Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
bol com passief inkomen verdienen met producten verkopen

Passief inkomen verdienen door producten te verkopen op Bol.com 🤑 Zo doe je dat

1 november 2021
Sandra Boon

Als je mij al een tijdje volgt op Instagram of Facebook, dan weet je waarschijnlijk al dat ik begin dit jaar begon met een ‘experiment’. Op social media kwam ik allerlei succesverhalen tegen van mensen die verkopen op Bol.com en ik wilde graag weten of dat allemaal echt waar is. Daarom startte ik niet alleen een Bol.com account, maar ook een eigen webshop. Fast forward: de verkopen gaan zeker goed en sinds kort verdien ik er zelfs een passief inkomen mee.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het kan dat ik een passief inkomen verdien. Ik moet immers de producten klaarmaken, verpakken en versturen. Dropshipping is namelijk niet toegestaan bij Bol.com (en heel eerlijk gezegd vind ik dat ook geen goede combinatie met de strenge levertijden van Bol.com). Toch is het relatief gemakkelijk om een passief inkomen te genereren via Bol.com:

  1. Je zoekt eerst een passend product uit.
  2. Dan zet je het product in de markt en zorg je voor de verkopen.
  3. Zodra je genoeg verkoopt, kun je het uitbesteden aan een fulfillment bedrijf.

01. Je zoekt eerst een passend product uit

En dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het zoeken van een passend product is een klusje dat je veel tijd kan kosten. In een eerder artikel gaf ik al tips voor het uitzoeken van een product om te verkopen. Mocht je willen verkopen met de intentie om een passief inkomen op te bouwen, dan komen daar nog wat extra dingen bij waar je rekening mee dient te houden:

  • Het fulfillment bedrijf kost natuurlijk ook geld. Zorg er dus voor dat je producten kiest waarvan de marges hoog genoeg zijn om die kosten ook te dekken (en daarnaast nog genoeg winst te maken).
  • Kies bij voorkeur voor producten die al goed zijn ingepakt. Dan hoeft het fulfillment bedrijf er alleen nog een label op te plakken en rekenen ze geen kosten voor het verpakken en voor verpakkingsmateriaal.

02. Zet het product in de markt en zorg voor de verkopen

Koop niet direct een gigantische voorraad in en stuur ook niet direct je producten door naar een fulfillment bedrijf. Zorg er eerst voor dat de producten goed lopen, anders betaal je onnodig extra kosten. Het op voorraad houden van producten wordt namelijk ook in rekening gebracht. Dus daarom de tip: verstuur eerst nog zelf de producten, totdat je circa 30-50 bestellingen per maand ontvangt. De meeste fulfillment bedrijven hanteren sowieso een minimum van 50 bestellingen (in totaal) per maand. Het kan overigens ook even duren voordat een product echt goed verkoopt. Gun het dus wat tijd.

03. Passief inkomen dankzij fulfillment bedrijf

Zodra je elke maand genoeg verkopen genereert, kun je het prima uitbesteden aan een fulfillment bedrijf. Je kunt de producten rechtstreeks van de leverancier naar zo’n bedrijf sturen óf je kunt het zelf opsturen en/of bezorgen. Dat hangt geheel af van waar je de producten koopt en of je er zelf nog werk aan hebt om voor te bereiden en/of in te pakken. Je hoeft nu alleen nog maar één keer in de zoveel tijd een nieuwe lading producten aan te leveren, het klantcontact te doen en eventueel facturen te versturen. Ik doe dit via Moneybird, zodat het naadloos aansluit bij de rest van mijn administratie (en mijn tig andere projecten en ondernemingen). Dankzij een handige koppeling worden er in Moneybird automatisch facturen aangemaakt voor mijn Bol.com verkopen.

Hoe passief is het dan echt?

Het valt natuurlijk te betwisten of je dit echt als passief inkomen kunt rekenen. Je hebt er immers vooraf best wel wat werk aan en je moet dus ook de administratie en het klantcontact blijven doen. Dit kost mij echter niet zoveel tijd, ik kan het online doen en deze werkwijze zorgt er wél voor dat ik lekker op reis kan, terwijl ik inkomsten blijf genereren. En als ik daar vooraf wat extra werk voor moet doen… Prima! 😉


Eerdere artikelen over dit experiment:

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal