Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
handige tools en platforms voor ondernemers

5x De beste online tools & platforms die ik alle startende ondernemers kan aanraden

31 mei 2021
Sandra Boon

Met mijn ruim 13 jaar ervaring als ondernemer zou ik mijzelf nog steeds geen doorgewinterde veteraan noemen. Vrijwel elke dag leer ik weer nieuwe dingen, vooral sinds ik gestart ben met deze blog en met mijn Bol.com avontuur. Als startende ondernemers mij om advies zouden vragen, dan zou ik eerlijk gezegd niet weten wat ik zou moeten zeggen. Er is echter iets dat ik alle startende ondernemers zou kunnen aanraden: maak gebruik van de handige online tools & platforms die er zijn.

Er zijn ontzettend veel online tools & platforms die startende ondernemers kunnen helpen bij het opzetten van hun bedrijf. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar tools & platforms die mij tijd besparen, waardoor ik meer kan opschalen en – uiteindelijk – meer uit mijn bedrijf kan gaan halen. Heb je zelf nog handige tools & platforms die eigenlijk niet mogen ontbreken in dit lijstje? Plaats ze gerust in een comment!


moneybird administratie voor ondernemers moneybird startende administratie ondernemers tools en platforms

01. Moneybird: ideaal voor startende ondernemers

Moneybird is een online systeem waarmee het regelen van je facturen een ‘piece of cake’ wordt. In een handomdraai maak je offertes, verstuur je jouw facturen en kun je de inkomende facturen bijhouden. De resultatenrekeningen en btw-aangiftes worden daarbij ook automatisch berekend. Zelf gebruik ik Moneybird al ruim 10 jaar en ik ben er nog steeds heel erg over te spreken! Vooral ook omdat Moneybird gekoppeld is met mijn verschillende websites en projecten, waardoor de facturen bijna geheel automatisch worden gegenereerd. Dat is erg belangrijk wanneer je een online ondernemer bent en je (op termijn) wilt gaan opschalen. In een eerder artikel besprak ik al de voordelen van Moneybird.


tools en platforms social media voor startende ondernemers

02. Later voor het inplannen van social media

Ben jij altijd sporadisch met het plaatsen van content op social media? Heel herkenbaar, want daar heb ik ook vaak last van. Vooral in drukke periodes schiet het er regelmatig bij in. 😅 Een tip die ik graag met je wil delen, is het ‘batchen’ van je content. Je plant dan een paar uurtjes in voor het creëren van content en dan maak je zoveel mogelijk content in één keer. Dit zorgt ervoor dat je lekker in de flow zit en dat het steeds makkelijker wordt om content te bedenken. Ook zorgt dit ervoor dat je niet meer ‘willekeurig’ iets plaatst, maar dat er een strategie achter je content zit. En – waar het natuurlijk om gaat – door het vooraf in te plannen, schiet het er niet meer zo bij in. Er zijn verschillende tools & platforms waarmee je social media content kunt inplannen, maar zelf vind ik Later heeft makkelijkst in gebruik.


asana project management jan modaalasana tools en platform voor ondernemers

03. Asana als tool voor ideeën en projecten

Meestal zit ik vol ideeën en grootste plannen voor al mijn projecten, websites en ondernemingen. Ik denk dat veel ondernemers dat wel herkennen, dat gevoel als een kip zonder kop rond te rennen. 🙈 Tegenwoordig gebruik ik Asana voor project management, om (voornamelijk) al mijn ideeën te noteren en inzichtelijk te maken. Zo kan ik bijvoorbeeld wat beter plannen welke taken en ideeën ik op korte termijn wil uitvoeren en welke even op de plank mogen blijven liggen. Mocht je je vaak overweldigd voelen door alle taken en plannen die je hebt: wellicht vind je Asana een fijne tool voor jou om orde in de chaos te scheppen.


04. WordPress & WooCommerce

Ik ben 12,5 jaar webdesigner geweest en ik heb in die jaren vooral veel gewerkt met maatwerk WordPress websites. Ik moet dus eerlijk toegeven dat ik bevooroordeeld ben wat betreft website systemen. 😇 Toch kan ik WordPress (in combinatie met WooCommerce) van harte aanraden aan alle startende ondernemers. Het is een veelzijdig systeem waar je alle kanten mee op kunt. Dit is vooral heel handig wanneer jouw bedrijf groeit. En dat is natuurlijk wel de bedoeling. 😉 Een goede WordPress website groeit namelijk met je mee. Dankzij de vele plugins die beschikbaar zijn, kun je allerlei extra functies toevoegen aan je website. Mijn favoriete plugins, die ik ook gebruik voor deze website? Ik zal hieronder een opsomming plaatsen.

 • Hustle (voor pop-ups)
 • Inline Related Posts PRO
 • Limit Login Attempts Reloaded
 • Live Sales Notifications for WooCommerce
 • Menu Icons
 • MoneyBird API integratie voor WooCommerce
 • Open in New Window Plugin
 • PayPro voor iDEAL betalingen
 • Recente berichten widget met thumbnails
 • Simple Blog Stats
 • WooCommerce
 • WooCommerce – MailerLite

Je ziet hier al dat ik de verschillende tools & platforms uit dit artikel ook met elkaar combineer. Moneybird is gekoppeld met deze website, zodat de Money Game bestellingen automatisch worden ingeboekt. En WooCommerce is gekoppeld met MailerLite, zodat mijn klanten ook automatisch op een mailinglijst komen. Op deze manier heb ik een goede basis, zodat ik straks steeds meer kan automatiseren en ook steeds verder kan opschalen met mijn bedrijf.


mailerlite jan modaal jan modaal website over geld

05. MailerLite: e-mailmarketing voor startende ondernemers

In mijn tijd als webdesigner (zie vorig stukje voor meer info) heb ik met verschillende e-mailmarketing platforms gewerkt, zoals MailChimp, Autorespond en ActiveCampaign. Op zich zijn het allemaal prima platforms, met elk zijn eigen voordelen en nadelen. Uiteindelijk is MailerLite mijn favoriet geworden. En dit heeft vooral te maken met de eenvoud: in een handomdraai flats je zo een nieuwsbrief in elkaar. Zelfs als designer met technische achtergrond had ik vaak moeite met het opmaken van nieuwsbrieven in andere programma’s. Bij MailerLite werkt het echter allemaal wat makkelijker en het ziet er gewoon veel netter en overzichtelijker uit. Wil je voorbeelden zien van deze mails? Download dan gratis mijn e-book en dan ontvangen je verschillende mails die ik heb gemaakt met MailerLite.

Download gratis e-book

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal