passief inkomen opbouwen verschillende manieren

Passief inkomen opbouwen? Kelly deelt haar 6 passieve inkomstenbronnen

Kelly’s avontuur naar verschillende passieve inkomstenbronnen begon tien jaar geleden. Op een event hoorde ze voor het eerst over ‘passief inkomen’. Ze was ontzettend onder de indruk hiervan. Ze wist niet eens dat het bestond en dat het voor iedereen haalbaar is. Tien jaar geleden is het zaadje dus geplant en sinds die tijd is ze het water blijven geven. Graag neemt ze je mee in de passieve inkomstenstromen die ze ondertussen ontwikkeld heeft.

01. Passief inkomen dankzij verhuur

In 2015 ben ik gaan samenwonen met mijn vriend. Het appartement dat ik 5 jaar daarvoor had gekocht, verhuur ik sindsdien. De huurinkomsten die ik ontvang investeer ik terug in het appartement. Ik doe dit nu, maar dit was niet altijd zo. Ik heb ook een tijdje geprofiteerd van de extra centjes die binnen kwamen. Gelukkig ben ik tot bezinning gekomen en gaat alles nu volledig naar de lening die hier nog voor loopt. De lening is bijna afgelost en dan zijn de inkomsten puur voor mezelf. Een tijdje heb ik nagedacht om nog een appartement te kopen, maar ik heb besloten dit niet te doen. Ik wil eigenlijk het liefst zo snel mogelijk hypotheekvrij zijn.

02. Affiliate inkomsten website

Als mensen op mijn website via één van de affiliate linkjes een aankoop doen, dan krijg ik hier commissie voor. Het is in het begin een heleboel werk geweest om dit op te zetten, maar inmiddels is er een stevige basis gelegd. Ik schrijf momenteel twee maal per maand een blog voor mijn website. Ik hoop binnenkort opnieuw meer tijd en energie te investeren in mijn website, zodat dit nog meer kan groeien. Desondanks haal ik een stabiel passief inkomen uit deze website.

03. Advertentie inkomsten website

Naast de affiliate inkomsten heb ik ook advertenties op mijn website gezet. Niet iedereen is fan van het plaatsen van advertenties, maar ik heb besloten dit wel te doen en om te kijken hoe het loopt. Het zit in een beginstadium en het moet nog groeien. Mijn droom is dat de advertentie inkomsten de affiliate inkomsten overtreffen, maar dan heb ik nog een eindje te gaan.

04. Passief inkomen met Canva Templates

Canva is een online tool waarmee je digitale creaties kunt maken, zoals social media content en e-books. Je kunt gebruikmaken van templates, waardoor je – zonder designs skills! – mooie dingen kunt creëren. Ik maak dit soort templates voor Canva. Als mijn templates gedownload worden ontvang ik royalties. De templates die ik maak zijn niche en evergreen. Dit houdt in dat wat ik een jaar geleden heb gemaakt, mensen nog steeds kunnen downloaden. Hierdoor blijf ik passieve inkomsten ontvangen.

05. Passief inkomen met beleggingen

Een actieve belegger kan je mij niet noemen. Maar ik zet wel elke maand, heel plichtsgetrouw, geld weg op drie verschillende rekeningen. Ik heb een pensioenspaarrekening en nog twee andere beleggingsrekeningen. Het exact bedrag van passief inkomen of dividend dat ik hieruit ontvang, dat kan ik niet zeggen. Soms denk ik dat ik me hier meer in moet verdiepen, maar de drang is er nog niet, dus dan laat ik het even rusten.

06. Passief inkomen met Crypto

Ook crypto heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt en ik heb twee verschillende rekeningen/accounts geopend. Ik heb er een beetje geld op staan, maar ik doe er verder te weinig mee. Ik koop of verkoop het niet. Naar wat ik op het moment van het schrijven kan zien, is dat ik er momenteel niet veel passieve inkomsten mee aan het verdienen ben. Alles staat in het rood. Maar goed, ook hier geldt… Ik laat de tijd zijn werk doen. 😉

Leven van een passief inkomen

Dat zijn de 6 passieve inkomstenbronnen die momenteel in mijn leven aanwezig zijn. Het heeft een tijdje geduurd, maar ze zijn nu relatief stabiel. Ik ben nu op het punt gekomen dat ik weet dat er elke dag passieve inkomsten binnenkomen. Het is mijn droom om te kunnen leven van mijn passieve inkomen. Vanaf 1 oktober 2022 waag ik dan ook mijn kans en ga ik dit realiseren. Dan stop ik met werken bij mijn huidige werkgever en ik duik ik er vol vertrouwen in. Uiteraard ga ik blijven investeren in mijn website en mijn Canva templates. Geloof in jezelf en blijf doorgaan, ook al zie je niet onmiddellijk resultaat. Het komt.

Meer lezen over een passief inkomen?

Meer leren over dit onderwerp?

ebook pasisef inkomen en online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.