veel geld verdienen met sidehustles online

5 Sidehustles waar je écht veel geld mee kunt verdienen op korte termijn

Veel van de sidehustles die ik op deze blog benoem, zijn sidehustles waarbij je relatief snel een leuk extra zakcentje kunt verdienen. Dat is perfect voor iedereen die een beetje extra wil verdienen, maar je zal er niet rijk van worden. Daarnaast raad ik ook sidehustles aan waarbij je op langere termijn een passief inkomen kunt opbouwen. Er zijn ook een paar sidehustles waarbij je – door actief te werken – op korte termijn veel geld kunt verdienen. Deze sidehustles zijn verre van passief, maar door hard te werken kun je wel een flinke som geld binnenharken. Begrijp mij niet verkeerd: dit zijn géén bijbaantjes waar je makkelijk en snel geld mee verdient! Het vereist namelijk wel doorzettingsvermogen, kennis en (soms) enige ervaring.

01. Social media manager

Geld verdienen met leuke social media posts knutselen in Canva? Dat klinkt toch als een ideale sidehustle?! Online ondernemers zijn hartstikke druk en het maken van social media content schiet er vaak bij in. Ze besteden dit maar al te graag uit. Maar… Vat het niet te licht op, want écht goede social media content maken is een vak apart. Reken er maar op dat je veel moet leren, voordat je echt leuk geld kunt verdienen als social media manager. Toch denk ik dat het de moeite waard is om er tijd in te steken, omdat het een leuke sidehustle is waar je écht goed voor betaald kunt worden.

02. Online bijverdienen als Appointment Setter

Een sidehustle die ik steeds vaker genoemd zie worden op social media, maar waar nog zo weinig over bekend is: bijverdienen als Appointment Setter. Wat dat precies inhoudt? In theorie is het heel simpel: als Appointment Setter zoek en verzamel je potentiële klanten voor ondernemers en bedrijven. Laat ik het uitleggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Mijn carrière startte als webdesigner en hoewel ik een vaste stroom aan klanten had, is dat voor de meeste ondernemers niet het geval. Sterker nog, klanten krijgen is voor de meeste ondernemers juist de allergrootste uitdaging.

Een Appointment Setter zoekt dus potentiële klanten. In mijn geval zouden ze dan bedrijven kunnen zoeken en benaderen die hoognodig een nieuwe website kunnen gebruiken. Ze sturen vervolgens de geïnteresseerden door naar mij (in de praktijk wordt dan meestal een belafspraak ingepland). Zo hoef ik mijn tijd niet te verspillen aan leads die geen interesse hebben. Vervolgens zal ik zelf deze potentiële klanten moeten benaderen óf ik laat ze benaderen door een High Ticket Closer (zie hieronder).

03. Geld verdienen als High Ticket Closer

Een Appointment Setter verzamelt leads, maar houdt geen verkoopgesprekken. Dat is namelijk de taak van een High Ticket Closer: potentiële klanten nabellen en een verkoopgesprek houden. Dit is tijdrovend en je zal je echt moeten verdiepen in de producten/diensten, anders wordt het houden van een goed verkoopgesprek geen succes. Het voordeel is wel dat je per verkoop relatief veel betaald krijgt. Er zijn High Ticket Closers die tientallen duizenden euro’s per maand verdienen. Dat is dan natuurlijk niet gelijk de eerste maand en je zal al doende leren welke verkooptechnieken het beste voor jou werken.

04. Geld verdienen als UGC-creator

Als UGC-creator verdien je geld door promotiefilmpjes te maken die bedrijven kunnen inzetten voor hun marketingcampagne. Het lijkt op het werk van een influencer, alleen heb je zelf geen social media accounts of volgers nodig. Het leukste aan deze sidehustle vind ik het maken van de content. Een beetje creatief zijn, mooie shots maken, leuk filmpje in elkaar knutselen en voilà: je hebt iets heel waardevols gemaakt voor een bedrijf en daar krijg je heel leuk voor betaald. UGC is op dit moment helemaal hot and happening en daardoor kun je hier leuk geld mee verdienen. Meestal krijg je de betreffende producten ook gratis thuisgestuurd, wat natuurlijk een leuk extraatje is.

Zelf heb ik de Masterclass van Lisan Wagenaar gevolgd, om te kijken of deze sidehustle wat voor mij is. Lisan deelt hele handige informatie over hoe je aan klanten komt, hoe je meer geld verdient door pakketten aan te bieden, etc. Wil je deze sidehustle serieus aanpakken, dan kan ik je deze cursus van harte aanraden.

05. Online geld verdienen als Virtual Assistant

Virtual Assistent als sidehustle of bijberoep is al jarenlang populair. In theorie is het ook heel simpel: je hoeft alleen maar ondernemers te ondersteunen bij taken als administratie verwerken, website bijhouden, nieuwsbrieven versturen, etc. Hier heb je geen opleiding voor nodig en de meeste taken kun je snel aanleren. Een sidehustle dat niet alleen geld oplevert, maar ook nog eens leuk is om te doen. Maar… In mijn jarenlange ervaring als webdesigner heb ik misschien wel honderden virtual assistents zien komen en gaan. Genoeg klanten krijgen is en blijkt nog steeds een uitdaging.

Daarom is het verstandig om je als VA te specialiseren. Zo val je niet alleen op tussen de andere VA’s, maar kun je ook veel meer geld vragen voor de taken die je doet. Een expert op dit gebied is Tiffany die elke maand duizenden euro’s verdient met haar Virtual Assistent sidehustle. Hoe ze dit precies doet? Dat leer je in haar online masterclass.

Toch liever een simpelere sidehustle?

Ik kan mij voorstellen dat deze sidehustles misschien iets te uitgebreid om te starter, vooral wanneer je slechts een extra zakcentje wil verdienen. Gelukkig noem ik op deze website nog tientallen andere sidehustles die iets simpeler zijn. Hieronder vind je een paar aanraders én een lijst waar ik een overzicht bijhoud van alle sidehustles die ik bespreek op de blog en/of op Instagram.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.