tips voor sidehustle starten

3 Aanraders voor iedereen die een online sidehustle wil starten

Sidehustles worden steeds populairder. Dat snap ik heel goed, want het is een ideale manier om een extra zakcentje te verdienen. Zo kun je de inflatie compenseren, of juist extra geld sparen voor leuke dingen. Wat je reden ook mag zijn: je bent niet de enige die een online sidehustle wil starten. Daarom raad ik in dit artikel graag een paar dingen aan die jou enorm kunnen helpen bij het opzetten van jouw sidehustle.

01. Spoedcursus marketing

Het maakt niet uit welke sidehustle je gaat starten: zonder kennis van marketing en sales kom je er niet. Zonder marketing geen bereik, zonder bereik geen sales en zonder sales geen geld. Marketing hoeft overigens niet vies te zijn en je hoeft mensen ook niet dingen aan te smeren waar ze niet op zitten te wachten. Wat marketing wél kan zijn:

  • Goed kunnen verwoorden wat je aanbiedt.
  • De juiste doelgroep aantrekken voor jouw product of dienst.
  • Jouw klanten vooruit helpen met jou product of dienst.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Marketing is complex en je hebt er wat feeling voor nodig. Zelf heb ik veel gehad aan de online cursus Menselijke Marketing. In deze korte cursus leer je alles wat je moet weten om marketing toe te passen zónder stomme trucjes. Nee, je hoeft hier geen duizenden euro’s voor uit te geven. De cursus kost namelijk €20 euro excl btw. Daar kun je het niet voor laten liggen, toch?!

2. Moneybird voor facturen en administratie

Je zal in het begin ongetwijfeld nog niet zoveel administratie hebben. De kans is groot dat je de eerste maanden prima uit de voeten kunt met een simpel Excel bestandje en Word. Zodra jouw sidehustle groeit, zal je al snel merken dat het handmatig doen van je administratie niet het allerleukste klusje is. Mocht je zover zijn om je administratie (zoveel mogelijk) te automatiseren, verdiep je dan eens in Moneybird. Ik werk hier al 10 jaar mee en ik gebruik het voor al mijn bedrijven, projecten en sidehustles. De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Handmatig facturen aanmaken en versturen via e-mail.
  • Koppelen aan je webshop (met een extra koppeling).
  • Koppelen aan je bol.com webshop (met een extra koppeling).
  • Gemakkelijk externe facturen toevoegen, bijvoorbeeld van affiliate platforms.
  • Facturen toekennen aan projecten/sidehustles, zodat je goed overzicht houdt.

3. De Sidehustle Toolkit

Wil je ook graag extra geld verdienen en een sidehustle starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je 100.000 ideeën, maar weet je niet hoe je dit daadwerkelijk moet opzetten? Heb je juist hulp nodig bij het opzetten van een website, blog of webshop voor je sidehustle? Dan is de Sidehustle Toolkit perfect voor jou. In deze online omgeving leer je alles over het bouwen van een online geldmachine.

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.