sparen lukt nooit maar met money game lukt het sparen wel

Waarom het je nooit lukt om te sparen (en waarom het met Money Game wél lukt)

Beginnen met sparen is enigszins vergelijkbaar met het aangaan van een dieet: veel mensen starten ermee, maar de meesten houden het niet vol. We beginnen met enorm veel motivatie, de grootste doelen en de beste plannen. En vervolgens ebt de motivatie weg en na een aantal weken (of een aantal maanden) ben je weer helemaal terug bij af. Waarom lukt het nooit om meer te sparen? En waarom zou het met de Money Game dan wél lukken?

Er zijn vele antwoorden die ik kan geven op deze vraag. Om het alvast even kort samen te vatten: de kans dat het je met de Money Game wél eindelijk lukt om te sparen is veel groter, omdat het speciaal ontwikkeld is voor de mensen die het normaal gesproken niet zo lang zouden volhouden. Het is daarnaast ook bedoeld voor de mensen die persoonlijke financiën niet interessant vinden, die helemaal niks met cijfertjes hebben en die zich eigenlijk gewoon helemaal niet met geldzaken bezig willen houden. Ik snap het: niet iedereen is gek op persoonlijke financiën en dat is helemaal niet erg.

01. Het regelen van je geldzaken is nou eenmaal saai

Dat vond ik ook altijd. Inmiddels ben ik behoorlijk bijgedraaid (zegt de vrouw die zojuist een boek heeft geschreven over persoonlijke financiën), maar dat betekent niet dat jij ook zal bijdraaien. Ik kan je proberen te overtuigen dat persoonlijke financiën HEUS WEL LEUK ZIJN, maar als je er niet van houdt dan is dat echt prima. Ik kan en wil het je niet opdringen. Dat lijkt mij ook helemaal niet nodig en daarom besloot ik een andere richting te kiezen voor mijn methode:

 • Mijn methode heb ik omgetoverd tot een bordspel, zodat het je in ieder geval wat meer zal motiveren.
 • De methode is ook vooral gericht op eenvoud en op het besparen van tijd.
 • Ik ben ervan overtuigd dat een simpel systeem de kans zal vergroten dat jij jouw doelen behaalt.

Dus ja, als ik het niet leuker kan maken, dan wil ik het op zijn minst een stukje makkelijker voor je maken. En er natuurlijk ook voor zorgen dat je er zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. 🙏

02. Het gebrek aan één simpel systeem voor je financiën

Het afgelopen anderhalf jaar heb ik ontzettend veel boeken en blogs gelezen over persoonlijke financiën. Ik heb zó belachelijk veel waardevolle informatie kunnen vinden en ik heb een flinke dosis aan financiële tips mogen ontvangen. Maar het voelde alsof ik overal verschillende stukjes van een puzzel vandaan moest plukken, om er vervolgens zelf een puzzel van te moeten maken. Nou vond ik de zoektocht leuk (want: ik vind financiën inmiddels wél leuk 😅), maar ik kan mij voorstellen dat jij daar helemaal geen behoefte aan hebt. I’ve got your back! De Money Game is één compact systeem voor persoonlijke financiën, waarmee je:

 • Een stabiele, financiële basis opbouwt voor jezelf.
 • Meer geld kunt sparen en jouw financiële doelen kunt bereiken.
 • En waarmee je jouw maandelijkse financiën in slechts 5 minuten kunt regelen.

Kortom: het is een alles-in-één systeem voor financiën: een complete puzzel, gratis bij jou thuis afgeleverd. Bespaart jou een heleboel tijd om alle puzzelstukjes te verzamelen.

03. Je hoeft niet gemotiveerd te blijven

Huh, say what?! Ja, je leest het goed. Voor het spelen van de Money Game hoef je niet gemotiveerd te blijven om blijvend resultaat te behalen. Het concept is namelijk dat we eenmalig tijd investeren om er vervolgens eindeloos van te kunnen profiteren. De eerste maand (of eerste twee maanden) ben je waarschijnlijk nog wel gemotiveerd en die motivatie gaan we goed inzetten. 💪 Zodra het systeem eenmaal staat en lekker werkt, hoef je er nauwelijks nog naar om te kijken. Had ik al verteld dat het je dan slechts 5 minuten per maand zal kosten om bij te werken? Dat valt best wel mee, toch?

Nog een paar redenen waarom Money Game wél werkt

 • Omdat je niet extreem hoeft te beknibbelen (behalve wanneer je dat graag wilt).
 • Omdat je leuke dingen kunt blijven doen tijdens het sparen.
 • En omdat het je houvast geeft in welke richting je op moet.
 • Bijvoorbeeld door te berekenen hoeveel buffer je zou moeten hebben.
 • En omdat ik je uitleg hoe je jouw bankrekeningen het beste kunt instellen.
 • Zo kan ik nog wel even doorgaan… Trust me: Money Game is uniek.

De oplossing voor saaie en tijdrovende geldzaken

Heb jij een hekel aan huishoudboekjes en budgetplanners? Houd jij het sparen normaal gesproken niet zo lang vol? Heb je geen zin om 5 verschillende supermarkten af te struinen voor de beste deals? En wil je ook geen contant geld gaan pinnen voor de boodschappen? Dan kunnen we elkaar de hand schudden. 😂 Wil je meer lezen over de Money Game en over wat het precies inhoudt?

PS. Eerst een preview? Je kunt de eerste hoofdstukken gratis downloaden.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.