wat is een sidehustle starten

Wat is een sidehustle en waarom zou je er een willen hebben?

Sidehustles worden steeds populairder. In Amerika is het hebben van een sidehustle al redelijk normaal en – zoals vaak gebeurt – komt het nu ook overwaaien naar Nederland. Maar wat is nu eigenlijk een sidehustle en waarom zou je er een willen hebben?

Wat is een sidehustle?

Een sidehustle is een extra manier om geld te verdienen naast je ‘gewone’ werk. Bijvoorbeeld door een bijbaantje te nemen, klusjes te doen of een eigen handeltje te beginnen. In de praktijk zie ik dat mensen vooral veel interesse hebben in online sidehustles, zodat je locatieonafhankelijk bent en je eigen tijd kunt indelen. Dan kun je het natuurlijk ook makkelijker combineren met je baan, huishouden en gezin.

Waarom zou je een sidehustle willen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een sidehustle starten. De voornaamste reden is het verdienen van een extra zakcentje. Nu alles steeds duurder wordt zijn er veel mensen die de stijgende prijzen proberen te compenseren middels een sidehustle. Daarnaast is het starten van een sidehustle ook ideaal voor mensen die voor zichzelf willen beginnen, maar niet direct willen stoppen met hun werk.

Wat je ook vaak ziet is dat mensen niet “alles” uit hun werk kunnen halen. Misschien verdien je wel leuk, maar haal je er geen voldoening uit. Een sidehustle kan jou dan in die behoefte voorzien. Of misschien heb je wel een leuke carrière, maar mis je de vrijheid om lekker creatief bezig te zijn en zelf iets op te bouwen. Ook dat kan een reden zijn om een sidehustle te willen starten.

Meer leren over sidehustles?

masterclass sidehustle starten

Welke sidehustles zijn er?

Er zijn honderden manieren om een extra zakcentje te verdienen. Je kunt een webshop starten, affiliate websites maken, online enquêtes invullen, huisdierenoppas worden, transcriberen, teksten schrijven, etc. Op mijn Instagram account deel ik op het moment van schrijven 100 verschillende ideeën. Dus als je inspiratie nodig hebt…

Welke sidehustles verdien ik zelf geld mee?

Voor deze blog heb ik allerlei sidehustles uitgeprobeerd. Sommigen succesvol, anderen totaal niet. De sidehustles waar ik op dit moment geld mee verdien zijn:

Welke sidehustle past bij jou?

Wil je ook een sidehustle starten? Dan is het belangrijk dat je eerst wát je precies gaat doen. Belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

  • Wil ik locatieonafhankelijk zijn of ben ik bereid op locatie te ‘werken’?
  • Wil ik mijn eigen agenda kunnen indelen of kan ik specifieke dagen en tijden aanhouden?
  • Hoeveel tijd ben ik bereid erin te steken?
  • Op welke termijn wil ik dat mijn sidehustle geld gaat opleveren?
  • Kan ik deze sidehustle consistent aanhouden, of wordt het sporadisch?
  • Wat zijn mijn einddoelen?

Aangezien het iets is wat je NAAST je baan gaat doen, adviseer ik met klem dat je iets gaat doen wat je ook echt daadwerkelijk leuk vindt. Een 9-17 baan slurpt al genoeg energie, dus kies een sidehustle die jou juist energie zal opleveren.

Hoe start je vervolgens zo’n sidehustle?

Hoe je een sidehustle start, hangt natuurlijk volledig af van wélke sidehustle je gaat starten. Als je simpelweg online enquêtes wil gaan invullen, hoef je je alleen maar aan te melden bij één of meerdere platforms (mijn favorieten zijn: Euroclix, GfK Panels en Opinieland). Datzelfde geldt voor het oppassen op kinderen of dieren, het transcriberende etc. Google is je vriend: je vindt zo een paar platformen waar jij je gratis kunt aanmelden.

Wil je een wat uitgebreidere hustle opzetten, zoals een affiliate website, een blog of een webshop? Dan komt er natuurlijk wat meer bij kijken. Mijn belangrijkste tip: er is ALTIJD iemand die er al succesvol in is en waarvan je dingen leren kunt. Zoek naar blogs, volg een online cursus, koop een e-book: doe je voordeel met de kennis en ervaring die anderen hebben.

Oh, en als je het bouwen van een website, blog of webshop een ver-van-je-bed-show is; kijk dan eens bij de Sidehustle Toolkit. Hier leer je hoe je zonder technische kennis (!) een eigen online sidehustle opzet.

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen soms affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47