Online geld verdienen
met een blog

Zo werkt het

Online geld verdienen met een eigen blog

Het hebben van een blog is de meest veelzijdige sidehustle die er is. Het kost wat tijd om op te zetten, maar als het eenmaal loopt creëer je een ideaal platform voor jezelf, waar je allerlei verdienmodellen aan kunt koppelen. Je kunt onder andere geld verdienen met affiliate marketing, betaalde schrijfopdrachten en door het aanbieden van eigen (digitale) producten. Zodra je eenmaal een bereik hebt opgebouwd, zijn er allerlei manieren om een extra zakcentje te verdienen met je blog.

Zo verdien je geld met een blog

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen met je blog. De meeste manieren zijn (voornamelijk) passief, wat inhoudt dat je er niet actief voor hoeft te werken. Dat klinkt ideaal, maar besef wel dat er vooraf behoorlijk wat tijd in zit. Maar als het eenmaal loopt… Dan kun je jouw blog omtoveren tot een geldmachine.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Als promoter krijg je een vergoeding voor elke verkoop. Een blog is een ideaal platform voor affiliate marketing. Lees hier meer over affiliate marketing →

Betaalde opdrachten

Wist je dat er genoeg bedrijven zijn die jou betalen om artikelen te schrijven? Bijvoorbeeld een review ter promotie van hun product. Ook zijn er allerlei bedrijven die geld betalen om een link naar hun website te plaatsen.

Eigen producten

Je kunt ook nog een webshop toevoegen aan jouw blog en daar zelf producten in verkopen. Dit kunnen fysieke producten zijn, maar ook digitale producten. Denk aan e-books, Excel bestanden en Canva templates.

Voordelen

Nadelen

Mijn ervaring met bloggen

Mijn eerste ervaring met bloggen stamt nog uit de tijd dat ik fulltime als webdesigner werkte. Op mijn bedrijfswebsite blogde ik uitgebreid over het bouwen van websites en deelde ik tutorials. Deze blogs scoorden ontzettend goed in zoekmachines, waardoor ik jarenlang geen (andere) acquisitie hoefde te doen. Al mijn klanten kwamen binnen via de blogs! Ik besefte toen al dat blogs die ideale manier zijn om online geld te verdienen.

Toen ik in 2020 “iets” wilde gaan doen met geldzaken en mijn reis naar financieel vrijheid, wist ik al snel dat ik een blog wilde opzetten. Zo gezegd, zo gedaan. Via deze blog verdien ik nu – 3 jaar later – meer dan alleen een extra zakcentje. Ik verdien aan affiliatie marketing, betaalde opdrachten en aan de producten en diensten die ik aanbied.

Een blog is echter niet de manier om SNEL geld te verdienen. Ik verdiende mijn eerste centen pas 9 maanden nadat ik mijn blog startte. Als ik toen had geweten wat ik nu weet, was dat wel een stukje sneller gegaan.

Handige links

Hieronder vind je een aantal links die handig kunnen zijn wanneer je een blog hebt of een blog wil starten.

Recente blogs

Blogs over bloggen

Aanraders

Ook starten met bloggen?

sandra boon blogger over geld verdienen

Sidehustle Toolkit: Bouw jouw eigen Geldmachine (€247)

Wil jij graag extra geld verdienen met een sidehustle, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bloggen, affiliate marketing, e-commerce: je hoort er allerlei dingen over op social media, maar je zou niet weten hoe je dit moet opbouwen. 😨 Zoek dan niet verder! In de Sidehustle Toolkit leer jij alles wat je moet weten om een winstgevende website op te bouwen met verschillende verdienmodellen, zoals bloggen, affiliate marketing en e-commerce.