rente op spaargeld bij trade republic

Trade Republic: eindelijk weer 3,75% rente op je spaargeld!

Ik kan het mij niet eens meer herinneren, maar ooit – heel lang geleden 😉 – kreeg je rente op het spaargeld dat je bij de bank had staan. De afgelopen jaren was die rente te verwaarlozen. Sterker nog: sparen kostte juist geld in plaats van dat het geld opleverde. Gelukkig draait dat nu weer een beetje bij, want er zijn steeds meer banken die weer rente bieden op jouw spaargeld. De meest bekende banken van Nederland bieden nog niet super veel rente. Op het moment van schrijven zijn Bunq (2,46%), Centraal Beheer (2,10%) en Brand New Day (1,75%) de koplopers.

Het kan zeker lonen om over te stappen naar een andere spaarrekening. Een paar procenten lijken misschien niet zoveel, maar bij hogere bedragen kan dit flink oplopen. In de begindagen van deze blog schreef ik eens een artikel over manieren om inflatie tegen te gaan. Op dat moment was de gemiddelde inflatie slechts 3% per jaar… Kun je nagaan! Een spaarrekening van 3,75% zou destijds al genoeg zijn geweest om geen last te hebben van inflatie.

Kleine edit: de rente was eerst 4% maar is vanaf heden 3,75%

Spaarrekening met 3,75% rente

Dat lees je goed: tegenwoordig kun je zelfs weer sparen met 3,75% rente. En dat wordt nog elke maand uitbetaald ook. Bij welke bank je dit krijgt? Nou, technisch gezien is Trade Republic niet echt een bank. Het is eigenlijk een broker. Bij Trade Republic kun je beleggen in onder andere aandelen, ETF’s en derivaten. Het platform staat bekend om de lage kosten. Handelen in aandelen is mogelijk zonder commissies, waardoor het aantrekkelijk is voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Sparen bij Trade Republic

Trade Republic is dus eigenlijk een broker, maar je kunt er ook spaargeld stallen. Daar krijg je vervolgens 3,75% jaarlijkse rente op, die elke maand wordt uitgekeerd op jouw rekening. Dit geldt voor een bedrag tot €50.000 euro. Stort je meer dan dat, dan ontvang je er dus geen rente over. Het betreft géén spaardeposito, wat betekent dat je het geld niet een bepaalde periode moet laten staan. Je kunt het op elk gewenst moment storten of opnemen. Deze rente geldt overigens ook wanneer je niet belegt bij Trade Republic! Je bent dus niet verplicht om aandelen of andere financiële producten aan te schaffen.

Hoe werkt sparen bij Trade Republic?

Sparen bij Trade Republic is op zich niet heel ingewikkeld. Maak een account aan en verifieer jouw identiteit. Die verificatie gaat meestal behoorlijk snel. Mijn eigen account was binnen een paar minuten al goedgekeurd! Er wordt vervolgens gelijk een bankrekening voor je geopend. Dit gebeurt niet bij Trade Republic zelf, maar bij één van de drie banken waar ze mee samenwerken: Solaris, Deutsche Bank en Citibank. Je kunt vervolgens spaargeld overboeken naar deze rekening via een credit card, Google Pay of een bankoverschrijving. Als nieuwe klant krijg jij de 3,75% rente automatisch. Maar let op: Had je al een account? Dan moet je de rente activeren door linksboven op jouw profiel te klikken en te klikken op “Rente”. Daar kun je de rente activeren.

Is sparen bij Trade Republic veilig?

Trade Republic heeft geen bankvergunning, dus technisch gezien spaar je niet bij Trade Republic, ook al krijg je wél de rente van hun. Het spaargeld wordt gestald bij één van hun partnerbanken: Solaris, Deutsche Bank of Citibank. Mijn eigen rekening is bij Citibank. Alledrie partijen zijn Europees en vallen onder het depositogarantiestelsel. Dit betekent voor mij dat het risico erg klein is: er wordt namelijk tot €100.000 euro vergoed, mocht er iets mis zijn bij de betreffende bank. Wettelijk gezien moet dit dan binnen 20 dagen worden uitbetaald. Wanneer jij een account aanmaakt bij Trade Republic, krijg je daar ook meer informatie over te zien. Het is zeker de moeite waard om alle kleine lettertjes even door te nemen!

Sparen of beleggen?

In dit artikel hebben we het vooral over het sparen bij Trade Republic, maar het is eigenlijk vooral een broker waarbij je kunt beleggen. Als je niet wil beleggen, dan is sparen nog steeds een goede optie. Maar als je óók wil beleggen, dan is Trade Republic zeker interessant om in te verdiepen. Ook handig om te weten: je kunt hier periodiek beleggen.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.