starten met bol com webshop tips

Mijn belangrijkste tips voordat je een bol.com webshop opent

Verkopen op bol.com is één van de sidehustles waarmee ik erg succesvol ben geworden. Wat begon als een sceptisch experiment, eindigde met een passief inkomen waar ik standaard €500 tot €1.500 euro per maand mee verdiende. Zónder daar nog wat voor de moeten doen. De afgelopen jaren heb ik aardig wat tips en ervaringen gedeeld op deze website. In het artikel van vandaag deel ik nog eens 3 dingen die je écht moet weten voordat je een bol.com webshop start.

01. Je hoeft geen AliExpress of Alibaba producten te verkopen

Zodra je het hebt over verkopen op bol.com, denken mensen direct dat je goedkope AliExpress rommel inkoopt om het vervolgens voor de hoofdprijs door te verkopen in jouw bol.com webshop. Hoewel er inderdaad veel mensen zijn die dit doen, is dit helemaal niet de enige manier. Je kunt bijvoorbeeld ook producten laten maken (zodat je een uniek product hebt) of producten inkopen op andere plekken dan AliExpress en Alibaba. Ook in Nederland kun je leveranciers vinden, zoals groothandels, veilingwebsites en fabrieken. In een eerder artikel noemde ik al plekken waar je producten kunt inkopen voor bol.com.

Om concurrentie te voorkomen heb ik besloten zelf een product te ontwikkelen. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, want eerlijk gezegd was het echt heel simpel. Vanuit mijn vorige onderneming zag ik een gat in de markt, wat mij op het idee bracht om daar een product voor te ontwikkelen. In mijn bol.com ebook deel ik precies wat ik heb bedacht, hoe ik dit ontwikkelde en wat daar allemaal bij kwam kijken.

02. Je kunt het volledig automatiseren en uitbesteden

Een bol.com webshop runnen, zonder daar zelf wat voor te doen? Dat is zeker mogelijk! En nee, dat doe je niet met dropshipping. Sterker nog: dropshipping is ten strengste verboden bij bol.com, dus waag je daar vooral niet aan. Als ze je betrappen, ben je jouw account kwijt en kun je nooit meer verkopen via bol.com. Dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn.

Hoe je alles kunt automatiseren en uitbesteden? Eigenlijk heel simpel: kijk naar elke taak die je handmatig moet uitvoeren en vind daar een andere oplossing voor. Ik deed dat zo:

  • Verzending en retouren. Zodra mijn producten eenmaal begonnen te lopen en ik een stabiele afname per maand had, stapte ik over naar een fulfillment bedrijf. Mijn bol.com account werd gekoppeld aan het account dat ik bij hun had, waardoor de bestellingen automatisch werden doorgestuurd. Zij regelden de gehele verzending én alle retouren.
  • Administratie. Voor elke verkoop hoor je als ondernemer een factuur te maken. Aangezien ik meerdere verkopen per dag had, was ik het al snel zat om deze facturen handmatig te moeten maken. Ik werkte al met Moneybird voor mijn andere bedrijven en sidehustles en vond online een koppeling tussen Moneybird en bol.com. Zo kwam er voor elke bestelling automatisch een factuur in mijn systeem te staan.
  • Support en klantcontact. Het kwam gelukkig niet vaak voor, want mijn product vereiste weinig uitleg. Toch kreeg ik regelmatig een verzoek om een factuur (inmiddels gaat dit op een andere manier). Ik had een standaard tekstje gemaakt om naar deze mensen te sturen, voegde de factuur als bijlage toe en voilà: support kost nu amper een paar minuten paar week.

03. Verkoop unieke producten in jouw bol.com webshop

Omdat het verkopen zo populair is geworden, merk je al snel dat het moeilijk is om goede producten te vinden. Ik zou sowieso afraden om producten in te kopen op AliExpress of Alibaba. Ten eerste omdat bijna hun hele assortiment al op bol.com staat (vaak zelfs tegen of onder de kostprijs), ten tweede omdat dit regelmatig boze klanten oplevert en ten derde omdat bol.com tegenwoordig actief de prijzen van dit soort producten omlaaghaalt. Wat betere alternatieven zijn:

  • Een eigen product laten ontwikkelen.
  • Eigen product “maken” door meerdere producten te combineren.
  • Zelf een eigen product creëren. 

Voorbeelden hiervan (en een overzicht van de producten die ik zelf verkocht) vind je het bol.com e-book, waarin ik van A tot Z alles deel over mijn bol.com avontuur. Ik deel daarin niet alleen mijn producten, maar ook de tools die ik gebruikte én het fulfillment bedrijf waar ik meerdere jaren naar tevredenheid mee heb samengewerkt. Kortom: alle bol.com geheimen die ik altijd verborgen hield. 😉

bol.com webshop producten verkopen ebook

Meer over verkopen op bol.com

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.