is dit één van de weinige experimenten waarbij mijn verwachtingen niet werden overtroffen. Ik kwam tot de conclusie dat je bij dropshipping inderdaad veel minder werkzaamheden had, maar dat de rotklusjes juist wel aanwezig bleven. Denk aan klantenservice, gedoe met bestellingen die niet op tijd werden geleverd, etc.


05. Een webshop & verkopen via Bol.com

De dropshipping webshop was dus (voor mij) geen succes. Ik vond het zonde om de webshop dan maar weg te gooien, dus ik besloot het experiment gewoon anders te doen. Vanaf maart 2021 werd het een webshop met voorraad én ik besloot om ook te gaan verkopen via Bol.com. Op social media zag ik hier zoveel succesverhalen over voorbijkomen, dus ik móést het zelf uitproberen. 😉 Kort samengevat: het verkopen via Bol.com levert véél meer op, ondanks de hoge commissie. Het scheelt namelijk wel een boel tijd en geld qua acquisitie en je verkoopt gewoonweg heel veel meer. Sinds oktober heb ik het hele proces geautomatiseerd: een fulfillment center verstuurt de bestellingen en de administratie is zo gekoppeld dat de facturen automatisch worden aangemaakt. Hierdoor verdiende ik in december maar liefst €1.150 euro (nettowinst!), terwijl ik in Spanje zat en vrijwel niks deed.

Ook verkopen op bol.com? Volg de GRATIS online cursus

Wist je dat je gratis een volledige online cursus over bol.com kunt volgen, dankzij een subsidie van de overheid? Je hoeft zelf niks te betalen, maar krijgt wel toegang tot de complete cursus. In deze online cursus leer je álles; van het opzetten van een bedrijf tot het doen van product research en tot het uitbesteden van het voorraadbeheer en de verzending. Ik heb deze online cursus zelf ook gevolgd en ik heb hier in een paar uur tijd meer geleerd dan tijdens mijn ruim 2 jaar praktijkervaring.

Meer informatie & aanmelden

.

Meer over dit onderwerp

Een reactie op dit artikel

  1. Namara schreef:

    He Sandra,

    Mocht je nog een nieuwe uitdaging zoeken voor passief inkomen dan kan je me een berichtje sturen 🙂

    Groetjes,
    Namara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal