sidehustle starten zo doe je dat

4 Belangrijke dingen die je moet weten voordat je een sidehustle gaat starten

Een sidehustle starten is een goed idee als je meer geld wil verdienen, de inflatie wil compenseren of iets nuttig wil doen met je vrije tijd. Een sidehustle starten doe je alleen niet in een paar minuten. Het vereist voorbereiding, strategie en een goede planning. Vooral als je het écht tot een succes wil maken. In dit blogartikel deel ik 4 dingen die je moet weten en uitzoeken voordat je een sidehustle gaat starten.

01. Met je sidehustle snel en veel geld verdienen

Bij de meeste sidehustles verdien je niet op korte termijn al bakken met geld. Je kunt natuurlijk online enquêtes gaan invullen en dan kun je makkelijk en snel een paar tientjes bij elkaar scharrelen. Je zal er echter nooit rijk mee worden. De sidehustles die wel degelijk veel geld kunnen opleveren, vereisen enige geduld en vooral heel veel uithoudingsvermogen. Je moet eerst zaaien, voordat je kunt oogsten. Als voorbeeld: deze blog leverde na een paar maanden pas zijn eerste centen op. We zijn inmiddels 3 jaar verder en ik verdien nu prima aan de producten in mijn webshop en aan affiliate marketing, maar er heeft echt heel wat werk ingezeten voordat het succesvol werd. Dat geeft niet, want nu het eenmaal loopt verdien ik er vrijwel passief geld mee.

02. Kies de juiste sidehustle voor jou

Het klinkt als een open deur (en dat is het eigenlijk ook), maar het is echt belangrijk dat je de juiste sidehustle kiest. Mensen onderschatten hoe zwaar het kan zijn om een sidehustle te hebben naast je baan. Als je een sidehustle kiest die jou alleen maar energie kost, dan kun je je voorstellen dat je een sidehustle snel zat bent. Kies daarom iets wat je echt leuk vindt, wat je energie oplevert en/of waar je je creativiteit in kwijt kunt. Er zijn veel vragen die je jezelf van te voren zou moeten stellen, zoals:

  • Wil ik iets offline of online doen?
  • Hoeveel tijd wil ik er aan besteden?
  • Ben ik bereid om er eerst geld in te investeren?
  • Welke stappen moet ik eerst ondernemen?
  • Hoeveel risico ben ik bereid te nemen?
  • Wil ik mijn eigen uren kunnen indelen?
  • Ga ik voor passieve inkomsten of actief werk?
  • Welke verdienmodellen passen het best bij mij?
  • Kan ik het makkelijk opschalen zodra het succesvol wordt?

03. Wees bereid ervoor te werken

Een sidehustle levert niet per definitie makkelijk geld op. Je zal bereid moeten zijn om ervoor te werken, ook als je daar niet direct resultaten van terugziet. De meeste sidehustles leveren namelijk pas na een paar maanden wat geld op. Het voordeel is wel dat je (meestal) snel kunt opschalen en in minder tijd meer geld kunt verdienen, wanneer dat balletje eenmaal gaat rollen. Zo heb ik met deze blog nu een aardig bereik opgebouwd en wordt het steeds makkelijker om producten te verkopen.

04. Leer van mensen die al succesvol zijn

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat zeg ik ook steeds in mijn boek Money Game: maak gebruik van wat er al is. Er zijn al allerlei mensen die succesvol zijn geworden met hun sidehustles. Veel mensen – waaronder ik – vinden het leuk om onze ervaringen en kennis te delen. Doe daar vooral je voordeel mee.

Meer leren over sidehustles?

masterclass sidehustle starten

Meer over geld verdienen met sidehustles

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.