Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
meer geld overhouden in je huishouden

Product review: de geweldige Eco Egg wasbal

11 mei 2020
Sandra Boon

Bijna drie weken geleden bestelde ik een aantal duurzame producten. 📦 Waar ik vooral in was geïnteresseerd, was de Eco Egg wasbal; een revolutionair product dat wasmiddelen overbodig maakt. Een snelle berekening deed mij namelijk ontdekken dat dit niet alleen een duurzaam alternatief is, maar ook een product waarmee je geld bespaart.

Een uitgebreidere berekening deed mij ontdekken dat ik per jaar al snel bijna €100,- kon besparen met de Eco Egg wasbal. Huishoudens met meerdere personen zouden er nog veel meer mee kunnen besparen. Dus ja, ik was razend enthousiast en ik kon niet wachten om de wasbal uit te proberen! Want werkt het echt zo goed? Volgens de verkopers kun je met de grootste variant van de Eco Egg wasbal (á €27,95) namelijk maar liefst 720 wasjes draaien. Dat is €0,04 per wasbeurt. Niet duur!

Wat is de Eco Egg wasbal?

De Eco Egg is dus een soort bal met gaatjes (zie foto’s ter verduidelijking 😂) waar twee kleuren bolletjes in zitten. Deze witte en zwarte bolletjes bevatten mineralen die, in combinatie met water, ervoor zorgen dat de was gereinigd wordt. Je hoeft dus geen wasmiddel of waspoeder in de wasbal te doen, de bolletjes zijn echt genoeg. Het is echt heel simpel: je plaatst de wasbal bij de vuile was in de machine en je zet de wasmachine aan. Je hoeft de bolletjes niet na elke wasbeurt bij te vullen; ze gaan erg lang mee. Het is dus niet alleen duurzaam en geld besparend;

 • Het zorgt ervoor dat je nooit misgrijpt met lege flessen. Je hebt überhaupt geen flessen meer (vind de aardbol wel zo fijn 🍃).
 • Je hoeft nooit meer te doseren en je kunt ook niet meer knoeien met wasmiddel (of ben ik de enige die daar regelmatig mee loopt te stuntelen?).
 • Het vervangt alle wasmiddelen, waspoeders en/of wasverzachters. Je hoeft dus ook niet meer 4 aparte flessen in huis te hebben.
 • Het bakje waar je normaal je wasmiddel in doet, wordt ook niet meer vies.

eco egg wasbal review

Blog van Jan Modaal over Eco Egg wasbal

Iets meer specifieke details over de Eco Egg wasbal

 • Dierproefvrij en vegan.
 • Hypoallergeen en ook geschikt voor mensen met eczeem en/of gevoelige huid.
 • Geen chemicaliën, alleen maar natuurlijke mineralen.
 • Wassen met temperaturen tot en met 60°C en werkt ook goed bij lage temperaturen.
 • De gele variant is parfum-vrij.

De eerste indruk

Toen ik mijn bestelling had geplaatst, heb ik bewust gewacht met wasjes draaien, omdat ik zo nieuwsgierig was naar de wasbal 😅 Dus toen het pakketje eindelijk arriveerde, heb ik het direct uitgeprobeerd. De eerste indruk is vooral erg goed. De instructies zijn simpel; je plaats een deel van de pellets (bolletjes) in de wasbal en vervolgens die je die in de wasmachine, bij de rest van de was… 🤷 Heel simpel en niks bijzonders aan.

Gerelateerd:
Waarom je juist wel spaargeld op een spaarrekening bij de bank zou moeten zetten

Ik heb bewust gekozen van de gele variant, omdat die parfum-vrij is. Ik was wel benieuwd hoe de was dan écht zou gaan ruiken. Bij wasmiddelen heb ik vaak het gevoel dat de was niet echt schoon wordt, maar dat de geurtjes worden gemaskeerd. Geen idee of dat ook echt zo is, maar dat gevoel heb ik er vaak bij. Goed nieuws: je ruikt echt helemaal niks. He-le-maal niks. Zo fijn! 🙌 De eerste indruk was dus erg goed.

Bijna 3 weken later…

Ik heb het product inmiddels drie weken in gebruik en het bevalt mij bijzonder goed! Dekbedden, donkere was, gekleurde was, handdoeken, schoonmaak doekjes; alles wordt perfect schoon. Het enige wat ik niet kon testen, was witte was. Want ik draag nooit wit. Gelukkig wilde een vriendin van mij de Eco Egg wasbal ook uitproberen en in haar huishouden dragen ze wél witte kleding. Hoera! Ze heeft het getest met een eetlepel baking soda (naar aanleiding van een tip op Facebook) en de was werd perfect schoon en zelfs nog witter dan normaal.

Ik ben alleen wel benieuwd of dit product ook goed bevalt in huishoudens waar de was iets smeriger is dan gemiddeld. Met kinderen die buitenspelen of met mannen die in de bouw werken, bijvoorbeeld. Ik ga even kijken of ik iemand kan strikken om dit voor mij te testen en dan kom ik daar nog op terug 😙

Extra tips van internet & Facebook

Ik heb een beetje zitten rondstruinen op internet en op social media, omdat ik benieuwd was naar de ervaringen van anderen. Over het algemeen was vrijwel iedereen enthousiast, op een paar uitzonderingen na. Wat mij opviel is dat er ook veel super handige tips werden gedeeld. Een aantal van deze tips heb ik hieronder samengevat;

 • Vóórdat je de Eco Egg wasbal gaat gebruiken: draai een (leeg) wasje op 95 graden, het liefst met ontkalker of citroenzuur. De oude zeepresten en kalkresten worden daarmee weggehaald.
 • Voeg een klein schepje baking soda toe wanneer je een wit wasje draait. Hiermee wordt de was (nog) witter.
 • Het is eventueel mogelijk om alsnog wasverzachter toe te voegen, mocht je dat graag willen. Ik vind het zelf overigens niet nodig.

De eindconclusie

Ik vind het echt een geweldig product. Duurzaam, goed voor de portemonnee, bespaart tijd, en je was wordt ook nog eens goed schoon. Wat wil je nog meer? 🤷 De Eco Egg is helaas nog niet op veel plekken verkrijgbaar. Gelukkig heb ik een goede deal gevonden bij DeOnlineDrogist.nl

Extra tip: Eco Egg heeft ook ‘ballen’ die je in de droger kunt doen. Hierdoor is de was sneller droog, waardoor je dus ook nog eens bespaart op energiekosten. Goed voor de energierekening, het milieu en de portemonnee!

Bestel de Eco Egg

Eco Egg bespaard €94,24 euro per jaar

Groter gezin = grotere besparing

Duurzaam & Goede kwaliteit

.

Meer over dit onderwerp

3 reacties op dit artikel

 1. Judy schreef:

  de eco egg wasbal bevalt tot nu toe mij ook prima. 1 nadeel vind ik dat de wasbal erg veel herrie maakt in de wasmachine. Weet iemand hier een oplossing voor??

 2. Iris schreef:

  Sinds een paar weken was ik met de eco egg. Ben zeer tevreden! Gebruik de roze en deze laat een subtiel geurtje achter. Was is lekker fris, heb eerst zoals aangeraden de machine op 90 graden leeg laten draaien met het reinigingstablet. Net weer twee machines laten draaien. Ik heb een turflijstje bij de machine gehangen op bij te houden hoeveel wasjes ik heb gedraaid. Lawaai van de wasbol heb ik niet zoveel last van, in het begin hoor je ‘m rommelen, maar later verdwijnt ie tussen het wasgoed en hoor je maar af en toe iets.

 3. Yol schreef:

  Hoe zit het met spoelen? Wordt de was wel goed uitgespoeld als de bol of het ei in de machine blijft tijdens de spoelbeurt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal