Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
financiele tips die niet werken

Dit doe ik dus nooit meer! 🙅 Deze 5 financiële tips hebben mij echt niet geholpen

21 september 2021
Sandra

Mijn eigen reis naar financiële vrijheid begon enkele jaren geleden, toen ik wél goed verdiende, maar op de een of andere manier mijn financiën nooit goed voor elkaar had. Ik kon er niet echt mijn vinger op leggen waarom het elke keer misging. Ik verdiende immers wel genoeg en zo heel veel geld gaf ik ook niet uit, dacht ik. Toen ik uiteindelijk mijn relatie beëindigde kon ik er niet meer omheen: dit kon zo niet langer. Ik werkte te hard om er zo slecht voor te staan.

Ik besloot het roer om te gooien en absorbeerde boeken, blogartikelen en podcasts over persoonlijke financiën. In deze zoektocht kwam ik eigenlijk altijd weer dezelfde tips en adviezen tegen. Het probleem was echter dat deze tips nooit voor mij leken te werken… 😵

De standaard financiële tips dus niet voor mij

Hoe dat kan? Ik denk dat dit komt doordat de meeste financiële tips gericht zijn op mensen die financiën leuk vinden en die bereid zijn hier tijd in de steken. En die ook bereid zijn om er tijd in te BLIJVEN steken. And that’s not me. 😅 Dat heb ik geaccepteerd. Ik heb daarentegen wel geprobeerd om andere manieren te vinden om mijn financiën op de rit te krijgen. En ik denk dat daar de sleutel zit naar het vinden van goede financiële tips: niet klakkeloos alles overnemen, maar kijken naar wat écht bij jou past.

Gerelateerd:
Sparen moeilijk? Mijn 10 beste tips waarmee je financiën veel makkelijker maakt

Financiële tips die wat mij betreft de prullenbak in mogen

Ik kwam dus steeds dezelfde financiële tips tegen tijdens mijn zoektocht. Wat ik eigenlijk heel erg vreemd vind, want er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. 🤷 En elk mens is weer anders, dus waarom zouden dan voor elk persoon dezelfde tips van toepassing zijn? Onderstaande financiële tips mogen wat mij betreft de prullenbak in:

  • Je uitgaven invullen in een Excel-bestandje. Pff, dat hield ik amper twee maanden vol. Veel te tijdrovend. Plus, mijn transacties worden toch al bijgehouden door de bank…?⁠ Mijn transacties overpennen kost onnodig veel extra tijd.
  • Contant geld gebruiken voor de boodschappen. Dat werkt alleen als je handmatig alle uitgaven bijhoudt (wat ik natuurlijk ook niet volhield). Daarnaast vond ik het mega irritant dat ik elke keer opnieuw geld moest tellen. Als ik inlog bij mijn bank app zie ik het saldo in één keer en hoef ik niks te tellen.
  • Elk dubbeltje omdraaien om geld te besparen. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat je dit moet doen wanneer je aan je financiën wil werken. En dat weerhoudt ze ervan om überhaupt te starten… Jammer, want je mag natuurlijk altijd zelf bepalen waar je wel of niet jouw geld aan uitgeeft. Het doel is NIET om zo min mogelijk geld uit te geven!
  • Naar verschillende supermarkten gaan om de goedkoopste artikelen te scoren. Dat is een goede tip, maar daar heb ik écht geen zin in. Ik ga namelijk niet graag naar de supermarkt, laat staan naar meerdere! 😅
  • Altijd de goedkoopste opties kiezen. Sorry, maar bij sommige artikelen vind ik de goedkope optie echt helemaal niks… Ook is goedkoop echt niet altijd beter en ik kies graag duurzamere producten.

Ik zeg niet dat het slechte tips zijn

Voor veel mensen werken deze tips namelijk wél. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Als deze tips NIET voor jou werken, dan is het belangrijk dat je een andere manier vindt. En dat is precies wat ik heb gedaan. Ik heb een systeem ontwikkeld waarmee je zoveel mogelijk op de automatische piloot zet, zodat je nog maar 5 minuten per maand hoeft te besteden aan je financiën. 🔥 Een systeem waar je niet continue tijd aan hoeft te besteden en waarbij je ruimte overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

Bekijk Money Game

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal