verdien online geld

Verdien online geld op deze 9 manieren

Je wil een sidehustle starten en meer geld verdienen. Misschien omdat je geen voldoening haalt uit je huidige baan, of omdat je meer thuis wil zijn voor de kinderen. Het kan ook zijn dat je meer geld wil hebben om leuke dingen te kunnen doen. Hoe dan ook, het antwoord lijkt simpel: verdien online geld! Zo kun je werken waar en wanneer je maar wil. Zelf verdien ik al sinds 2008 mijn inkomen volledig online. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik remote kon werken, veel kon reizen en ook nog eens een passief inkomen kon opbouwen.

Ik ben de eerste die anderen zou aanmoedigen om dezelfde droom na te jagen, maar ik ben ook de eerste die je zal vertellen dat het verdienen van online geld je niet komt aanwaaien. Je moet er namelijk wel wat voor doen! In dit blogartikel zal ik 9 sidehustles met je delen waarmee je online geld kunt verdienen.

09. Verdien online geld met Pinterest

Pinterest is een ideaal kanaal om geld te verdienen. Het algoritme werkt heel anders dan andere social media kanalen, waardoor je veel meer mensen kunt bereiken in een kortere tijd. Het hebben van volgers is bij Pinterest ook helemaal niet belangrijk. Dit biedt hele mooie kansen die veel online ondernemers nog steeds onbenut laten. Combineer je dit platform met affiliate marketing of met het verkopen van eigen digitale producten, dan heb je een slimme manier om geld te verdienen met Pinterest.

08. Online geld verdienen als website tester

Ook deze sidehustle kun je makkelijk uitvoeren vanaf de bank. Lekker in je pyjama met een kopje thee erbij. Er zijn allerlei bedrijven die jou willen betalen om hun websites te testen. Zo kunnen zij achterhalen of teksten, structuren en navigatiebalken duidelijk zijn. Ze kunnen ook meten hoe je bepaalde informatie probeert te vinden, of ze testen onder een grote groep mensen wat de meeste conversie zou kunnen opleveren. Voor jou als tester is dit makkelijk om te doen en voor de bedrijven is dit een ideale manier om data te verzamelen over hun website. Dit kan ze veel geld besparen en veel geld opleveren. Lees meer →

07. Geld verdienen als blogger

Dit is anno 2024 nog steeds mijn favoriete manier om online geld te verdienen. Als blogger heb je een eigen kanaal (je website) waarop je allerlei verschillende verdienmodellen kunt toepassen. Zelf verdien ik geld aan mijn blog middels affiliate marketing, betaalde samenwerkingen en de verkoop van mijn online producten. Als blogger verdien je niet op korte termijn geld, maar op de lange termijn kan het je nog steeds heel veel geld opleveren. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te doen. Lees meer →

06. Makkelijk geld verdienen met chatten

Het geld ligt op straat en dat bewijst deze sidehustle maar weer, want zelfs met chatten kun je online geld verdienen. Dit kun je doen waar en wanneer het je uitkomt en het is volledig anoniem. Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met chatten. De meest bekende manier is chatten bij kanalen voor volwassen (je weet wat ik bedoel). Naar eigen zeggen kan dit je zo €350 euro per week opleveren, maar als ik de verhalen op internet lees, verdienen de meeste mensen hier “slechts” een paar honderd per maand mee. Ach ja, toch mooi meegenomen! Het is echt volledig anoniem en mensen krijgen jou niet te zien, maar het is dan wel de kunst om mensen zolang mogelijk aan de praat te houden. Een beetje spicy creativiteit is dus wel een must voor deze sidehustle. Er zijn ook kanalen die niet specifiek voor volwassenen zijn. Dan chat je als klantenservice medewerker of als vertegenwoordiger van een bedrijf.

05. Word een UGC-creator

Als je een beetje creatief bent en affiniteit hebt met social media, dan is dit de ideale sidehustle voor jou. Als UGC-creator maak jij leuke video’s van producten of diensten van andere bedrijven. Deze bedrijven gebruiken vervolgens jouw video’s in hun marketing. Je hebt hier dus zelf géén volgers voor nodig. Als social media creator kan het lang duren voordat je genoeg volgers hebt om daadwerkelijk geld te kunnen verdienen, maar als UGC-creator is dat dus helemaal niet nodig. Met andere woorden: hier kun je dus op korte termijn al geld mee verdienen. Lees meer

04. Verdien online geld met enquêtes invullen

Dit is en blijft nog steeds de makkelijkste manier om snel een paar tientjes te verdienen: het invullen van online enquêtes. Dit was de eerste sidehustle die ik ging testen en daarna heb ik nooit meer zo’n makkelijke sidehustle gevonden. Je hebt er geen ervaring of kennis voor nodig, het kost je niks om te starten en écht iedereen kan dit doen. Rijk zal je er niet van worden, maar die paar tientjes kunnen je net helpen de maand door te komen óf het kan net het verschil maken in wel/niet leuke dingen doen. In het Sidehustle Dossiers over geld verdienen met enquêtes vind je o.a. een lijst met legitieme enquête websites.

03. Geld verdienen als virtual assistent

Als virtual assistent ondersteun je ondernemers bij allerlei digitale taken. Denk aan het beheren van een website, het toevoegen van nieuwe blogposts, het versturen van nieuwsbrieven, etc. Geld verdienen als virtual assistent is ideaal wanneer je graag remote of thuis wil werken én je eigen agenda wil kunnen indelen. Het is dan ook niet gek dat vooral veel moeders zich aangetrokken voelen tot deze sidehustle (welke uiteindelijk kan uitlopen dat een echte online business). Toch is geld verdienen als virtual assistent nog helemaal niet zo makkelijk. Omdat deze sidehustle zo populair is geworden, is er een wildgroei ontstaan aan VA’s. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om aan klanten en opdrachten te komen. Tiffany specialiseerde zich en werd een veelgevraagde VA. Daar maakte ze een online cursus over, zodat ook jij kunt leren hoe je succesvol wordt als virtual assistent.

02. Geld verdienen met Etsy

Etsy is een internationaal platform voor het verkopen van zelfgemaakte producten. Dit kunnen fysieke producten zijn, zoals sieraden en schilderijtjes, maar het kunnen ook digitale producten zijn. Het is dan ook niet gek dat dit platform veel wordt gebruikt voor het opbouwen van een passief inkomen met digitale producten. Het grootste voordeel is dat je geen voorraad hebt en dat het hele proces geautomatiseerd kan worden. Ideaal! Combineer je dit met de sidehustle die hieronder staat… Dan heb je goud in handen.

01. Makkelijk geld verdienen met PLR

Dat je grof geld kun verdienen met het verkopen van digitale producten zoals e-books en online cursussen – dat is al lange tijd bekend. Maar het maken van deze producten is zó tijdrovend! Gelukkig heb ik daar een oplossing voor: PLR. Dit staat voor Private Label Rights: producten die je kant-en-klaar kunt verkopen en zo mag doorverkopen. Dit is echt ideaal, want op deze manier kun je in een mum van tijd jouw digitale webshop vullen met digitale producten. Deze sidehustle is in Amerika al erg populair, maar in Nederland is het nog redelijk onbekend. En dat is mooi, want dat betekent dat je meer kans hebt om hier succesvol in te worden! Hoe dit allemaal werkt en hoe het precies zit met de copyright rechten – dat leer ik je in de PLR Masterclass.

Meer leren over PLR?

nederlandse cursus over plr

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.