De leukste sidehustles voor tijdens de zomervakantie 🌴

Het is natuurlijk pas mei, maar voor je het weet staat de zomervakantie alweer voor de deur! Eindelijk een paar weken vrij en genieten van het nietsdoen? Of ga je deze tijd gebruiken om een sidehustle te starten? Mocht dat laatste het geval zijn, dan ben je op het juiste adres. In dit blogartikel deel ik namelijk de leukste sidehustles voor tijdens de zomervakantie. Ik zal ze onderverdelen in drie verschillende categorieën: sidehustles die je kunt doen op vakantie, sidehustles waarvoor je lekker de deur uit mag en sidehustles die veel tijd kosten om op te starten en waar je dus tijdens de zomervakantie lekker aan kunt werken.

Sidehustles voor op vakantie of op reis

Er zijn verschillende sidehustles die heel erg geschikt zijn om te doen op vakantie of op reis. Als je het leuk vindt om nieuwe plekken te ontdekken – of als je bepaalde plekken juist heel erg goed kent – dan kun je overwegen om routes uit te stippelen voor platforms zoals Questo en Thatch. Je krijgt dan betaald wanneer iemand de door jou gemaakte routes aanschaft. Je maakt het dus eenmalig, maar je blijft er geld mee verdienen. Hallo, passief inkomen!

Vind je het leuk om foto’s te maken tijdens jouw vakantie, dan is geld verdienen met fotografie misschien wel de allerleukste sidehustle. Zo kun je niet alleen geld verdienen met jouw foto’s, maar het geeft je ook een leuk doel. En nee, je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om foto’s te kunnen verkopen. In een eerder artikel deelde ik al allerlei tips en websites waar je jouw foto’s kunt aanbieden.

Sidehustles die je buiten kunt doen

De twee sidehustles die ik hierboven noemde (routes uitstippelen en geld verdienen met fotografie) kun je natuurlijk ook in je eigen omgeving doen. Vooral fotografie is wat dat betreft een leuke hobby: het geeft je een reden om lekker op pad te gaan.

Een andere – niet heel populaire sidehustle – is het verzamelen van blikjes. Sinds daar statiegeld op zit, kun je daar best een leuk extra zakcentje mee verdienen. Tessa verdient elke paar dagen tot wel €20 euro hiermee. Haar gouden tip: “Vooral scholen en bedrijventerreinen leveren aan het einde van de middag een leuke buit op.” Een fijne bijkomstigheid is dat je veel buiten bent, veel beweging krijgt en het is ook nog eens goed voor het milieu.

Ook een leuk sidehustle idee: ga werken op een festival! Er zijn er weer genoeg deze zomer. Zo kun je een leuk extra zakcentje verdienen als barvrouw of -man, ticketscanner of muntverkoper. Een fijne bijkomstigheid is dat je de hele dag muziek en gezelligheid om je heen hebt. En ja, zo kun je ook gratis genieten van de vetste artiesten op festivals als Loveland, Tiktak, ADE en Masters of Hardcore.

Sidehustles waarvan de opstart tijd kost

Als je dan toch de tijd hebt… Is de zomervakantie misschien ook wel het juiste moment om die ene sidehustle te starten, waarvan de opstart veel tijd kost. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een blog. In het begin kost dat veel tijd (website bouwen, pagina’s opzetten, logo maken, niche zoeken, blogs schrijven, verdienmodellen toepassen, etc). Maar zodra het één en ander staat, zal het veel minder tijd kosten. Dan kun je het makkelijker runnen naast een 9-5 baan.

Datzelfde geldt voor affiliate marketing en dropshipping. Zodra je eenmaal een website klaar hebt, kost het minder tijd om deze sidehustle bij te houden. Ook het verkopen van digitale producten – bijvoorbeeld in een Etsy webshop – kost in het begin veel tijd. Je moet immers al deze digitale producten eerst nog maken. Als je één van deze sidehustles al lange tijd op jouw lijstje hebt staan, dan is de zomervakantie het beste moment om te starten.

Wil je – ondanks dat je de tijd hebt – snel stappen maken met jouw sidehustle? Dan is de Sidehustle Toolkit misschien wel wat voor jou. In dit online cursus pakket leer je alles over het bouwen van een website, het starten van een blog, het toepassen van affiliate marketing en nog veel meer…

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.