geld verdienen met plr private label rights

Passief inkomen verdienen met PLR (Private Label Rights) als sidehustle

Er zijn een paar sidehustles waarvan ik vermoed dat deze in 2024 razend populair gaan worden. Een van de sidehustles waar ik nog niet veel over hoor, is PLR (Private Label Rights). Daarom heb ik besloten een uitgebreid blogartikel te schrijven over dit onderwerp. Hieronder leg ik uit wat het precies is en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Wat is PLR (Private Label Rights) precies?

Private Label Rights zijn rechten die je kunt kopen op een digitaal product, waarna je het kunt aanpassen naar eigen wens en vervolgens kunt doorverkopen. Normaal gesproken mag je digitale producten niet zomaar kopiëren: dat is copyright schending en dit kan je heel erg duur komen te staan! Het is dus belangrijk dat je de juiste rechten en/of licenties bezit als je een kant-en-klaar digitaal product koopt om door te verkopen. Met PLR is het juist wel toegestaan om de producten door te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld rechten kopen op e-books, planners, templates, spreadsheets en je kunt zelfs complete online cursussen aanschaffen.

Voorbeelden van PLR producten

Je hebt wellicht geen flauw idee wat je je moet voorstellen bij zo’n PLR product. Dit kan echt vanalles zijn, maar het gaat vooral om digitale producten. Je kunt deze nu al online vinden voor allerlei branches en niches: ook in mijn niche (online geld verdienen). Ik zal hieronder een paar voorbeelden noemen.

  • Ik zou dus simpelweg een e-book over geld verdienen (met PLR-rechten!) kunnen kopen, dit kunnen aanpassen naar de huisstijl van Jan Modaal en het vervolgens te koop aanbieden in mijn webshop. Easy peasy!
  • Je kunt ook een kant-en-klaar e-book kopen over ChatGPT, deze zelf vertalen naar het Nederlands en deze vervolgens aanbieden als gratis weggever of als (betaald) digitaal product.
  • Met een PLR bundel kan ik ook 300 verschillende planners aanschaffen om vervolgens door te verkopen in een eigen webshop of op externe verkoopkanalen.

Het voordeel van Private Label Rights

Het allergrootste voordeel van Private Label Rights is natuurlijk dat het je ontzettend veel tijd bespaart. Als je altijd alles zelf in elkaar moet knutselen, ben je immers veel tijd kwijt. Als gebruiker is PLR vooral tijdbesparend en lekker makkelijk. Zelf heb ik het ook gebruikt: ik kocht een Canva sjabloon voor een werkboek en maak daar mijn weggevers (zoals de Sidehustle Bijbel) en e-books van. De inhoud maak ik natuurlijk wel zelf, maar ik gebruik het ontwerp dat ik heb gekocht. Ik ben zelf het levende bewijs dat er vraag is naar PLR producten. 🤣

Als verkoper van PLR producten heb je ook voordelen: je kunt een andere doelgroep dienen en meer geld vragen voor je digitale producten. Dus ook daar zitten zeker kansen voor iedereen die extra geld wil verdienen.

Zo kun je geld verdienen met Private Label Rights

In principe zijn er twee manieren om geld te verdienen met PLR. Je kunt de producten kopen en zelf gaan doorverkopen (hallo, makkelijke winst!), maar je kunt er ook voor kiezen om juist zelf PLR producten te maken en te verkopen aan doorverkopers. Beide mogelijkheden hebben voordelen en nadelen, maar beide mogelijkheden hebben een heel fijn voordeel gemeen: ze leveren allebei een passief inkomen op. Je hoeft het immers slechts één keer te maken en daarna kun je het via online platforms verkopen. Omdat het digitale producten zijn gaat dit geheel automatisch.

PLR is echt wat voor jou, als je…

  • Een passief inkomen wil verdienen met digitale producten.
  • Geen of weinig ervaring hebt met het maken van digitale producten.
  • Op korte termijn wil starten met een sidehustle.

Waar kun je deze producten kopen/verkopen?

Er zijn verschillende online platforms waar je PLR producten kun kopen en/of verkopen. Een bekend platform is natuurlijk Etsy. Zoek daar even op het trefwoord “PLR” en je vindt allerlei gave digitale producten die je zou kunnen doorverkopen. Daarnaast zijn er ook websites die echt gespecialiseerd zijn in PLR producten.

Ps. Wil je ook een Etsy webshop starten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink, zodat wij allebei 40 gratis listings krijgen. Dat is toch mooi meegenomen, want dan kun je zónder investering een Etsy webshop starten.

Meer leren over PLR?

nederlandse cursus over plr

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.