Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
peerby spullen verhuren en geld verdienen

Geld verdienen aan je spullen zónder ze te verkopen? Verhuur je spullen via Peerby

27 november 2021
Lydia

We weten allemaal dat je geld kunt verdienen aan je spullen door ze te verkopen, bijvoorbeeld op marktplaats of via Facebook. Nu is dat natuurlijk niet echt verdienen, want de kans is groot dat je ze al eens gekocht hebt voor een hoger bedrag, maar dat terzijde. Maar je hebt natuurlijk ook wel eens spullen die je niet weg wilt doen, maar die je eigenlijk ook niet zo vaak gebruikt. Door deze spullen te verhuren via Peerby kun je hier toch nog wat extra geld aan verdienen. En als je het goed doet, levert het zelfs meer op dan dat deze spullen je gekost hebben.

Verhuren via Peerby

Peerby is een app die je gratis kunt downloaden en waar jij je spullen te leen of te huur kunt aanbieden. Mensen uit jouw omgeving kunnen zien wat je aanbiedt, maar ze kunnen ook een oproepje plaatsen als ze iets nodig hebben. Misschien heb jij wel een slee in de schuur liggen waar je nog niet aan had gedacht om die te huur aan te bieden, maar vraagt iemand hier specifiek om. Je kunt dan reageren met een bericht dat je een slee hebt liggen en voor welk bedrag je hem wilt verhuren. Zo is de ander geholpen en verdien jij nog wat euro’s bij met spullen die je toch (bijna) niet gebruikt. Win-win dus!

Hoe werkt dat dan precies?

Peerby begon als platform om spullen van elkaar te lenen. Hier verdiende Peerby zelf echter weinig tot niets aan. Nu er de optie is om je spullen ook te huur aan te bieden, heeft ook Peerby hier een verdienmodel aan. Peerby ontvangt namelijk 15% van de huurprijs als commissie. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van je huurprijs! Daarnaast moet je een abonnement afsluiten als je iets wilt lenen of huren via Peerby. Het openen van een verhuur account kost je niets. De betaling verloopt via Peerby, zij storten het bedrag na aftrek van hun fee in je wallet. Ook bieden ze een garantie in het geval van schade. Indien er schade ontstaat aan je spullen die niet onder normale slijtage of normale gebruikssporen vallen is er grote kans dat dit gedekt is.

peerby geld verdienen door verhuur van spullen

Welke producten zijn geschikt om te verhuren via Peerby?

Producten die je weinig gebruikt zijn het meest geschikt om te verhuren via Peerby. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap, partytenten, bartafels, enzovoorts. Ook grotere spullen zoals aanhangwagens en paardentrailers doen het goed. Dit zijn spullen je misschien weleens nodig hebt, maar niet zomaar voor eenmalig gebruik aan wilt schaffen. Huren is dan natuurlijk een goede optie. En het is bovendien ook nog eens goed voor het milieu wanneer meerdere mensen één product gebruiken in plaats van steeds een nieuwe te kopen.

Kun je er ook winst mee maken?

Je kunt een klein zakcentje verdienen door je spullen te verhuren die toch maar op zolder of in de schuur staan, maar je kunt er ook serieus werk van maken en er zo een echte sidehustle mee beginnen. Onze behangafstomer kostte ons bijvoorbeeld € 45,-. Na vier keer verhuren hadden we de aankoopprijs er al uit. We hebben hem zelf ook nodig gehad dus we hoefden er geen geld aan te verdienen, maar inmiddels doen we dat dus wel. Elke keer als hij nu nog verhuurd wordt is dat pure winst.

Meer manieren om extra geld te verdienen:

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal