wat is een passief inkomen en hoe verdien je passief inkomen

Wat is een passief inkomen en hoe krijg je het?

Lekker online geld verdienen, zónder daar wat voor te doen. Kun je het je voorstellen? Dat je lekker op reis bent of met de kinderen lekker op de bank hangt, terwijl er ondertussen geld binnenstroomt. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, vind je niet? Toch is het echt mogelijk. Een passief inkomen is geen onrealistische droom, want voor veel mensen – waaronder ik! – is het de realiteit. De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met het opbouwen van een online business en met het opbouwen van verschillende passieve inkomstenbronnen. In dit artikel zal ik meer vertellen over wat een passief inkomen is (en wat het niet is), hoe je dit kunt verdienen én ik zal verklappen hoe ik zelf minimaal €2.000 euro per maand verdien, geheel passief. Elke maand weer.

Wat is een passief inkomen?

Geld verdienen zonder daar voor te moeten werken. Ik ben het levende bewijs dat een passief inkomen echt mogelijk is, maar… Ik ben ook de eerste die zal zeggen dat het niet komt aanwaaien. Je bouwt namelijk alleen een passief inkomen op door actief aan het werk te zijn. Door je tijd (en eventueel geld) te besteden aan het opbouwen van zo’n inkomstenbron. Door consistent te blijven werken, óók als het niet direct geld oplevert. Want dat is wel de waarheid van passieve inkomsten: je ruilt niet meer jouw tijd voor geld, waardoor je niet direct resultaat ziet van het werk dat je doet. Sterker nog, meestal komt het er op neer dat je eerst heel veel tijd investeert, zonder te weten of je er überhaupt wel iets mee gaat verdienen. Dat is dan ook waarom de meeste mensen al vroeg afhaken en het niet voor elkaar krijgen om passieve inkomsten te genereren.

Hoe passief is het dan eigenlijk, als je er eerst heel hard voor moet werken?! Dat is ook de reden waarom veel mensen zeggen dat een “passief inkomen” helemaal niet echt bestaat. Daar hebben ze gelijk in. Toch blijf ik het een passief inkomen noemen, want mijn definitie van passief inkomen is dat het je uiteindelijk geld blijft opleveren, zonder daar tijd in te blijven steken. Dát bestaat wel echt.

Waarom je dit zou willen

Geld verdienen zonder ervoor te moeten werken is natuurlijk ideaal. Maar het krijgen van geld is voor de meeste mensen niet de échte reden om passieve inkomsten te willen genereren. Vaak zit de echte reden een stuk dieper en heeft het niks te maken met rijk willen zijn. In de praktijk zie ik vooral deze redenen vaak voorbijkomen:

  • Meer willen reizen en dus niet meer afhankelijk zijn van een 9-5 baan bij een baas. Ja, je kunt ook remote werken, maar het is veel fijner als je geen vaste uren hebt en geen stress hebt om de eindjes aan elkaar te knopen.
  • Veel meer thuis willen zijn voor de kinderen, zónder financieel afhankelijk te worden van een partner. Het is moeilijk om tegenwoordig alle ballen in de lucht te houden. Een passief inkomen zorgt voor meer financiële zekerheid en neemt een heleboel stress weg!

Zo verdien je een passief inkomen

Allemaal leuk en aardig, maar de hamvraag is natuurlijk: hoe verdien je een passief inkomen? Daar zijn allerlei verschillende manieren voor, die je kunt verdelen over twee categorieën: passieve inkomsten verdienen met online sidehustles of ondernemingen én passieve inkomsten verdienen door te investeren. Er zijn allerlei online sidehustles waarmee je uiteindelijk een passief inkomen kunt verdienen, zoals affiliate marketing, dropshipping en het verkopen van digitale bestanden. Daarnaast kun je ook investeren in manieren die jou passieve inkomsten kunnen opleveren, bijvoorbeeld door crypto staking, crowdfunding en beleggen in dividendaandelen. Onderaan dit artikel vind je een aantal links met meer informatie. Op deze blog deel ik natuurlijk ook meer tips over deze onderwerpen.

Mijn favoriete passieve inkomstenbronnen

Ik kan een hele lijst maken van passieve inkomstenbronnen, maar ik kan mij ook voorstellen dat je benieuwd bent op welke manieren ik zelf een passief inkomen bij elkaar scharrel. Ik heb meerdere online sidehustles waarmee ik een passief inkomen verdien en vervolgens investeer ik dat ook weer in manieren om (nog meer) passieve inkomsten te genereren.

De realiteit van passief geld verdienen

Op deze blog en op Instagram probeer ik altijd een heel eerlijk beeld te geven van hoe passieve inkomsten nou echt werken. Ik vertelde eerder al dat je eerst heel actief aan de slag moet om een passief inkomen op te bouwen. Ook is het belangrijk om te weten dat je vaak in het begin niet (of niet veel) zal verdienen en dat het even kan duren voordat je een stabiele inkomstenbron hebt opgebouwd. Hou daar rekening mee en geef niet te snel op. Het is het ook absoluut waard om je eerst goed te verdiepen in het opbouwen van een bepaalde sidehustle. Online kun je allerlei handige informatie vinden. Natuurlijk kun je ook leren aan de hand van e-books en online cursussen. Op mijn website deel ik allerlei tips én verschillende digitale producten, zoals de Sidehustle Toolkit. Het heeft bij mij 3 jaar geduurd om een stabiele €2.000 euro per maand op te bouwen als passief inkomen. Dat lijkt misschien lang, maar… Dat betekent ook dat jij over 3 jaar op hetzelfde punt kan staan. Ik kan je beloven: het is het waard…

Meer manieren om passief te verdienen

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.