reizen en werken locatieonafhankelijk

Werken & reizen tegelijkertijd: 3 verschillende manieren om locatieonafhankelijk te werken

Sinds september ben ik de trotse eigenaar van een camperbusje, waarmee ik op dit moment lekker geniet in de Spaanse zon. Werken & reizen is iets waar ik al lange tijd van droom. Toen ik mijn camperbusje aanmeldde bij de verzekeraar had ik een heel interessant gesprek met de klantenservicemedewerkster. Het leek haar onmogelijk om zoiets voor elkaar te kunnen krijgen. Maar wist je dat het eigenlijk heel simpel kan zijn?

Als mij iets duidelijk is geworden door Corona, dan is het wel dat héél veel werkzaamheden vanuit huis kunnen worden verricht. Dat betekent natuurlijk óók dat je de werkzaamheden vanaf een andere locatie zou kunnen verrichten. En voilà: zo ben je opeens locatieonafhankelijk. Is het zo simpel? Ja, eigenlijk wel. 😅 Hoe je dat invult kun je natuurlijk zelf bepalen. Hieronder benoem ik 3 verschillende manieren waarop je zou kunnen werken & reizen tegelijkertijd.

01. Werken & reizen in een camperbusje

Het ligt natuurlijk voor de hand dat ik deze optie benoem, omdat ik dit zelf ook doe. Met mijn camperbusje cross ik half Europa door en mijn werkzaamheden voer ik uit op mijn laptop. Een echte laptop lifestyle, dus. Ook heb ik veel werk voorbereid en veel werk uitbesteed. Dat gecombineerd met een gedeeltelijk passief inkomen zorgt ervoor dat ik mij dit kan veroorloven, zónder 60 uur per week te moeten werken. Ik sta vaak op campings waar je wifi hebt en ik ben zeker niet de enige die op de camping werkt. Als jij jouw werk kunt uitvoeren via een laptop en wifi, dan zou je in principe kunnen werken & reizen in een camperbusje.

02. Werken & reizen vanuit een appartement in het buitenland

Eerlijk is eerlijk: reizen in een camperbusje is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen zijn beter op hun plek als ze daadwerkelijk een vaste plek hebben. Ook dat is natuurlijk mogelijk: via allerlei websites kun je voor enkele weken of enkele maanden een woonplek vinden in het buitenland. Zie jij jezelf al zitten achter je laptop op een balkonnetje aan de Middellandse Zee? Oh, en wist je dat je meestal helemaal niet zoveel betaalt als je voor langere tijd iets huurt? Zo wordt het tijdelijk verblijven in het buitenland betaalbaar.

03. Liever in Nederland? Koop een chalet of stacaravan

Liever niet naar het buitenland, vanwege Corona en de restricties? Dan is het misschien een optie om lekker in Nederland te blijven. Ook in Nederland zijn bijvoorbeeld chalets te koop die je kunt plaatsen op een locatie naar wens. Dan kun je wél regelmatig ‘op vakantie’, maar ben je nooit echt ver weg. Dit is ook geschikt als je voornamelijk vanuit huis werkt, maar wel af en toe je gezicht moeten laten zien op kantoor. Een chalet kopen is dus nog helemaal niet zo’n gek idee.

Dit blogartikel is geschreven in opdracht.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.