veel geld besparen op boodschappen

Veel geld besparen op de boodschappen (21 tips)

De boodschappen worden steeds duurder, maar het is écht nog steeds mogelijk om veel geld te besparen. Sterker nog: de kans is groot dat je nog best veel geld kunt besparen! Van het gebruikmaken van cashbacks tot het schrappen van ingrediënten, er zijn genoeg manieren om goedkoper boodschappen te doen. Wat een gezin in Nederland uitgeeft aan boodschappen per maand? Dat verschilt, want je hebt zelf enorm veel invloed op hoeveel je uitgeeft. Je kunt het heel duur maken (en blijven roepen dat de boodschappen zo duur zijn geworden), maar je kunt de kosten van de boodschappen ook relatief laag houden. Dan moet je alleen wel weten hóé…

Zo kun je besparen op de boodschappen

01. Download de Woolsocks app om automatisch geld terug te krijgen bij verschillende supermarkten, winkels en tankstations. Makkelijker geld besparen dan dit bestaat niet!

02. Kies wat vaker voor boodschappen van het huismerk. Dit scheelt veel geld, terwijl het vaak niet minder lekker of minder gezond is.

03. Eet met de seizoenen mee. Koop dus vooral fruit en groentes die in het seizoen zijn, want die zijn dan veel goedkoper.

04. Zoek een paar spotgoedkope recepten uit van gerechten die je lekker vindt en voeg deze toe aan je standaard go-to repertoire. Als je het dan eens stervensdruk hebt kies je automatisch voor goedkope gerechten.

05. Gebruik websites zoals Euroclix om geld terug te krijgen op aankopen die je online doet.

06. Boodschappen online bestellen kan je ook veel geld besparen. Vooral wanneer je regelmatig in de verleiding komt om producten te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt.

07. Kijk eens verder dan alleen de dichtstbijzijnde supermarkt. Wellicht dat er goedkope (onbekendere) supermarkten in de buurt zijn. Ook toko’s en buitenlandse supermarkten kunnen nog weleens een stuk goedkoper uitvallen.

08. Heb je dat ene ingrediënt wel echt nodig? Soms kun je veel geld besparen door bepaalde ingrediënten weg te laten. Of door een goedkoper alternatief te zoeken.

09. Ingrediënten nodig voor een gerecht? Kijk vooral naar de voedingswaarde en niet alleen naar de kwantiteit. Veel dingen die we eten voegen weinig toe aan ons dieet.

10. Niet iedereen vind het leuk om te horen… Maar frisdranken, vruchtensappen en alcoholische versnaperingen kosten je alleen maar veel geld, terwijl het niks toevoegt qua voedingswaarde. Door dit soort drankjes (vaker) te schrappen kun je heel veel geld besparen op je wekelijkse boodschappen.

11. Kijk niet alleen naar hoe je geld kunt besparen op de boodschappen, maar ook naar hoe je meer geld kunt verdienen. Op deze blog deel ik allerlei tips en manieren om (online) geld te verdienen.

12. Eet minder vlees. Vlees is duur geworden – en vleesvervangers trouwens ook. Gelukkig heb je ze niet per definitie nodig voor een gezond dieet.

13. Check altijd de houdbaarheidsdatums van de producten. Er liggen nog steeds regelmatig producten in de schappen die bijna over de datum zijn. Die kun je bij sommige supermarkten dan gratis meenemen.

14. Kijk ook of de supermarkten in jouw buurt een verspil-me-niet-bak hebben. Hier vind je producten die bijna over de datum zijn met soms wel meer dan 70% korting. Dat is makkelijk veel geld besparen!

15. Een aanbieding is niet per definitie een goede deal! Supermarkten bedenken allerlei manieren om jou méér geld uit te laten geven. Laat je dus niet verleiden om een aankoop te doen ‘omdat het in de aanbieding is’.

16. Lees het boek ‘Haal alles uit je geld’ van Gierige Gerda over het besparen op de boodschappen. Zij is een echte expert in het vak en deelt al haar manieren en trucjes om te besparen op de boodschappen.

17. Geen zin om een huishoudboekje bij te houden? No worries, er zijn makkelijkere manieren om je uitgaven bij te houden en om een budget op te stellen voor de boodschappen. Gebruik bijvoorbeeld de Lazy Money Manager.

18. Ga je elke dag naar de supermarkt? Dan is de kans groot dat je veel meer producten koopt dan wanneer je 1 á 2 keer per week zou gaan. Overweeg dus minder vaak boodschappen te gaan doen.

19. Check altijd even je bonnetje! Het gebeurt ontzettend vaak dat mensen onbewust teveel betalen voor hun boodschappen, doordat de prijzen op het bonnetje niet kloppen. Dit is vooral vaak het geval bij aanbiedingen. Dubbelcheck deze dus altijd even.

20. Kijk wat vaker in je voorraadkast, koelkast en vriezer voordat je boodschappen gaat doen. Zo voorkom je dat er straks 5 pakken spaghetti in de kast liggen.

21. Volg gerelateerde accounts op Social media. Zelf post ik op Instagram (@ikbenjanmodaal) vooral tips over meer geld verdienen, maar er zijn ook allerlei accounts die interessante aanbiedingen tips delen. Een paar volgtips zijn: Gierige Gerda, One Broke Girl en Finance Queen.

Overzicht van je financiën?

jan modaal lazy money manager excel spreadsheet

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.