Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
sidehustle pakketjes aannemen voor je buren

Sidehustle: Pakketjes aannemen voor de buren en daar extra geld mee verdienen

14 oktober 2021
Tiffany van Geldkwebbel

De laatste tijd hoor je steeds vaker over buurtpunten. Als buurtpunt fungeer je als pakketpunt in jouw wijk, maar wat houdt het in? En levert het naar verhouding wel iets op? Ik ging op onderzoek uit en ik neem je mee in de voor- en nadelen van pakketjes aannemen voor de buurt als sidehustle.

Meer contact met jouw buurtgenoten

Als pakketpunt komen er dagelijks mensen aan jouw deur om hun pakketje op te halen of om een pakketje te versturen. Je bouwt hierdoor een groot netwerk op en je leert je de mensen kennen die in jouw wijk wonen. Het geeft ook een goed gevoel, je helpt de buurt met het aannemen en verzenden van de pakketjes.

Extra zakcentje

Heel leuk dat sociale gebeuren, maar je wilt natuurlijk ook gewoon geld verdienen. Daarom zoek je een sidehustle. Wat levert het op? Dat verschilt per pakketdienst. Wanneer buurtgenoten een pakketje komen brengen of halen, krijg je tussen €0,18 en €0,28 per pakket. Komt de pakketbezorger bij jou thuis de pakketten afleveren of ophalen, krijg je €0,60 per pakket. Het ligt er dus heel erg aan hoe druk jouw wijk is qua pakketjes. Bij ons in de wijk zit een pakketpunt en die man heeft ongeveer 20 pakketjes per dag. In het dorp zit een winkelier die dit ook doet, hij krijgt dagelijks tussen de 400 en 600 pakketten. Tel uit je winst.

Goed voor het milieu

Als de pakketdiensten alleen naar de pakketpunten hoeven te rijden, vermindert de CO2 uitstoot en dat is beter voor het mileu. Win-win dus! 🌱

Je kunt niet spontaan weg

Als ik dan toch een nadeel moet noemen: je bent aan huis gebonden. Als buurtpunt moet je doordeweeks van 16:00 tot 21:00 beschikbaar zijn om pakketjes aan te nemen en jouw buurtgenoten kunnen in die tijd bij jou pakketjes afhalen. Je kunt dus niet spontaan besluiten om uiteten te gaan. Daarnaast gebeurt het ook wel eens dat een pakketdienst buiten de tijden komt om pakketjes af te leveren.

Voorwaarden om buurtpunt te worden

  • Je woont op de begane grond
  • Je bent minimaal maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 21:00 beschikbaar
  • Je hebt een moderne smartphone
  • Je bent representatief
  • Je spreekt Nederlands
  • Je bent sociaal en zoekt verbinding in de wijk

Voor wie is deze sidehustle ideaal?

Als jij een Stay at home Mom bent, kan dit een leuke bijverdienste zijn. Je zit immers toch thuis, dus kun je én voor je kinderen zorgen én geld verdienen. Ook als je thuis werkt -wat door de huidige situatie meer voorkomt dan voorheen- kan dit een leuke sidehustle zijn.

Hoe meld ik me aan voor deze sidehustle?

Op de website van ViaTim.nl lees je meer informatie en kun je je aanmelden.

Zoals je kunt lezen zijn er niet veel nadelen, maar het is heel persoonlijk of je het ziet zitten om een pakketpunt te worden. Mocht je besluiten een pakketpunt te worden, kun je op de website van ViaTim.nl  lezen hoe dat allemaal werkt. Als je dan toch thuis bent kun je net zo goed geld verdienen. 😉

Gerelateerd:
Extra geld verdienen op internet: zo doe je dat (10 manieren met extra tips!)
.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal