passief inkomen verdienen met website

Passief inkomen verdienen met een website? Dit zijn mijn 3 manieren

Ik verdien geld wanneer ik slaap, wanneer ik op reis ben en wanneer ik in de sportschool sta. Met een passief inkomen ruil je jouw tijd niet in voor geld, maar krijg je betaald zonder dat daar actieve uren tegenover staan. Het geld druppelt dan binnen, terwijl je bezig bent met totaal andere dingen. Heerlijk, toch?! Dat vind ik wel, daarom jaag ik al jaren een passief inkomen na. De meeste passieve inkomsten haal ik binnen via mijn beleggingen en investeringen én via deze website. Je vraagt je misschien of hoe je een passief inkomen kunt verdienen met een website of blog… Ik dit artikel deel ik mijn 3 favoriete manieren.

De waarheid over passief inkomen

De waarheid is dat je wél eerst heel actief aan de slag moet om een passief inkomen op te bouwen. Ik verdien nu met deze website en mijn sidehustles een (net iets meer dan) modaal inkomen, maar het heeft wel ruim 2 jaar geduurd voordat ik het punt bereikte waarop ik er echt van kon leven. Voor veel mensen is dat een reden om af te haken: het duurt te lang. Toch kan ik van harte aanraden om wél door te zetten, want dankzij die 2 jaar werken ben ik nu min of meer financieel vrij. De website levert aan passieve inkomsten al meer op dan ik uitgeef. Dan klinkt 2 jaar werken opeens niet meer zo lang, toch? 😉

01. Geld verdienen met Adsense

Een van de makkelijkste en meest passieve manieren om geld te verdienen met jouw blog of website: het tonen van Google Adsense advertenties. Je hebt ze vast al weleens voorbij zien komen, want Adsense advertenties worden al jarenlang ingezet. En ja, je vindt ze ook op deze website. Het principe is heel simpel. Je maakt een account aan bij Google Adsense, je verifieert jouw website en adres en vervolgens kun je een stuk code plaatsen op jouw website, waardoor er automatisch advertenties worden getoond. Je krijgt betaald per view of per klik. Als je veel bezoekers hebt, kan dit bedrag aardig oplopen.

Het grootste voordeel van Adsense advertenties is dat je er écht helemaal geen werk aan hebt. Je hoeft alleen de code te plaatsen en Google Adsense regelt de rest. Passief inkomen: check!

02. Passief inkomen met affiliate marketing

Affiliate marketing is naar mijn mening de meest geniale vorm van marketing ooit. Je verdient dan geld door producten of diensten van anderen te promoten. Zo hoef je zelf geen producten of diensten te leveren, ben je niet verantwoordelijk voor de levering ervan én het kost je geen (of nauwelijks) tijd. Door (eenmalig) content te maken over deze producten en diensten, kun je oneindig veel verdienen, vooral wanneer je een groot bereik hebt. In het Sidehustle Dossier over Affiliate Marketing vertel ik meer over deze vorm van marketing, deel ik extra tips én vind je een overzicht van eerdere blogartikelen die ik hierover heb geschreven.

Ps. Download hier gratis een beginnersgids affiliate marketing.

03. Digitale producten verkopen

Ook het verkopen van digitale producten kan een lucratieve vorm van passieve inkomsten zijn. Het voordeel van digitale producten is dat je het eenmalig maakt en oneindig kunt verkopen. Dankzij systemen zoals Plug&Pay kun je de betaling en de verzending van het digitale product automatiseren. Zo heb jij er zo min mogelijk werk aan! Zelf verkoop ik in mijn webshop ook allerlei digitale producten, van e-books tot Excelsheets en complete online cursussen. Deze promoot ik regelmatig via Instagram en mijn nieuwsbrief, dus echt helemaal passief is het niet. Relatief gezien kost het wel erg weinig tijd, omdat de tijdsinvestering voornamelijk vooraf is (het ontwikkelen van zo’n digitaal product kan erg tijdrovend zijn).

Zo verdien je meer geld met jouw website

Welk verdienmodel je ook gaat inzetten: de belangrijkste factor is dat je bereik hebt. Zonder bezoekers op jouw website kun je immers geen geld verdienen. Er zijn allerlei manieren om meer bezoekers naar jouw website te krijgen, waarvan een deel ook (grotendeels) passief kan zijn. Mijn eigen favoriete manier om meer bezoekers te krijgen, is door blogs te schrijven die goed scoren in zoekmachines. Ik schrijf het dan eenmalig, maar over tig jaar kan dat nog steeds flink veel bezoekers opleveren. In mijn Sidehustle Toolkit leer ik je alles over hoe je beter scoort in zoekmachines én deel ik meer manieren om geld te verdienen met jouw blog of website.

Een paar extra tips van een blogger

  • Het één hoeft het ander niet uit te sluiten: combineer meerdere verdienmodellen om het meeste uit jouw website of blog te halen.
  • Naast passieve verdienmodellen zijn er natuurlijk ook verdienmodellen waar je actief voor werkt, die óók heel lucratief kunnen zijn. Staar je dus niet blind op de passieve inkomsten.
  • Geen tijd om eigen producten te maken? Dan bieden Private Label Rights producten misschien wel de oplossing voor je.

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.