geld en geldzaken op orde krijgen jan modaal tips

3 Tips die ervoor zullen zorgen dat jij deze keer wél je geldzaken op orde krijgt

Je hebt ongetwijfeld al eens je uitgaven doorgespit, jezelf beloofd minder geld uit te geven aan thuisbezorgd.nl en hier en daar weleens wat geld overgeboekt naar je spaarrekening – om het voor het einde van de maand weer terug te boeken. 😅 We’ve all been there; het op orde krijgen van je geldzaken is nog niet zo 1, 2, 3 gedaan. Het is vaak ook een proces van vallen en opstaan. In het blogartikel van vandaag deel ik daarom 3 tips die ervoor zullen zorgen dat jij deze keer wél je geldzaken op orde krijgt.

01. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden

Wat jouw probleem of obstakel met geld ook is; je bent niet de eerste die daar tegenaan loopt en al zeker niet te eerste die het weet te overwinnen. Via internet kun je allerlei blogs en social media accounts vinden van mensen die hun ervaring en kennis delen. Zo vind je bijvoorbeeld ook stappenplannen, spreadsheets en uitgebreide methodes die je kunt volgen. Ook op deze blog, want in mijn boek Money Game deel ik de methode waarmee je in slechts 5 minuten per maand je financiën kunt regelen. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te pluizen, maak gebruik van het pad dat anderen al voor je hebben vrijgemaakt.

02. Zorg zelf voor financiële educatie

Hoe we met geld omgaan beïnvloed alles in ons leven, maar toch leren we zo weinig over financiën. Dit zorgt ervoor dat mensen vaak al niet eens weten waar ze moeten beginnen. Zorg zelf voor educatie en leer hoe je slimmer met geld omgaat, bijvoorbeeld via YouTube of via blogs. Dat hoeft niet eens wat te kosten. Lees boeken, probeer dingen uit, praat met mensen.

03. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

We zijn er heilig van overtuigd dat het regelen van geldzaken moeilijk is en daarom gaan we rap aan de slag met uitgebreide spreadsheets, pinnen we contant geld voor de boodschappen en schaffen we huishoudboekjes aan (die meestal na een maand of 2 onderin de kast belanden). Dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Sterker nog: hoe makkelijker je het voor jezelf maakt, hoe groter de kans dat je zal slagen. Een simpel Excel-bestand eenmalig invullen is al genoeg om overzicht te krijgen – en te houden! – in je maandelijkse financiën. Automatiseer het sparen door automatisch geld over te laten boeken, nadat jouw salaris is gestort. Verstop je je spaarrekeningen in de bank app, dan is de kans groter dat je er vanaf blijft. En zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Overzicht van je financiën?

jan modaal lazy money manager excel spreadsheet

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.